25. helmikuuta 2017

Q&A / Ihmissuhteet, opiskelu, muut

image00089

Ihmissuhteet, ihmiset

Onko sinun helppo tutustua uusiin ihmisiin? Olen luonteeltani todella avoin ja sosiaalinen, joten kyllä minun on helppo tutustua uusiin ihmisiin. Tästä johtuen minulla on aina ollut paljon kavereita, mutta sellaisen syvän ystävyyden rakentaminen kanssani vaatii enemmän. Olen nimittäin aika tarkka siitä, kenet päästän ns. "ihoni alle" ja kenen seurassa voin olla täysin oma itseni - niin hyvässä kuin pahassa.

Ajatteletko ikinä kenestäkään mitään pahaa? Jos kyllä, niin minkälaisista ihmisistä? Kyllä silloin tällöin, syystä tai toisesta, nousee negatiivisiakin ajatuksia pintaan joistakin ihmisistä, mutta yleensä näihin ajatuksiin on jokin syy, kuten esimerkiksi huono käytös minua tai minulle läheistä ihmistä kohtaan.

Oletko koskaan varastanut toiselta ihmiseltä, tai "lainannut" vaikka jotain vaatetta ilman lupaa? Essiltä on tullut teininä lainailtua salaa vaatteita, ja toisinaan saatan vieläkin jonkun neuleen pakkaspäivän varalle käydä lainaamassa ja ilmoitan tyyliin sillä hetkellä, kun näemme, että: "Hei mä muuten lainasin tätä sun paitaa, hehe!". Essi on onneksi niin reilu sisko, ettei se ole tollasesta moksiskaan, vaikka aika ärsyttävä tapahan tämä on, myönnetään!

Tunnistavatko ihmiset sut kadulla niin, että moni jäisi tuijottamaan? Harvoin kukaan jää tuijottamaan, mutta toisinaan pientä kuiskintaa ja uteliasta vilkuilua saattaa olla havaittavissa.

Oletko ikinä joutunut tappeluun? Mamin ja isosiskon kanssa on tullut otettua yhteen niin verbaalisesti kuin fyysisestikin, mutta muiden kanssa ei ole tarvinnut kissatappeluun ruveta. Toki riitelyä, väittelyä, huutelua, haukkumista tms. on tullut joskus harrastettua.

Pidätkö itseäsi parempana kuin muut? Tottakai joissain asioissa saattaa olla parempi kuin joku muu, mutta noin niinkun yleisesti ottaen en pidä itseäni mitenkään parempana ihmisenä kuin muut.

Oletko koskaan kateellinen ja jos olet, niin kenelle ja millaisista asioista? On myönnettävä, että pieniä kateuden pistoksia saattaa syntyä, kun jollain toisella on jotain sellaista, mitä itse tavoittelen/haluaisin olla. Materiaa en kadehdi, mutta esimerkiksi mahtavat kokemukset, saavutukset, tai hyvät geenit voivat aiheuttaa hieman kateutta. 

Tappeletteko Essin kanssa useasti? Meillä on kausia, kun otamme yhteen ihan koko ajan, mutta sitten on myös kausia, kun emme tappele oikeastaan ollenkaan. Hyvänä esimerkkinä viime kesä, kun elimme yhdessä sulassa sovussa toisiamme tukien ja yhdessä hauskaa pitäen sekä viime syksy, kun asuimme erillämme ja aina tavatessamme saimme ihan järkyttävän riidan aikaiseksi. Siskoni on tällä hetkellä minulle elämässäni se läheisin henkilö, johon tulee sitten purettua sekä ne ilot että surut. Iso hatunnosto lähtee kyllä Essin suuntaan, kun on jaksanut katsella mun muuttuvista elämäntilanteista johtuvaa ajoittaista vaiheilua hieman läpi sormien. Olet korvaamaton!

Millä kolmella sanalla sisaruksesi kuvaisivat sinua? Essi: "Määrätietoinen, tarkka, hyväsydäminen.", Ida: "Kaunis, temperamenttinen, kunnianhimoinen.", Emma: "Kunnianhimoinen, ehkä joskus määräilevä, mut hyvällä tavalla, huolehtivainen.", Helmi: "Kaunis, hauska, auttava.", Matti: "Kiltti, hauska, kaunis.", Olli: "Joku ihme bloggari" ja nuorin veljeni Aleksi ei ollut yhteistyöhaluinen tämän kysymyksen suhteen. :-D

Mikä on mielestäsi parasta sisaruksissa? Minulla on 7 sisarusta, ja parasta heissä on se, että he kaikki ovat erilaisia persoonia ja tuovat oman lisänsä elämääni. Sisarukset voivat toimia mm. esikuvina, parhaimpina ystävinä, varoittavina esimerkkeinä, lohduttajina, unikavereina, jos pelottaa nukkua yksin, läheisyyden ja hellyyden kohteina, neuvonantajina, etc.

Oletko koskaan kateellinen Essille? Kilpailetteko esimerkiksi ulkonäköön liittyvissä asioissa, kun olette niin samannäköisiä niin tuntuuko koskaan, että haluaisi erottua edukseen teistä kahdesta? Lapsena tuli sekä ihailtua että kadehdittua isosiskoa; vaatteita, bileitä, ulkonäköä yms., mutta aikuistuttuani olen oppinut ainoastaan iloitsemaan rakkaan siskoni puolesta eli emme kilpaile toistemme kanssa, vaan tuemme ja tsemppaamme toisiamme elämässä eteenpäin.

Miten olet kokenut isosiskon tuen elämässäsi, kun olet kasvanut pikkutytöstä naiseksi? Olen kokenut sen äärettömän tärkeänä. Sitä sidettä, joka minun ja isosiskoni välillä vallitsee on todella vaikea koittaa edes selittää muille. Ilman isosiskoani en olisi se henkilö, joka nyt olen. Anna Puun kappaletta lainaten: "Sinä olet minä, enemmän kuin kukaan".

Olitko Essille kateellinen hänen Thaimaan ajastaan? En todellakaan, päinvastoin olin todella onnellinen hänen puolestaan. Olen sitä mieltä, että kyseinen kokemus tuli niin oikeaan aikaan hänelle. Oli myös aivan ihanaa käydä muutaman viikon lomalla Thaimaassa moikkaamassa häntä silloin n. vuosi sitten.

Kuinka usein saat sukulaisiltasi rahaa? Mummulta ja papalta sekä vanhemmiltani pari kertaa vuodessa; jouluna ja synttäreinä.

Entä saatko vanhemmiltasi mitään rahallista "tukea"? En, mutta tiedän, että jos sellaista tarvitsisin, niin he olisivat valmiita tukemaan minua.

Kuka/ketkä ovat parhaat ystäväsi/ ystävä? Huh, voisin melkeinpä luokitella kaikki sellaiset ystäväni, joiden kanssa vietän eniten aikaa, parhaiksi ystävikseni, mutta ensimmäisenä tulee kyllä mieleen sellaiset nimet kuin: Essi, Mari, Tuuli, Noora, Emilia, Eliisa, Pauliina ja Isabel. Tietty mulla on näiden nimien lisäksi todella hyviä muitakin ystäviä ja oikeastaan minusta on tyhmää edes lähteä luokittelemaan/vertailemaan ystävyyksiä, sillä ne ovat jokainen erilaisia ja omalla tavallaan ainutlaatuisia, mutta noi mimmit kyllä tuntevat mut läpikotaisin.

Arvosteletteko kavereidesi kanssa muita ihmisiä tyyliin: "Hyi, mikä läski/mikä kampaus"? Emme hauku ketään, mutta toisinaan tulee kyllä ihmeteltyä ääneen esimerkiksi joitain asuvalintoja tai huonoa käyttäytymistä etc.

Kaunein kaverisi? En osaa nimetä yhtä ylitse muiden, sillä olen vahvasti sitä mieltä, että mulla on kyllä maailman kauneimmat ystävät.

Miten reagoisit, jos saisit tietää hyvän ystäväsi sairastavan vaikeaa masennusta? Yrittäisin olla mahdollisimman hyvin läsnä ja tukea häntä. Olen lukenut, että tärkeintä on näyttää masennusta sairastavalle ihmiselle, että hän on tärkeä ja kuunnella häntä. Kaikenlaiset tsemppauspuheet tai muut vastaavat ovat kuulemma täysin turhia, mutta kuuntelulla on todella suuri merkitys.

Miten tutustuit ystäviisi Isabeliin ja Adeliinaan? Adeliina on lapsuudenystäväni perhetuttu ja Järvenpäästä kotoisin kuten minäkin, joten sitä kautta olemme hänen kanssaan tutustuneet. Isabeliin tutustuin muutama vuosi sitten Adeliinan kautta.

