4. joulukuuta 2016

Kuulumisia

Huomenta ihanat!

Olette tuolla kommenttiboksin puolella toivoneet postausta, jossa yksinkertaisesti kertoisin vain kuulumisistani, ja kuulkaas sellainen on ollut minullakin jo hyvän tovin suunnitteilla toteuttaa, joten eiköhän aloiteta pidemmittä puheimmitta kysymyksellä: "Mitä minulle kuuluu?"

Marraskuu oli opiskeluiden osalta hyvin kiireinen kuukausi, sillä tämän lukuvuoden lähes kaikki pääainekurssini sijoittuivat tälle syksylle, ja kyseisten kurssien tentit sekä ryhmätöiden palautukset osuivat sitten marraskuulle. Tiedostin tämän kuitenkin onneksi jo hyvissä ajoin alkusyksystä, joten työmäärä ei tullut yllätyksenä vaan olin osannut asennoitua siihen. Nyt, kun edessä on enää muutama hassu tentti ja palautus, voin jo todeta, että selvisin kuluneesta syyslukukaudesta Vaasassa niin kivasti, että yllätin itsenikin! Minusta tuntuu, että onnistuin löytämään minulle ideaalisen tasapainon kouluhommille ja muulle elämälle. Tein visiittejä Helsinkiin melko ahkerasti, ja jokaiselle viikonlopulle tuntui löytyvän aina jotain kivaa ja erilaista tapahtumaa, mikä toi piristystä ja vaihtelua arkeen. Samalla onnistuin kuitenkin haalimaan kasaan niinkin paljon opintopisteitä, että minulle jäi vain pari kurssia ensi keväälle suoritettavaksi, mikä tarkoittaa sitä, että pääsen aloittamaan kandin kirjoittamisen jo reilun kuukauden päästä tammikuussa - that's crazy! Vielä syksyllä kauhistelin ystävälleni, joka kirjoitti kandinsa tänä syksynä, että miten ikinä tulisin olemaan vuoden päästä valmis samaan koitokseen, mutta nyt se onkin edessä jo puoli vuotta suunniteltua nopeammin. Koska saan (toivottavasti) kandin ensi keväänä kirjoitettua, aion tämänhetkisten suunnitelmieni pohjalta hakea vaihtoon syksyksi 2017, ja kohdemaana olisi Saksa. Saksa tuntuu oikealta vaihtokohteelta minulle, sillä se on tuttu ja turvallinen asuttuani siellä yhdeksän kuukauden ajan 2014-2015, pääsisin lähelle perhettäni, joka asuu Saksassa ja samalla saisin myös vielä hieman hiottua kielitaitoani, minkä jälkeen voisin mahdollisesti tulevaisuudessa työllistyä myös saksankielellä.

Ja koska kandin kirjoittaminen ja pari pääainekurssia ensi keväänä eivät sido minua Vaasaan, päätin marraskuun lopussa irtisanoa järjettömän rakkaan (mutta myös järjettömän kalliin) vuokra-asuntoni, jossa asuin viime lukuvuoden ex-poikaystäväni kanssa, ja jota olen nyt tämän syyslukukauden maksellut yksinäni. Heti asunnon irtisanottuani aloin pakkaamaan tavaroitani banaanilaatikoihin, sillä joulukuun puolessa välissä olisi tarkoitus hakea muuttokuorma Vaasasta Helsinkiin ja asettua siskoni luokse, Lauttasaareen, asumaan - aivan kuten asustelimme yhdessä viime kesänäkin. Muuttoa odotan jännittynein fiiliksin, sillä a) muuttaminen on aina täysin pyllystä, mutta b) tietty olen innoissani etelään paluusta, mutta silti c) samalla surettaa luopua täydellisestä, pienestä kodistani Vaasassa. Äitini puolen perheen Saksaan muuton jälkeen en ole nimittäin tuntenut mitään muuta paikkaa, jossa olen asunut, samalla tavalla kodikseni kuin tuota Vaasan asuntoa, nyyh. Tarkoituksenani on kuitenkin vielä ensi viikolla käydä Vaasassa pakkaamassa loputkin tavarat kasaan ja hoitaa viimeiset tentit alta pois, mutta palata vielä viikonlopuksi takaisin Helsinkiin, sillä mulla alkaa työt viime kesän kesätyöpaikassani, kun menen auttelemaan heitä joulukiireiden keskelle.

IMG_2733

IMG_2742 (1)

IMG_2702 (2)

IMG_2711 (1)

IMG_2671

IMG_2695

Suuria muutoksia jälleen luvassa elämässäni ja innolla odotan, mitä kaikkea uusi vuosi 2017 tuokaan tullessaan - pysykäähän matkassa!