Tuletko helposti kateelliseksi, jos kavereillasi on esimerkiksi hienoja laukkuja/vaatteita, joita haluaisit itsellesikin? Materiaa tulee harvemmin kadehdittua, mutta kokemuksia, kuten esimerkiksi ulkomaanmatkoja tms. saattaa tulla sillä tavalla positiivisesti kadehdittua, että: "Vau, onpa sinulla ollut upea reissu! Voi kun itsekin pääsisin." -asenteella, mutta tietysti olen onnellinen ystävieni puolesta.

Oletko tarkoituksella tutustunut näihin pikkujulkkiksiin? Tuntuuko, että viime aikoina kaverisi ovat olleet kenties buustaamassa omaa julkisuuttasi? En ole nyt täysin varma, keitä näillä "pikkujulkkiksilla" nyt tarkoitetaan ja miten edes luokitellaan "pikkujulkkis", joten tähän kysymykseen on vaikea vastata. En koe, että kaverini olisivat mitenkään sen erityisemmin olleet viime aikoina buustaamassa julkisuuttani, mutta toki sehän on nyt ihan päivän selvää, että jos esimerkiksi jollain kaverillani on paljon seuraajia somessa ja hän jakaa meistä yhteiskuvan, niin osa hänen seuraajistaan saattaa alkaa seurata myös minua.

Minkälainen asia olisi sellainen, jota et voisi antaa hyvälle ystävälle anteeksi? Luottamus on ihmissuhteiden perusta, joten sen pettämistä olisi vaikea antaa hyvälle ystävälle anteeksi. Riippuen tietenkin asian vakavuudesta.

Ketä TV-sarjan hahmoa muistutat ystäviesi mielestä? Sex and the Cityn Charlotte Yorkia ja Täydellisten naisten Bree Van de Kampia kuulemma. :-D

Haluatko tulevaisuudessa lapsia? Haluaisin. 

Voisitko adoptoida lapsen sitten, kun lapsien hankinnalle olisi sopiva aika? Nuorempana olin todella adoptiomyönteinen, ja pidin sitä hyvinkin potentiaalisena vaihtoehtona biologisten lasten rinnalla, mutta vanhemmiten olen alkanut kallistua vain biologisten lasten hankkimiseen. Tietenkin, jos omien lapsien saaminen ei syystä tai toisesta olisi mahdollista, niin varmasti päätyisin adoptioon.

Mielipide teiniäideistä (n. 16v)? Itse en olisi siinä iässä ollut vielä valmis äidiksi ja on jotenkin vaikea ajatella, että joku, joka on vielä itsekin lapsi, pystyisi tarjoamaan täysin tasapainoisen ja turvatun lapsuuden toiselle lapselle. Mutta kai se äitiys on jokaisessa naispuolisessa henkilössä sellainen sisäänrakennettu juttu, että kun sen aika tulee, niin sitä vaan on sitten valmis.

Mikä on sinulle sellainen ikä, jolloin haluaisit viimeistään, että sinulla olisi mies, lapsia, oma koti jne.? Toivoisin, että komekymppisenä minulla olisi jo oma perhe ja koti.

Mitä tekisit, jos tulisit nyt raskaaksi, kun et ole parisuhteessa? Se olisi kyllä paha paikka. En nimittäin haluaisi kasvattaa lasta yksin, mutten ole myöskään koskaan ollut täysin sinut abortin suhteen, mutta jos olisin esimerkiksi joskus teininä tullut raskaaksi, olisin ehkä voinut oikeuttaa raskauden keskeyttämisen nuoreen ikään vedoten, mutta nyt alan olla parhaassa lapsentekoiässä, joten voisin syyttää vain itseäni ja omaa huolimattomuuttani, eikä se olisi mielestäni vielä tarpeeksi painava syy aborttiin.

Mitä mieltä olet abortista? En haluaisi itse joutua ikinä tekemään aborttia, mutta ymmärrän, että jotkut ihmiset päätyvät tähän ratkaisuun painavista syistä johtuen.

Minkä ikäisenä olisi sinulle ehkä ihanteellinen ikä saada lapsi(a)? n. 27-30 kuulostaisi aika hyvältä.

Mikä ajatus tulee ensimmäisenä mieleen 19-vuotiaasta, jolla 3 lasta kolmen eri miehen kanssa? Että onpa nuorena saanut ensimmäisen lapsensa ja ollut melko ehtivä.

Olet kiusannut koskaan? En koe itse suoranaisesti kiusanneeni ketään, mutta valitettavasti olen syyllistynyt hiljaiseen hyväksyntään eli en ole puuttunut kiusaamiseen vaan olen ollut sellainen porukassa mukana naureskelija, mikä on tietysti aivan yhtä halveksuttava asia kuin kiusaaminen. Lasten ja nuorten tulisi ymmärtää kiusaamisen vakavuus, sillä kiusaamisella voi olla elinikäinen vaikutus kiusattuun. Jokaisen kiusaajan tulisi esittää itselleen kysymys: olisiko valmis kantamaan vastuun siitä, että kiusattu esimerkiksi päätyisi tekemään itsemurhan kiusaamisesta johtuen? Tai että miltä tuntuisi, jos kiusan kohteena olisi oma lapsi?

Onko sinua kiusattu? Kyllä on. Pahimmillaan kiusaaminen oli 7. luokalla, jolloin yläasteemme 9.-luokkalaiset tytöt saattoivat koulussa huudella minulle, talloa varpailleni tai tönäistä ohi kävellessään käytävillä, puhkoa pyöräni kumit ja koittaa heittää limupullolla tai purkalla. 9.-luokkalaiset pojat sen sijaan saattoivat ohi kävellessään yrittää vetää housujani alas tai paitaani ylös. Tämän lisäksi minusta on aina tasaisin väliajoin levitelty perättömiä juoruja ja blogin perustettuani kiusaamista on esiintynyt anonyymisti blogini kommenttikentässä.

Miltä tuntuu olla kiusaamisen kohteena? Jos tällä tarkoitetaan blogissani esiintyvää haukkumista ja arvostelua yms., niin jotenkin en osaa oikein ottaa sitä enää kiusaamisena, koska olen niin tottunut ja turta siihen. Nämä negatiivissävytteiset kommentit kertovat kuitenkin loppupeleissä paljon enemmän niiden kirjoittajista kuin minusta, joten minua lähinnä harmittaa heidän puolestaan, kun heillä on niin paha olla sisällään, että heidän on päästävä purkamaan sitä täysin viattomaan ihmiseen.

Mitä mieltä oot tasa-arvoisesta avioliittolaista? Mielestäni tasa-arvoinen avioliittolaki kuuluu jokaiselle sukupuoleen katsomatta, mutta kirkkovihkimistä en hyväksy saman sukupuolen välisissä liitoissa.

Oletko rasisti? En ole.

Mitä mieltä olet ns. "rajat kiinni"-ihmisistä? Onko sun puolesta pakolaiset tervetulleita Suomeen? Meillä on Suomessa asiat todella hyvin ja niin paljon elintilaa, että mielestäni meidän tulisi auttaa ja ottaa vastaan resurssiemme mukaan oikeasti apua tarvitsevia ihmisiä.

Ensimmäinen ajatus ihmisestä, joka on ollut osastohoidossa jonkun psyykkisen sairauden vuoksi? No ensimmäinen ajatus on tottakai, että onpa sääli. Eipä se ihminen sille mitään mahda, jos hän on sairas. Ajattelisin, että kovasti tsemppiä ja toivottavasti tulee terveeksi!

Oletko tavannut Bile-Dania? En ole.

Millainen on sun miesmaku noin niinkun yleisesti ottaen? Mä tykkään itsevarmoista, määrätietoisista, hauskoista ja luotettavista miehistä. Ulkonäöllisesti muhun vetoaa urheilullisuus ja tummat/vahvat piirteet.

Missä sun mielestä menee pettämisen raja? Mielestäni pettämisen raja menee siinä, mitä ei itse hyväksyisi kumppaninsa tekevän.

Olisiko sun mielestä outoa, jos mahdollinen poikaystäväsi ei puhuisi entisestä tyttöystävästään mitään? Olettaen, että he olisivat kuitenkin hyvissä väleissä ja tekemisissä keskenään. Millaisia tuntemuksia se herättäisi sinussa? Jos he tosiaan olisivat hyvissä väleissä ja tekemisissä keskenään, niin kyllähän se hieman kummalliselta tuntuisi, että miksei asiasta voisi sitten puhua. Itse edellytän parisuhteelta sitä, että kaikista asioista voidaan keskustella avoimesti ellei sitten ole jotain erityistä syytä, että jokin aihe on todella arka tms.

Sitten vähä "outo" kysymys, sillä olen ymmärtänny, että olet seurustellut pidempään vain yhden ihmisen kanssa. Jos ja kun näin on, niin silloin, kun harrastit sen ensimmäisen kanssa seksiä, niin ajattelitko ikinä millaista olisi harrastaa seksiä toisen miehen kanssa, kun jos on ollu vain sen yhden kanssa sillä hetkellä? Aloitin seurustelemaan juuri täytettyäni 15 vuotta, ja seurustelin saman miehen kanssa 21-vuotiaaksi saakka, joten kyllä siinä kuuden vuoden aikana tuli joskus mietittyä, että tulenkohan olemaan koko elämäni aikana vain yhden miehen kanssa ja millaistakohan olisi olla jonkun toisen kanssa, mutta niin kauan kun parisuhteessa oli asiat hyvin, olivat nämä ajatukset vain sellaista täysin luonnollista pohdintaa.

Sinkkuna vai parisuhteessa? Tällä hetkellä olen sinkku, mutta jos pitäisi yleisesti ottaen valita niin valitsisin parisuhteessa. :-D

Nautitko sinkkuna olemisesta vai haluaisitko parisuhteeseen? Kyllä mä olen enemmän seurustelevaa tyyppiä, mutta ei tämä ihan niin kamalaa ole ollut, mitä aluksi pelkäsin.

Pystyisitkö alkaa seurustelemaa sellaisen miehen kanssa, jolla on  lapsi/lapsia? Aluksi ajatus saattaisi hieman kauhistuttaa, mutta ei se mikään ylitsepääsemätön este olisi. Kaikkeen tottuu! Ja mä olen vieläpä hirmu lapsirakas, kun mulla on aina ollut pieniä lapsia elämässäni läsnä - ensin pikkusisaruksieni ollessa pikkuisia ja nyt veljeni pienet tyttäret.

Mitä mieltä olet avioerosta? Minulle avioero on luonnollinen asia, koska omat vanhempani erosivat minun ollessani vasta reilu kaksi vuotias. En ole siis oikeastaan edes tiedä millaista olisi elää "ehjässä" perheessä, mutta koen silti, että lapsuuteni ja nuoruuteni oli todella onnellinen. Avioeron johdostani sain osaksi elämääni upeita ihmisiä, kun vanhempani löysivät uudet kumppanit.

Olisitko valmis suhteeseen? Minulle parisuhteessa oleminen tuntuu paljon luonnollisemmalta kuin sinkkuna oleminen, joten tavallaan kyllä, mutta toisaalta taas luulen, että jokaisen on hyvä olla jossain vaiheessa elämäänsä myös yksin, sillä se opettaa todella paljon itsestä ja elämästä noin niinkun yleisesti.

Mitä mieltä olet, jos joskus itse otat avioeron, olisko se sinulle ihan ok vai ajattelistko, että olisit epäonnistunut? Varmasti kokisin epäonnistumisen tunteita, koska koen avioliiton olevan pyhä. Avioerosta tuplasti rankempaa tekisi, jos suhteesta olisi yhteisiä lapsia. Omat vanhempani ovat kuitenkin hyvä esimerkki siitä, ettei avioero ole maailmanloppu, ja että se voi tuoda elämään paljon hyvääkin. Kaikella on tarkoitus.

Mitä opit mennneestä parisuhteestasi? Opin ensimmäisen ja ainoan vakavan parisuhteeni aikana paljon niin itsestäni kuin toisen ihmisen kanssa elämän jakamisesta. Opin myös, mitä virheitä ja käyttäytymismalleja en halua tulevaisuudessa toistaa.

Onko kivaa, kun sinkkuna ollessa voit "hyväksyä" kaiken miehiltä saamasi huomion, kun varattuna ollessasi oletan, että jouduit "tyytymään" vain V:n huomioon? Tottakai sinkkuna on helpompi hyväksyä ja suhtautua miehiltä saamaan huomioon.

Kummasta pidät yleisesti ottaen enemmän: lukuisten miesten huomiosta somessa/yöelämässä jne. vaiko poikaystävän/yhden hengen huomiosta? Kyllä se, että se tietty, itselleni tärkeä mies huomioi minut, tuntuu moninverroin paremmalta kuin lukuisten tuntemattomien miesten huomio.

Oliko some millään tavalla syynä eroonne? Esimerkiksi ahkera selfieiden ottaminen, kommentit muilta miehiltä jne.? En usko, että ahkeralla kuvien ottamisellani oli vaikutusta eroomme, vaikka toisinaan saatoimmekin siitä pienen riidan saada aikaiseksi, jos toinen puolisko ei suostunut nappaamaan minusta muutamaa asukuvaa. Sen sijaan somella uskon valitettavasti olevan suurikin merkitys tämän ajan ihmissuhteiden kariutumiseen - varmasti ainakin alitajuntaisesti myös meidänkin tapauksessa. Some usein ruokkii tätä jo muutenkin monissa ihmisissä vahvasti esiintyvää "ruoho on aina vihreämpää aidan toisella puolen" -ajatusmallia, mikä puolestaan voi aiheuttaa tyytymättömyyttä parisuhteessa. Some myös tekee uusien ihmisten lähestymisestä huomattavasti helpompaa.

Erosi jälkeen poikaystävästäsi, mikä on parhain asia sinkkuna olemisessa? Ja millaiset välit teillä on keskenänne? Paras asia sinkkuna olemisessa on se, etten voi purkaa omaa pahaa oloani usein täysin viattomaan kumppaniini. Ja toki sekin, että sinkkuna elää ns. vain itseään varten, eikä tarvitse huomioida toista ihmistä kaikissa tekemissään suunnitelmissa. Myös uudet kokemukset ja ystävyyssuhteiden vahvistuminen ovat olleet positiivisia juttuja eron jälkeen. Meillä on tällä hetkellä entisen poikaystäväni kanssa hyvät välit keskenään, mistä olen todella kiitollinen, sillä hän on minulle edelleen yksi läheisimmistä ihmisistä elämässäni ja tuntee minut täysin. Tiedän, että voisin aina pahan paikan tullen turvautua häneen.

Olisitko surullinen, jos V:llä olisi jo nyt tai tulisi olemaan lähitulevaisuudessa uusi tyttöystävä? Aivan varmasti tuo uutinen kouraisisi aluksi hieman mahasta, mutta toivon hänelle vain parasta, joten yrittäisin parhaani mukaan totutella asiaan ja olla onnellinen hänen puolestaan.

Oliko viime kesä villisinkkukesä vai tuntuiko, ettet ole vielä valmis säätämään erosi jälkeen? Ei ollut villi sinkkukesä, vaikka ensimmäistä kertaa sinkkuna olinkin.

Oletko valmis seurustelemaan tai tutustumaan miehiin "sillä silmällä" nyt, kun erostasi on jo jonkin aikaa ja saat varmaan paljon huomiota miehiltä yöelämässä ja muutenkin? Olen avoin tutustumaan uusiin ihmisiin, muttei minulla ole kiire mihinkään suuntaan.

Tulevatko miehet iskemään sinua usein? Aina silloin tällöin. Kuntosali ja Unicafé ovat osoittautuneet yöelämän ja somen ohella varsin suosituiksi paikoiksi iskuyrityksille. :-D

Miten vanhemmat kustansivat menojasi, kun olit ala-ikäinen? Vanhempani kustansivat harrastukseni ja elämiseen liittyvät menot.

Onko sinulla tapoja, joita et tykkää, että joku muu tekee, mutta kun itse teet samaa se onkin ok? Esim. lainaat Essin vaatteita, mutta jos Essi lainaa sulta niin närkästyt, tai nivelten naksuttelu yms. No itseasiassa juurikin tuo vaatteiden lainailu esimerkki osui aika naulan kantaan. :-D Mutta olen petrannut asian suhteen!

Mitä mieltä olet yhden yön jutuista? Olen aika vahvasti sitä mieltä, etteivät ne ole minua varten. Mulla ei tosin ole yhden yön jutuista kokemusta, mutta jotenkin itseni tuntien uskon tarvitsevani tietynlaisen tunnesiteen siihen ihmiseen, jonka kanssa olen, ja ymmärtääkseni yhden yön jutuissa tämä side usein puuttuu.

Millainen on unelmakumppanisi? Määrätietoinen, hauska ja luotettava mies, joka osaa ottaa muut ihmiset huomioon. Eikä se komea ulkokuorikaan tietenkään haittaa tee.

image00072


Opiskelu, työt

Miten viihdyit Vaasassa viime syksynä? Viihdyin Vaasassa superhyvin viime syksyn. Olin siellä aivan uudella asenteella, suoritin paljon kursseja koulussa ja tutustuin uusiin ihmisiin. Olen iloinen, että viime syksy meni niin kivasti, koska nyt mulla on jäänyt hyvä fiilis Vaasasta yleisesti ottaen.

Parhaat puolet Vaasassa? Kaunis merenranta kaupunki, jossa kaikki on todella lähellä.

Aiotko suorittaa maisterin Vaasassa? En tiedä vielä. Luulen, että haen jonnekin muualle, muttei se katastrofi olisi suorittaa sitä Vaasassakaan.