34 kommenttia:

 1. Minulla yksi ystävä teki saman liikkeen. Asui Vaasassa kaksi vuotta opiskellen järkyttävän määrän kursseja ja sitten muutti Pk-seudulle ja on nyt täältä käsin jatkanut opintoja ja nyt jäljellä on enään gradu :) eli kyllä muitakin on jotka ovat tähän ratkaisuun päätyneet. Jokainen meistä opiskele omalla tavallaan! Tsemppiä kevääseen ja uusiin kuvioihin :)

  VastaaPoista
 2. Mikä sulla olikaan pääaineena? Oot kyllä ollu tosi ahkera, kun pääset jo nyt kandia kirjoittamaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Opiskelen kansainvälistä liiketoimintaa pääaineena. :)

   Poista
 3. Kivalta kuulostaa sun suunnitelmat :) en ymmärrä ihmisiä, jotka tulee valittamaan toisen elämään liittyvistä päätöksistä. Ei esimerkiksi uuteen kaupunkiin sopeutuminen ole niin yksiselitteinen asia..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos viittaat edellisen postauksen kommentteihin, niin samaa mieltä ollaan. Jokainen tekee omat valintansa ja kuten parhaakseen näkee! :)

   Poista
 4. Mistä on toi upea kaulakoru? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ginatricotista! Se on minustakin aivan ihana. :)

   Poista
 5. Montako neliöö vaasan asunnossasi oli? Ja paljonko vuokra

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 43 neliötä ja vuokra 700€ veden kanssa.

   Poista
  2. Herranjumala...

   Poista
 6. Paljon sulla on opintopisteitä kasassa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jouluun mennessä laskujeni mukaan n. 130 pistettä. :) Ensi keväänä sitten kandi ja viimeiset pääainekurssit ja vaihdossa sitten loput pisteet kasaan.

   Poista
 7. Kaikessa yksinkertaisuudessaan todella kiva postaus! Mukava kuulla sun opiskeluista. Oot todella painanut niska limassa töitä, jos pääset aloittamaan kandin kirjoittamisen jo ensi kuussa, tsemppiä siihen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi kun kiva kuulla! :) Kiitos paljon <3

   Poista
 8. Ootpa ollut ahkera ja ihanaa että pääset muuttamaan Helsinkiin! :)

  VastaaPoista
 9. Vaasassa ei ole kesätyöpaikkoja, ei työharjoittelupaikkoja ei työpaikkoja.

  Pääkaupunkiseudulla on nämä kaikki tarjolla moninkertaisesti Vaasaan verrattuna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sekin on kyllä totta. Toiveenani olisi, että voisin tehdä muutamana päivänä viikossa töitä kandin ohella. :)

   Poista
 10. Miksi ihmeessä haet vaihtoon, kun yli vuoden vain valitit että on kurjaa olla pääkaupunkiseudun ulkopuolella? Ja aina vetosit nimenomaan siihen, että kurjuuden syy on se että kaikki sun ystävät ja läheiset ja koko elämä ja tukiverkosto on pääkaupunkiseudulla. Niin tuosta vaihdostahan tulee ihan kamalaa aikaa sinulle, kun et pääse sitten yhtä tiuhaan tahtiin käymään pääkaupunkiseudulla kuin mitä tähän mennessä! Oletko ihan varma että kestäisit henkisesti sellaista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuten olen todennut, ensimmäisenä vuotena en sopeutunut Vaasaan lainkaan, ja suurin syy oli varmasti ihan oma asenteeni, sillä tänä syksynä palasin Vaasaan aivan uudella energialla, ja kaikki meni superkivasti! :) Asenne ratkaisee. Saksa on mielestäni aivan ihana maa, ja minulla on motivaatio korkealla kehittää kielitaitoani. :)

   Poista
 11. Ihania uutisia! Ei voi kun ihailla sun rohkeutta ja päämäärätietosuutta :) tsemppiä tulevaan!

  VastaaPoista
 12. Olis pari selfiee vähemmänkin riittänyt kuvitukses.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sellaista se välillä on, kun tykkää niin paljon omasta naamastaan... Haha, noei. :-D Kiitos rakentavasta palautteesta. Pidetään mielessä ensi kerralla!

   Poista
 13. 180-130=50op eli noin vuoden opiskelut vielä edessä ennen kandiksi valmistumista? Onpa hyvä tuuri, että pystyt tekemään niin paljon etänä ja vaihdossa! Meillä humanistisella alalla on lähes kaikilla kursseilla läsnäolopakko, enkä kyllä ymmärräkään, kuinka kandia voi kirjoittaa ilman opponointia:d Mutta varmasti täysin erilainen ala kyseessä ja eri käytännöt ja vaatimukset:)

  Offtopic: Mitä sä aiot toivoa joululahjaksi?