Mitä mieltä olet Vaasan yliopiston miestarjonnasta? Mun on pakko myöntää, etten missään vaiheessa ole tarkastellut Vaasan yliopiston miestarjontaa sillä silmällä, koska ensimmäisen vuoden seurustelin ja viime syksynä mulla oli niin paljon kaikkea muuta meneillään, ettei olisi ollut aikaa moiselle. :-D Mutta kyllä meidänkin koulun käytäviltä ainakin pari komistusta on vahingossa bongattu.

Mikä oli lapsuuden haaveammattisi? Lapsena halusin olla lääkäri tai asianajaja.

Joudutko elämään pienellä rahalla, kun opiskelet vai teetkö samalla jotain työtä vielä? Tällä hetkellä olen osa-aikaisesti töissä sekä kirjoitan blogia ja teen somejuttuja sivuytönä, joten rahaa jää pikkusen säästöönkin, mutta pyrin kyllä elämään säästeliäästi.

Säästätkö yleensä kesätöistä tulevaa talvea ja opiskeluja varten? Säästän.

Mitä mieltä olet Vaasan yöelämästä? Fontana on ihan hauska, jos on tarpeeksi humalassa ja hyvällä porukalla liikenteessä.

Mikä on sun pää- ja sivuaine? Pääaineeni on kansainvälinen liiketoiminta. Ja olen kyllä niin tyytyväinen valintaani! Kansainvälisessä liiketoiminnassa yhdistyy markkinointi ja johtaminen, ja suurinosa kursseista käydään englanniksi, joten valinta oli mulle ihan täydellinen, sillä juuri kyseiset aineet kiinnostavat mua eniten ja sen lisäksi olen aina haaveillut ulkomailla työskentelystä, joten englannin kielitaidon treenaaminen tulee tarpeeseen! EDIT: Sivuaineenani on laskentatoimi.

Missä haluaisit työkennellä valmistuttuasi? Haluaisin työskennellä kansainvälisessä ympäristössä markkinoinnin tai johtamisen tehtävissä.

Voisitko kuvitella työskenteleväsi hoitoalalla? Hoitoalalla työskenteleminen olisi varmasti palkitsevaa, mutta samalla myös todella raskasta ja stressaavaa. En usko, että oma helposti stressaantuva luonteeni olisi soveltuva hoitoalalle.

Voisitko tehdä vapaaehtoistyötä huono-osaisten parissa? Miksi/miksi et? Voisin. Mielestäni olen saanut niin paljon hyvää, että vähintä, mitä voisin tehdä, olisi yrittää tehdä jotain hyvää huono-osaisten vuoksi.

Aiotko lähteä Erasmus vaihtoon? Minne? Joo. Näillä näkymin Saksa kutsuu ensi syksynä!

Oletko paljon käyny opiskelijabileissä? En ole. Opiskelijabileiden meininki ei osoittautunut täysin omaksi jutukseni.

Aiotko muuttaa Helsinkiin valmistuttuasi? Jos asun Suomessa, niin mitä todennäköisimmin Helsingissä. Muttei sitä koskaan tiedä, minne elämä vie!


Oletko ystävystynyt Vaasassa uusiin ihmisiin vai vietitkö siellä paljon aikaa ystäväsi Nooran kanssa? Viime syksynä tutustuin moniin uusiin tyyppeihin, mutta tietty eniten aikaa tuli vietettyä Nooran ja Emilian kanssa, jotka olen tuntenut ala-asteelta lähtien.

Minkälaiseen työhön valmistut nykyisten opintojesi jälkeen? Kaupallisen alan työtehtäviin.

Kuinka monta vuotta sinulla on opintoja jäljellä? Kirjoitan tänä keväänä kandidaatintutkielman ja syksyllä lähden vaihtoon, minkä jälkeen on kandi paketissa. Sen jälkeen onkin sitten maisterin aika, mutten osaa sanoa, missä ajassa saan sen valmiiksi. Yleensä maisteri suoritetaan 1-2 vuodessa.

Voisitko kuvitella lähteväsi johonkin vapaaehtoistöihin, jos kyllä, niin mihin ja millaisiin? Voisin. Minusta olisi ihana lähteä joskus auttamaan esimerkiksi kehitysmaiden lapsia tai sitten haluaisin tehdä vapaaehtoistöitä yksinäisten vanhusten parissa ihan vaan piristämällä heidän päiviään esimerkiksi käymällä heidän luonaan kahvilla jutustelemassa ja kuuntelemassa kuulumisia.

Oletko saanut kuulla ihmisiltä pk-seudulla ihmettelyä siitä, että opiskelet Vaasassa etkä esimerkiksi Aallossa? En ole. Eiköhän kaikki ymmärrä, että varsinkin noihin kärkiyliopistoihin pääseminen on nykypäivänä melko hankalaa.

Oletko miettinyt vaihtoon lähtemistä? Kyllä olen. Suoritan Erasmus-vaihdon ensi syksynä ja mielelläni lähtisin myös maisterivaiheessa vaihtoon.

Kerro pieni ja ytimekäs kertomus rahan käytöstä opiskelijana? (Esim. käytkö töissä opiskelun ohella, millä saat maksettua vuokran, ruoan, vaatteet, baari-illat, ripsienpidennykset ja muut menot ja pidätkö jotain kirjaa näistä menoista?) Tällä hetkellä asun vuokralla yhdessä siskoni kanssa isäni omistamassa asunnossa, joten vuokramenoni ovat kohtalaisen pienet. Opiskelun ohella teen töitä osa-aikaisesti sekä kirjoitan blogia ja teen somehommia sivutyönäni. Ruokamenot puolitamme siskoni kanssa ja suosimme todella paljon Unicafe-ravintoloita lounas-/päivällisaikaan, sillä niissä on korkeakoulujen opiskelijoille voimassa ateriatuki. Vaatteita ja kosmetiikkaa saan jonkinverran ilmaiseksi blogin kautta sekä pyrin ostamaan niitä usein alennusmyynneistä, outleteista ja ulkomailta. Baari-iltoihin ei mene yleensä valkkaripullon ja narikkamaksun summaa suurempaa hintaa, ellen sitten pienessä hiprakassa pilkun aikaan erehdy pitämään itseäni kroisoksena ja nappaa taksia kotiin... Nimimerkillä: Been there done that too many times. Ripsienpidennyksiä minulla ei tällä hetkellä ole, mutta silloin kun on, käyn laittamassa ne ystäväni luona, joten saan häneltä pientä alea ja muihin menoihin menee hieman vaihtelevasti rahaa. En pidä kirjaa menoistani, mutta pidän huolen, että minulla on jatkuvasti sopiva summa säästössä odottamattomien menojen varalle.

Millainen olit koulussa? Olen aina ollut hyvä koulussa ja lukioni päättötodistuksen keskiarvo oli 9.0, mutta ylioppilaskirjoituksissa hieman alisuoriuduin ja kirjoitin vain M:n paperit.

Käytkö ikinä yliopistolla esimerkiksi collegepaidassa ja ilman meikkiä? Rennoissa vaatteissa, kuten esimerkiksi treenivaatteissa tulee kyllä liikuttua ihmisten ilmoilla, mutta ilman meikkiä harvemmin.

image00050

Muut

Oletko enemmän pihi kuin tuhlari? Haha, tähän kysymykseen parhaiten osaisi vastata ex-poikaystäväni... Lyhyesti ja ytimekkäästi: pihi. :-D

Jos ottaisit kissan tai koiran, minkä antaisit sille nimeksi? Vitsailin aina ex-poikaystävälleni, että jos joskus eroaisimme, antaisin koiralleni nimeksi hänen nimensä, sillä hänen nimensä on yllättävän suosittu myös lemmikkien keskuudessa, joten kai mun pitäisi sitten se antaa. Noei. :-D Jos ottaisin koiran, luulen että antaisin sille nimeksi Puppe tai Pupu. Kissa taitaisi saada nimekseen Simba.

Minkä kirjan luit viimeksi? John Green - The Fault In Our Stars (suom. Tähtiin kirjoitettu virhe).

Minne haluaisit matkustaa juuri nyt? Jonnekin lämpimään viikoksi tai pariksi ihan vaan olemaan ja nauttimaan auringosta sekä hyvästä seurasta.

Missä haluaisit asua tulevaisuudessa? Helsingissä tai Helsingin lähettyvillä tai sitten ulkomailla.

Uskotko jumalamaan? Uskon.

Käytkö kirkossa? Harvoin.

Tykkäätkö Anni-nimestä? Tykkään. Tosin pienenä kuullessani, että syntymätön pikkusisarukseni saisi nimekseen Helmi, jos hän olisi tyttö, purskahdin itkuun, koska: "Sitten mulla ei enää ole meidän perheen kauneinta nimeä!".  T. Anni 7 v.

Minkälaisia tavoitteita sinulla on lähitulevaisuudellesi, muuten kuin perus "olla onnellinen ja tyytyväinen itseeni" jne.? Tavoitteenani on saada tämän kevään aikana kandidaatin tutkielma valmiiksi, kehittää blogi- ja sometoimintaani, matkustella ja nauttia elämästä. Ja tietty olla onnellinen ja tyytyväinen itseeni, haha!

Oletko koskaan tehnyt mitään sellaista, mitä tulet ehkä katumaan pidemmän aikaa? Olen.

Kiukutteletko sä vieläkin yhtä usein kuin ennen? Tai kun oot joskus kertonut blogissa, että saatat suuttua nopeasti. Mielestäni olen parantanut tapojani tässä asiassa, mutta esimerkiksi nälkäisenä tai väsyneenä saattaa kiehahtaa tunteet todella nopeastikin.

Onko sun mielestä kateus aina paha asia? Kateudessa on sekä pahaa että hyvää. Kateus johdattaa usein ihmiset tekemään ja sanomaan negatiivisia asioita, mutta toisinaan kateus voi toimia ns. motivaation lähteenä omien unelmien ja tavoitteiden saavuttamsiessa, jolloin mielestäni kateudesta voi olla jotain hyötyäkin.

Kuinka usein vaihdat petivaatteet? Aivan liian harvoin, haha! Olen tässä asiassa ihan superlaiska.

Entä pyyhkeet? Viikon tai parin välein.

Kuinka usein peset rintsikat? Tarpeen mukaan.

Kun sä olet täällä bloginkin puolella harmitellut, ettet koe enää olevasi oikein missään erityisen hyvä, niin missä asioissa sä sitten haluaisit olla erityisen hyvä, kun et enää harrasta kilpaurheiluakaan? Tämä on erittäin hyvä kysymys, sillä ongelma saattaa olla juurikin siinä, ettei minulla oikein ole mitään täysin omaa juttuani tällä hetkellä. Ehkä keskityn tällä hetkellä tulemaan erityisen hyväksi ja onnelliseksi ihmiseksi, ja katson mitä kaikkea se poikii.

Missä elämäntilanteessa haluaisit olla 25-vuotiaana? Entä 30- tai 35-vuotiaana? 25 vuotiaana olisin toivottavasti valmistunut/valmistumassa kauppatieteiden maisteriksi ja työskentelisin mieluisissa työtehtävissä, matkustelisin paljon ja olisin onnellinen. 30-vuotiaana toivoisin olevani naimisissa ja perheen perustamishommissa. :-D 35-vuotiaana olisin toivottavasti edelleen onnellisesti avioliitossa, parin lapsen äiti ja minulla olisi ihana koti.


Oletko mielestäsi empaattinen ihminen? Joo, kyllä mä koen olevani.

Lempivärisi? Punainen, tummansininen ja kultainen.

Mainitse 3 asiaa/kokemusta, joista olet tyytyväinen että uskalsit lähteä niihin mukaan/toteuttaa ne? 1. HAC Jr. Eliten karsinnat, sillä tämä muutti elämäni ja avasi tien HAC Elitessä urheilemiseen, mikä puolestaan tarjosi minulle useita elämäni parhaita kokemuksia. 2. Tämän blogin perustaminen, sillä se on tuonut elämääni niin paljon mahdollisuuksia, kokemuksia ja uusia tuttavuuksia. 3. Välivuosi Saksassa, sillä sen ansiosta sain saksan kielen haltuun, tutustuin kouralliseen ihania ystäviä ja sain monia unohtumattomia kokemuksia.

Onko sun mielestä itsemurha itsekäs teko? Riippuu henkilöstä. Näen asian esimerkiksi niin, että ihminen, jolla on lapsia, on vastuussa lapsistaan, ja siksi tälläisen ihmisen itsemurha on mielestäni itsekäs teko.

Mielipide eutanasiasta? Haluaisin eutanasian olevan sallittua myös Suomessa. Itse ainakin toivoisin voivani päättää elämäni siinä pisteessä, jos elämä ei enää tuntuisi elämisen arvoiselta; esimerkiksi vakavan sairauden, täydellisen liikuntakyvyttömyyden tai loppumattoman kivun/kärsimyksen vuoksi.

Millaisessa kodissa haluaisit tulevaisuudessa asua perheesi kanssa (talo, ympäristö jne.)? Haluaisin asua vaaleassa kivitalossa, jossa olisi suuret ikkunat ja moderni sisustus. Veden ja kaupungin palveluiden läheisyys olisi plussaa.

Onko sulla mitään asioita, joita olet päättänyt pienenä esimerkiksi ala-asteella? Ala-asteella päätin, että aion kasvattaa niin pitkät hiukset, että voin talvisin kietoutua niihin lämmittääkseni itseäni, haha! :-D Mission completed ainakin osittain, sillä tarvittaessa hiukseni taipuvat tätä nykyä myös kaulahuiviksi. Olen myös päättänyt jo pienenä, minkä nimen antaisin lapselleni nimeksi, jos saisin pojan.

Surullisin asia mitä on sulla tapahtunnu tähä saakka ja onnellisin? Surullisimpia asioita elämässäni ovat olleet epäonnistuneisiin ihmissuhteisiin liittyvät kokemukset ja onnellisimpia kilpacheerleadingiin, matkusteluun ja läheisiin ihmisiin liittyvät muistot.

Mikä on paras luonteenpiirteesi? Määrätietoisuus.

Entäpä huonoin? Joissain tilanteissa itsekkyys.

Oletko kokenut suurta kaipuuta Saksaan, se kun on toinen kotisi? En oikeastaan. Perheeni kuitenkin asuu edelleen Saksassa ja tiedän voivani käydä siellä aina halutessani. Olenkin muuttoni jälkeen vieraillut Saksassa jo useaan otteeseen ja ensi syksynä lähden vaihtoon Saksaan. Nyt siis nautitaan Suomesta täysin rinnoin vielä hetkinen!

Mikä on lempi tv-sarjasi? Mä katson televisiota ja seuraan sarjoja ihan naurettavan vähän, mutta sarjoja, joista olen tykännyt on mm. Prison Break, Gossip Girl, Pretty Little Liars ja Suits.

Mikä on paras tapa rentoutua? Musiikin kuunteleminen, läheisyys, treenaaminen ja saunominen.

Pidätkö omasta äänestäsi? En ole oikeastaan koskaan sen kummemmin pohtinut, että pidänkö äänestäni vai en. Ääneni on mitä on, ja siihen en voi vaikuttaa.

Onko sinulla mielipiteitä asioista vai oletko ihan sama/ei kiinnosta -tyyppi? Aiheesta riippuen minulla saattaa olla hyvin voimakkaitakin mielipiteitä.

Kiinnostaako Suomen politiikka? Miks(e)i? Uutisia Suomen politiikasta tulee kyllä säännöllisen epäsäännöllisesti seurattua, mutten ole sen syvällisemmin paneutunut politiikan saloihin. 

Haluaisitko "isona" asua keskustassa vai esimerkiksi syrjemmässä omakotitalossa? Perheellisenä haluaisin asua hieman rauhallisemmalla omakotitaloalueella, mutta kuitenkin niin, että keskustan palvelut olisivat kivenheiton päässä.

Oletko kokeillut huumeita tai polttanut pilveä? En ole.

Oletko maistanut tupakkaa? En ole.

Paras maa, jossa olet käynyt? Riippuu siitä, että millä tavalla "paras". Esimerkiksi Saksa on sellainen maa, jossa voisin nähdä hyvinkin asuvani tulevaisuudessa, koska se tuntuu tutulta ja turvalliselta ja siellä kaikki toimii. Mutta sitten taas jotkut maat kiehtovat mielenkiintoisen kulttuurin, lämpimän ilmaston tai kauniin ympäristönsä johdosta.

Mielipide menkoista? Never trust anyone who bleeds for five days and doesn't die, noei. Ihan pyllystähän ne ovat.

Voisitko osallistua Hottiksiin? En.

Kuinka hyvin osaat englantia ja saksaa? Englantia paremmin, mutta tulen kuitenkin toimeen molemmilla.

Käytätkö e-pillereitä? Käytän.

Oletko nähnyt Blackfish dokkarin vai kiinnostaako eläinten hyvinvointi lainkaan? En ole nähnyt, mutta kyllä eläinten hyvinvointi kiinnostaa.

Teetkö minkäänlaista hyväntekeväisyyttä eläinten tai ihmisten hyväksi? Miksi/miksi et? Tällä hetkellä en, koska minulla ei ole ihan hirveästi ylimääräistä aikaa/rahaa opiskeluiden ja työn teon ohella.