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, keväällä tulee n. 30 opintopistettä kasaan ja vaihdossa sitten loput 20. :)

   En toivo mitään joululahjaksi. :)

   Poista
 14. Onhan annilla saksassa kuitenkin perhettä että on sielläkin tukiverkostoa olemassa :)

  VastaaPoista
 15. Hyvä päätös Anni - täytyy tehdä niinkuin tuntuu itsestä parhaalle :) Itse aloitin tänä syksynä myös kauppakorkeakoulussa ja voin niin samaistua sun ajatuksiin ensimmäisestä vuodesta. Muutto uudelle paikkakunnalle ei todellakaan ollut mitenkään helppoa ja mä ikävöin jatkuvasti kotiin. Samalla mietin et onks minussa jotain vikaa, kun muut hehkuttaa "opiskelun olevan elämän parasta aikaa" -ei kyllä oo ainakaan tähän mennessä ollut... Kaverit on löytynyt nojoo, mutta ne "oikea" kaverit on vielä kotipaikkakunnalla. Mulla ei onneks oo kuitenkaan yhtä pitkää matkaa kotipaikkakunnalle, kuin sulla, mutta silti tää on ollut todella raskasta. Oon myös samaa mieltä sun kanssa siitä, mitä joskus aikasemmin kirjotit, että alkoholi on turhan suuri osa suomalaista opiskeluelämää. En millään jaksais joka viikko ryyppää haalarit päällä, joka vaikuttaa kuitenkin olevan monen lempparipuuhaa. Oon saanut sun blogista eräänlaista toisen kylterin vertaistukea (varsinkin se vaasa postaus, jonka kirjotit joskus aikasemmin) haha, kun ei mullakaan oikein toi laskis ja kansis nappaa ;) Tsemppii opintoihin Anni <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pystyn samaistumaan fiiliksiisi! Mutta omalla kokemuksella voin sanoa, että se asenne on kuitenkin kaiken A ja O. Mulla on mennyt tämä syksy superkivasti, joten nyt päällimmäisenä mielessä on vain hyvät muistot Vaasasta. :) Ja se oli kyllä iso helpotus, kun sai alkaa opiskelemaan just sitä pääainetta, kun itse halusi! Kiitos kovasti! <3

   Poista
 16. Ei liity tähän postaukseen mut päätin kommentoida nyt kuitenkin tähän uusimpaan. Selasin sun blogii ja sulla on kyl niin täydellinen kroppa! i love it! itsekin treenaan aika ahkerasti kuntosalilla ja pidän timmistä kropasta. Olen ihan tyytyväinen peilikuvaani, mutta paino on silti hirveän korkea :( tiedän, että lihas painaa enemmän kuin läski, mutta koen itseni silti hirveän painavana. Oon 164cm pitkä ja painan 60 kiloa, onko se sun mielestä liikaa? :( mietein, että pitäisi varmaan alkaa tehdä enemmän aerobista kuin lihastreeniä, niin painokin vois tippua hieman. Kuinka paljon sä painat? (taino joo, et varmaan haluu kertoo mitään tarkkaa lukua, ymmärrettävää kyllä..) mutta kuulostaako toi 60kg sun mielestä paljolta mun pituselle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakko kommentoida.. huh huh :-D sinulla on nainen varmaan jonkin sortin häiriintynyt peilikuva itsestäsi.. itse olen 164 cm ja painan tuon 60 kg. Minua sanotaan jatkuvasti äärimmäisen hoikaksi, käytän xs kokoisia vaatteita ja oon itsekin sitämieltä että oon pienikokoinen, sillä "ylimääräistä" ei ole muualla kuin tisseissä ja pepussa :-D saankin olla onnellinen siitä, että rasvat on kertyneet juuri oikeisiin paikkoihin, mutta taivas varjele.. jos olet tosiaan sitä mieltä että olet liian PAINAVA pituuteen nähden, niin suosittelen sinua kyllä kääntymään psykiatrin puoleen.. kuulostaa nimittäin huolestuttavalta. Terkuin, onnellinen jokaisesta kilosta, sillä terveys ennen kaikkea :)

   Poista
  2. BMI:n (painoindeksin) mukaan olet täysin normaalipainoinen. Siitä sitten jokaisella on varmaan mielipiteitä että mikä on "oikea" paino, mutta tässä terveysnäkökulma.:)

   t.lääkisläinen

   Poista

Huolehdithan omalta osaltasi, että blogin kommenttiboksi säilyy paikkana, jossa jokaisen on mukava vierailla. Kiitos positiivisesta kommentistasi!