Kun käyt todella usein viihteellä, niin etkö ole lainkaan kyllästynyt jatkuvaan alkoholin litkimiseen ja baareiluun ylipäätään, eikö tunnu että se touhu on jo Suomessa varsinkin nähty? Itseasiassa en kyllä käy hirveän usein viihteellä. Kesät ovat aina juttu erikseen, kun silloin tuntuu ihan jokaisena viikonloppuna olevan jos jonkinlaista festaria ja häppeninkiä. Mutta näin syksy-talvi-kevät -aikana viihteellä tulee käytyä huomattavasti harvemmin ja keskityttyä enemmän kouluun, työntekoon ja treenaamiseen. Mutta kyllä niinä harvoinakin kertoina, kun käyn, tulee valitettavan usein todettua, että tämä Suomen baarielämä alkaa olla jo aika nähty. Samat naamat ja sama meno viikonlopusta toiseen. :-D

Paras baari? Minulla ei ole mitään yhtä lempparia ylitse muiden.

Lempibiisi? Kaikki tunteelliset nyyhkybiisit.

Mikä on suosikki Disney-elokuvasi? Ei niistä voi millään valita yhtä parasta, kun ne ovat kaikki ihan parhaita! Meillä oli pienenä ihan mieletön Disney-elokuva VHS-kokoelma, joita sitten tapitimme isoveljeni ja -siskoni kanssa silmät pyöreinä yhä uudelleen ja uudelleen.

Mihin käymääsi paikkaan et matkustaisi uudestaan ja miksi? En ehkä muuten vain ottaisi lentoja esimerkiksi Sloveniaan, vaikkei paikassa siis mitään vikaa ole, mutta se ei ehkä herättänyt minussa niin suurta ihastusta kuin moni muu paikka, jossa olen käynyt. Ja minulla ei ole oikein mitään erityistä syytä, miksi sinne uudelleen matkustaisin.

Mielipide Orange Is The New Black -sarjasta? En ole katsonut kyseistä sarjaa yhtäkään jaksoa, mutta siskoni on kehunut sitä kovasti minulle.

Keräiletkö jotain astiasarjaa? Iittalan valkoista Teemaa ja Iittalan Essence-laseja.

Kumman takia itket helpommin, eläinten vai ihmisten? Ihmisten.

Mistä olet ylpeä suomalaisuudessa ja mitä häpeät? Olen ylpeä siitä kuuluisasta suomalaisesta sisusta ja periksiantamattomuudesta. Häpeän suomalaisten sisäänpäin sulkeutuneisuutta.

Oletko omalta osaltasi kiinnittänyt huomiota ympäristöystävällisyyteen? Pyrin kiinnittämään huomiota pienillä teoilla ja valinnoilla.

Mainitse 3 sinulle tärkeää biisiä ja kerro miksi ne ovat merkityksellisiä? Edward Maya - Stereo Love ja Nopsajalka - Lupaan Olla Sun liittyvät kummatkin mulle merkityksellisiin ihmissuhteisiin ja Ruudolf - Leijonakuningaslaulu on merkityksellinen, koska sitä kuuntelimme Eliten kanssa voitettuamme Suomen mestaruudet vuosina 2011 ja 2012.

Puhutko mielelläsi englantia, ruotsia tai saksaa? Nykyään olen rohkaistunut hurjasti englannin käyttämisessä, ja siitä on tullut todella mielekästä. Saksaa olen aina puhunut todella mielelläni, ja vaihdankin välittömästi saksaan, jos huomaan, että juttukaverini esimerkiksi töissä asiakas tai koulussa vaihto-oppilas puhuu saksaa. Ruotsi menee mulla niin pahasti sekaisin saksan kanssa, että sen puhumisesta ei meinaa tulla tällä hetkellä yhtään mitään. :-D

Mikä on ottanut viime aikoina henkisesti koville? Henkisesti eniten on kuormittanut kandin aloittaminen. Kun olo on vielä kuin eksyneellä, on ollut todella vaikea aikatauluttaa työskentelyään. Lomamatkan ja matkalaukkuepisodin jälkeen olen vieläpä melkoisesti aikataulustani jäljessä, mutta näillä mennään, mitä on annettu! :-D

Oletko kiinnostunut makaabereista asioista? Ihan ensiksi minun on myönnettävä, että minun täytyi googlettaa sana "makaaberi", koska en ollut aiemmin edes kuullut moista sanaa. Mutta selvitettyäni Wikipedian avulla, että sillä viitataan "taiteelliseen tai kirjalliseen tyylikeinoon, joka on tunnelmaltaan tahallisen uhkaavaa ja häiritsevää", aloin pohtimaan, että mikäs hitsin kysymys tämä on olevinaan? :-D Olenko siis kiinnostunut taiteellisista/kirjallisista asioista, jotka ovat tunnelmaltaan tahallisen uhkaavia ja häiritseviä? Hmm... Enpä taida olla.

Keneen Sinkkuelämää-hahmoon samaistut parhaiten ja miksi? Charlotteen, kuten kaverinikin sanoivat. Ja siksi, että minä taidan olla meidän kaveriporukasta se konservatiivisin ja kontrollifriikein tyyppi, kuten Charlotte. :-D

Millaisia ihmisiä säälit? Omasta tahdostaan riippumatta yksinäisiä ihmisiä ja muutenkin ihmisiä, joilla on asiat jollakin tavalla huonosti, eivätkä he voi itse vaikuttaa siihen.

Mitä toivoisit tehneesi viime vuonna toisin? Olisin hoitanut joitain asioita hieman eri tavalla.

Mikä on paras muumi jakso? Pelottavin on ainakin se jakso, jossa mörkö tulee! :-D Mulla oli pienenä sitä kohtaan viha-rakkaussuhe.

Paljonko sulla on tällä hetkellä käteistä? Lompakossa varmaan kolikoina n. 5 euroa ja säästöpossussa kolikoita, muttei mitään käsitystä, minkä summan edestä.

Millaisilla yökkäreillä nukut? Vaihtelee! Joskus vedän päälle ihania satiini- tai pitsimekkoja ja -playsuitteja ja joskus taas nukun isoissa, kulahtaneissa T-paidoissa. Fiiliksen mukaan.

Lempileffasi? Mulla ei ole mitään yhtä ylitse muiden, ja mun leffamaku on muutenkin aika laaja. Eniten iskee kuitenkin sellaiset leffat, joissa täytyy vähän käyttää omaa päätäkin, että pysyy juonessa mukana.

Paras lukemasi kirja? Tässä sama homma kuin elokuvissa: paljon hyviä! Kirjoissa sen sijaan tykkään lukea vähän kevyempää ja sellaista hyvänmielen kirjallisuutta.

Uskotko mihinkään yliluonnolliseen? Uskon Jumalaan.

Oletko sijoittanut osakkeisiin, tai seuraatko ylipäätään pörssiä? En ole sijoittanut, enkä seuraa pörssiä aktiivisesti, mutta haluaisin kovasti tulevaisuudessa oppia enemmän sijoittamisesta.

image00132
  

150 kommenttia:

 1. Tosi kiva kun näkee että oot selvästi käyttänyt aikaa ja vaivaa vastaamiseen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kuulla, että vaivannäkö välittyy myös ruudun toiselle puolelle! :)

   Poista
 2. Arvostan sitä, että sä "uskallat" vastata noihin tavallaan negatiivisiinkin juttuihin, kuten vaatteiden lainailuun salaa ja tappeluihin (:-D). Tarkoitan, että et esitä olevasi virheetön - kun sitä ei kukaan ole! :-) Silti, ja varmasti siksikin, sun blogikirjoituksista saa positiivisen vaikutelman. Miltä muuten tuntuu silloin kun havaitset kuiskimista tai uteliaita katseita? Tuleeko sulla koskaan epävarma olo vai tuntuuko se mukavalta kun ihmiset tietää kuka oot?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Riippuu todella paljon tilanteesta. Joskus tuntuu todella kivalta, kun huomaa, että ihmiset tunnistavat, mutta sitten on myös niitä päiviä, kun tukka on likainen, naama näppylöillä ja päällä on täysin mielikuvitukseton, kiireessä valittu asukokonaisuus, eikä haluaisi tulla tunnistetuksi. :-D Ja sitten on jotenkin paljon helpompi vastaanottaa näitä uteliaita katseita silloin, kun olen esimerkiksi ystävieni tai siskoni seurassa. Yksinään tuntuu välillä hieman orvolta, jos jotkut alkavat kuiskimaan minut nähdessään.

   Poista
 3. Missä asioissa sä olet omasta mielestäsi parempi kuin monet muut? Mietin tuon yhden vastauksen takia :) Ei sillä että et saisi olla mielestäsi parempi, varmasti oletkin monessa asiassa! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoitin, että: "Joissain asioissa saattaa olla parempi kuin joku muu". En, että olisin parempi kuin monet muut. :) Saatan olla esimerkiksi parempi pitämään tavarani järjestyksessä kuin joku muu (esimerkiksi Essi). Tai saatan olla esimerkiksi parempi puhumaan saksaa kuin joku muu. :)

   Poista
 4. Moikka! Olipa kiva vähän lukea sun ajatuksista noista aiheista!
  Saanko kysyä, miksi et hyväksy kirkkovihkimistä samaa sukupuolta olevan parin välillä..? Tarkoituksenani ei ole mitenkään vähätellä mielipidettäsi tai väittää sen olevan väärin, sillä kaikilla on oikeus mielipiteeseen :) Itse en näe kirkkovihkimisessä mitään väärää, joten haluaisin vain tietää minkälaisista syistä sinä et sitä hyväksy :)
  Jos asia tuntuu liian henkilökohtaiselta, ei tuohon kysymykseen tarvitse vastata :)
  Mukavaa kevättä sinne, ja toivottavasti Dubain matkasta on tulossa postaus <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa!

   Kiva kuulla, että postaus oli mieluinen. Ja Dubaista on varmasti tulossa useampikin postaus, sillä kuvia kertyi hurja määrä tuolta reissulta! :)

   En hyväksy kirkkovihkimistä, sillä samaa sukupuolta olevien liitot ovat kirkon oppien vastaisia. Kirkon kannan mukaan avioliitto on miehen ja naisen välinen liitto. En myöskään täysin ymmärrä, miksi samaa sukupuolta olevat edes haluaisivat liitolleen kirkollisen siunauksen, kun he kuitenkin tiedostavat sen faktan, ettei kirkko tue tätä liittoa. Siviilivihkiminen puolestaan on mielestäni täysin ok.

   Poista
 5. Olipa kiva lukee sun vastauksia. Vaikutat ihanalle ihmiselle ja oot myös tosi kaunis! :)<3

  VastaaPoista
 6. Pukeutumiseltas et oo ainakaan konservatiivista nähnytkään XD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Somen välityksellä saa loppujen lopuksi melko suppean kuvan pukeutumisestani, sillä jaan usein kuvia lähinnä viikonlopuilta, tapahtumista, juhlista ja ulkomailta, joissa tulee pukeuduttua rohkeammin tai käytettyä paljastavampia asukokonaisuuksia. Arkisin päältäni löytyy useammin peittäviä neuleita ja pikeepaitoja kuin antavia kaula-aukkoja ja minitoppeja.

   Poista
  2. Tekisitkö välillä siis enemmän myös arkisempia postauksia? Tai edes arkisia asukokonaisuuksia? :)

   Poista
  3. Voisinpa hyvinkin tehdä. :) Arkisin vaan tulee vietettyä päivät kirjastossa tai töissä ja usein menee aikataulut ihan ristiin esimerkiksi siskoni kanssa, joka yleensä ottaa asukuvani.

   Poista
 7. Miten sä olet itse voinut olla mukana kiusaamisessa, kun sua itseäkin on kiusattu ja tiesit miten pahalta se tuntuu? :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tälläistä hiljaista hyväksyntää tapahtui lähinnä ala-asteella, kun olin vielä lapsi, joka ei täysin ymmärtänyt kiusaamisen vakavuutta. Pilkka osui kuitenkin myöhemmin omaan nilkkaan ja sain kunnon opetuksen, ettei kiusaaminen kannata.

   Poista
  2. Omakohtaisesta kokemuksesta voin sanoa, että varsinkin aikaisemmin kiusattu voi myöhemmin mennä hiljaiseen hyväksymiseen mukaan, ettei vain itse joudu taas kiusatuksi.

   Poista
  3. Tuossakin on varamsti pointtinsa.

   Poista
 8. Ois kiva et kirjottaisit joskus postauksen cheeristä, ja minkälaista oli jättää laji ja Ellit! Oon siis ite samassa lajissa ja kovasti oon seurannu sua monta vuotta ja unelmana on päästä joskus Eliteen. Mua ahistaa vaan jotenki ajatus siitä että nyt kun jossain vastauksissa sanoin että sun elämän parhaimpia hetkiä oli hetket Eliten kanssa, nii tuntuu kamalalta että itelläkin toi tulee joskus vastaan. Ois ihanaa jos voisit tehdä erillisen postauksen Elitestä, ja kertoisit minkälaista oli urheilla Ellien kaa ja minkälaista oli jättää se ja miltä susta tuntuu nyt kun et oo enään siellä! Oot super ihana, kaikkea hyvää sulle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy pitää tämä toive mielessä! Jotenkin vaan tuntuu, että omista cheerleadingajoista alkaa olla jo sen verran aikaa, ettei aihe ole enää kovin ajankohtainen. :-D Mutta lupaan tehdä cheeraiheisen postauksen, jos esimerkiksi naisten cheermaajoukkue voittaa muutaman kuukauden päästä MM-kultaa Orlandossa... ;-)

   Poista
  2. Höh, no ennemmin Norja voittaa kuin Suomi :D Mutta olisi kyllä kiva tuollainen cheer-postaus! :)

   Poista
 9. Ihania ajatuksen kanssa tehtyjä vastauksia ja kauniita kuvia :) anni 7v kommentti sai mut nauramaan ääneen :'D

  VastaaPoista
 10. Mulle heräsi myös muutamia kysymyksiä.

  1. Tuleeko ulkomaalaiset miehet yökerhoissa tai muualla iskemään sua? Miten suhtaudut heihin?
  2. Milloin teet taas ruokapäiväkirjan?
  3. Minkä verran sulla jää kuukaudessa rahaa säästöön? Onko sulla jo iso potti säästössä?
  4. Mikä puhelin sulla on tällä hetkellä?
  5. Voitko tehdä koti/huonepostauksen?
  6. Paras yökerho Helsingissä?
  7. Paras ruokapaikka Helsingissä?
  8. Käytkö Elixiassa?
  9. Kuinka monta kertaa viikossa käyt salilla?
  10. Onks sulla ollut koskaan sokeririippuvuutta? Tai mitään ylenmääräistä herkkujen ahmimista?
  11. Oletko ollut "sänkypuuhissa" vain V:n kanssa?
  12. Miksi haluat asua juuri Helsingissä?

  Osa kysymyksistä hyvinkin suoria. Kiitos vastauksista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 1. Yökerhoissa aika samalla tavalla kuin suomalaisetkin miehet, mutta kaduilla ulkomaalaisilta miehiltä tulee kyllä paljon enemmän huomionosoituksia kuin suomalaisilta miehiltä. Yleensä hymyilen heille ja torjun iskuyrityksen kohteliaasti.
   2. En ole suunnitellut. Kiinnostaisiko sellainen? :)
   3. Sopivasti. :)
   4. iPhone 6S ja Samsung Galaxy S7
   5. En koe sellaista tarpeelliseksi asuessani nyt yhdessä siskoni kanssa asunnossa, joka ei ole minun omani ja itse sisustamani. :)
   6. Tällä hetkellä varmaan VIP Room, Teatteri ja Kaivohuone (kesällä), kun Namu/Showroom meni remppaan.
   7. Mä syön todella harvoin ulkona, jos Unicafea ja joitain lounassalaattibaareja ei lasketa, joten minulla ei ole juurikaan kokemusta Helsingin ravintoloista. Monet sushipaikat on kuitenkin tullut testattua ja ne ovat hyviä! :)
   8. Kyllä.
   9. Viikosta riippuen, mutta yleensä n. 6 kertaa.
   10. Ei ole.
   11. Tämä tieto tuskin kuuluu kenellekään muulle kuin minulle.
   12. Helsinki on Suomen kaupungeista asukasluvultaan suurin ja elinvoimaisin - täällä sattuu ja tapahtuu, mikä saa tuntemaan olevansa elossa! :)

   Poista
  2. Minkä takia kaksi puhelinta? :O

   Poista
  3. Toinen on arkikäytössä ja toinen työpuhelin. :)

   Poista
 11. huippuja vastauksia! kiitos kivasta lukukokemuksesta:)

  VastaaPoista
 12. Moikka!
  Kiitos hyvistä vastauksista. Oli tosi mukava kuulla pitkään blogiasi seuranneenna että sinä ja V olette edelleen hyvissä väleissä. Osaatko sanoa miten onnistuitte siinä että pystytte edelleen olemaan kavereita? Itse kipuilen juuri päättyneen suhteeni kanssa nimittäin juuri tässä asiassa. Mikä teitä auttoi?
  Kiitos kivasta postauksesta ja kattavista vastauksista, on kiva nähdä että uskallat vastata kysymyksiin täysin omana itsenäsi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Sanoisin, että vain ja ainoastaan aika auttaa. Heti ei ehkä kannata yrittää alkaa rakentaa välejä uudelleen, mutta sopivan ajan kuluttua se on täysin mahdollista. Luulen myös, että koska meillä on V:n kanssa niin pitkä yhteinen historia ja olemme ns. kasvaneet yhdessä lapsista aikuisiksi niin kummastakin saattaisi tuntua hyvin oudolta, jos yhtäkkiä emme olisi enää missään väleissä/tekemisissä. Pyrimme myös hoitamaan eromme mahdollisimman nätisti, eikä kumpikaan halunnut tahallisesti loukata toista, joten toivon, ettei kummallekaan jäänyt kaunoja toista kohtaan.

   Poista
 13. Sanoit, että sulla ei mee baariin valkkaripulloa ja narikkamaksua suurempaa summaa, niin tarjoaako miehet sulle siis kaikki juomat baarissa vai etkö yksinkertaisesti juo siellä? Näinkin hölmö yksityiskohta pisti silmään jo Essin vastauksissa joskus ja jäin jo silloin miettimään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joko olen juonut sen verran hyvän pohjat etkoilla, ettei minun tarvitse juoda enää baarissa lainkaan tai sitten tilaan viinilasillisen tiskiltä ja hörpin sitä koko illan ajan. :-D Toisinaan myös jollain tutullamme voi olla pöytä, johon kuuluu yleensä myös juomat, varattuna, jolloin saatan juoda siitä pöydästä muutaman drinkin tai sitten tosinaan myös miehet saattavat tarjoavat juomia. :)

   Poista
 14. Aika outoa että väität ettei sulla oo ollu yhden yön juttuja, kun kaikki kuitenkin tietää siitä miten petit sun poikaystävää useankin miehen kanssa, ja että oot saanu kutsuja tapahtumiin seksiä vastaan ym :D että ei kyllä tuo väitteesi konservatiivisuudestakaan ihan päde sinuun haha

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh huh... Jos tämä pitää paikkansa, niin oon tosi pettynyt suhun Anni. :/

   Poista
  2. On todella valitettavaa, että minusta liikkuu tuollaisia perättömiä juoruja, jotka eivät pidä paikkaansa, mutta vielä valitettavampaa on, että ihmiset, jotka eivät edes tunne minua menevät uskomaan näitä valheita lainkaan kyseenalaistamatta niiden alkuperää. En ole pettänyt ex-poikaystävääni, enkä ole saanut kutsuja tapahtumiin seksiä vastaan, eikä minulla ole koskaan ollut edes yhtäkään yhden yön juttua.

   Enkä myöskään kirjoittanut postauksessa olevani konservatiivinen vaan, että olen ehkä konservatiivisin meidän kaveriporukastamme. Vertauskohteella on väliä!

   Poista
  3. Ei hemmetti... Siis kuka näitä ihan oikeesti edes keksii, saati sitten uskoo? Onko ihmiset oikeasti näin hölmöjä, että vedetään johtopäätöksiä joidenkin nettipalstojen yms perusteella... en ymmärrä! Mä en edes halua käydä lukemassa mitään sellaisia, kun tiedän, etteivät ne keskustelut ikinä ole mitään täysjärkisten kirjoittamia. :D Ja ylipäänsä mikään, mikä liittyy Annin nykyisiin/entisiin ihmissuhteisiin, ei kyllä tosiaan kuulu kenellekään muulle kuin Annille itselleen! Haloo ihmiset! Nyt sitä järjenkäyttöä vähän peliin mukaan!

   Poista
  4. Kyllä minäkin ihmettelen, että kuka niitä keskustelupalstoja käy oikein lukemassa - saati sitten perustamassa tai kommentoimassa... :-D

   Poista
 15. Pukeuduitko Dubaissa mielestäsi paikallista kulttuuria kunnioittaen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pyrin kunnioittamaan paikallista kulttuuria aina kun kävimme esimerkiksi Downtownissa, kauppakeskuksissa jne. Tällöin pyrin peittämään ainakin polvet tai olkapäät. Yleensä minulla oli maksimekko tai -hame päällä ja usein vielä jokin neule tai huivi harteilla, sillä sisätiloissa oli todella viileää, kun ilmastoinnit olivat niin kovalla. Rannalla ja yökerhoissa pukeutumiskulttuuri on Dubaissakin huomattavasti länsimaisempi ja siellä tuli kuljettua lyhyemmissä lahkeissa/hihoissa.

   Poista
  2. sä et kyllä näköjään tiedä mitään dubain kulttuurista, anni. Se että marinaan änkee kaikki typerät länsimaalaiset täyttämään katukuvaa omine tapoineen ei meinaa sitä, että siellä kaikki on länsimaalaistunut. ei todellakaan. arabit halveksuu tollasia eurooppalaisia pikkuteinejä jotka juoksentelee siellä puolialastomina pitkin katuja. suosittelen ens kerran ottamaan vähän enemmän selkoa kulttuurista.

   Poista
  3. Aika suora kommentti toiselta anolta. Noh mutta sanonpa vaan, että joissain maissa saattaa oikeasti tulla suurempia ongelmia, jos ei noudata pukeutumissääntöä. Sitten on länsimaalaisten turha itkeä, jos on itse mennyt bimboilemaan puolalasti. Suomikaan ei pysty siinä kohtaa välttämättä enää auttamaan, jos kyseisen maan oma lainsäädäntö astuu voimaan...

   Poista
  4. Meillä oli oikeastaan koko reissun ajan matka henkilö, joka on asunut viimeiset neljä vuotta Dubaissa, joten hän kyllä tiesi ja piti huolen, että olimme pukeutuneet oikein kussakin lokaatiossa. :)

   Poista
  5. Niin ja luulet että neljä vuotta dubaissa promoottoreina toimineet pikkulikat ymmärtäisivät yhtään mitään maan tavoista.. sallin mun nauraa. Hankkisivat nyt ensinnäkin kunnon työn.

   Poista
  6. Ei, ystäväni Adeliina ja Ronja ovat asuneet vasta vajaa vuoden Dubaissa. Mutta meillä asuu myös miespuolinen, suomalainen tuttu Dubaissa, joka opasti meitä reissullamme mm. pukeutumisen suhteen. :)

   Poista
 16. En voi millään käsittää miten jotkut kirjoittaa noin inhottavaan sävyyn!!! Suomi on kyllä niin täynnä kateellisia ja katkeria ihmisiä, että HUH HUH sanon minä!! Anni vaikutat todella upealta ihmiseltä niin sisäisesti kuin ulkoisesti!! :) Oot todella, todella mahtava esimerkki muille! <3 Innostat mua ihan suunnattomasti urheilemaan enemmän sekä elämään terveellisten elämäntapojen mukaan ja tavoittelemaan rohkeasti omia unelmia! Sun blogi on varmasti yks mun lemppareista! Kaikkea hyvää sinulle ja tsemppiä kandin pariin!! :) Täälläkin tehdään kauppatieteiden kandityötä, mikä tosin ei oo edennyt sairastelun takia, mutta jos pikkuhiljaa pääsisi paremmin sen pariin! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että, miten hyvä mieli minulle tulikaan tästä kommentistasi! :') Kiitos siitä... <3 Ja kiva kuulla, että ruudun toiselta puolelta löytyy sielunsiskoja, jotka painiskelevat myös kandin parissa. Minua meinaa aina välillä alkaa hieman stressaamaan tuo kandin aikataulu, mutta toisaalta, koska minulla ei ole vielä kiirettä valmistua tänä keväänä, niin minulla ei taida olla vielä mitään hätää onneksi!

   Poista
 17. Oon kuullut että sun frendit on Dubaissa escortteja, wtf?!?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on myöskin perätön juoru, joka ei pidä paikkaansa. Dubaissa asuvat ystäväni ovat työskennelleet Dubaissa muutamassa eri yökerhossa hosteina. :)

   Poista
 18. Olitpa nähnyt tosi paljon vaivaa tän postauksen eteen! Tosi mielenkiintoinen ja hyvä postaus Anni! :)

  VastaaPoista
 19. Moikka! Mainitsit muutamaan otteeseen uskovasi Jumalaan, voisitko tehdä postauksen koskien Jumalaa ja uskontoasi! Itse olen myös jollain tavalla uskonnollinen ja haluan vahvistaa uskoani, niin haluaisin kuulla muiden näkemyksiä asiasta(:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Jos minulta kysytään uskonko Jumalaan, voin kertoa uskovani, mutten ole mikään himouskovainen, joten en halua käsitellä uskoani sen syvällisemmin blogissani. :)

   Poista
 20. Nyt on ihan pakko kommentoida, sillä jostain syystä olen aina luullut että olet siskoasi Essiä vanhempi, eikä päinvastoin!! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, mäkin vasta ihmettelin, että miten Anni voi nyt täyttää 22 vuotta, vaikka on Essin isosisko ja Essi on 24! :D Näytät vanhemmalta kuin 22 :)

   Poista
  2. Hah, aijaa! :) Joo, mä olen meistä se nuorempi, mutta aika usein minua kyllä luullaan vanhemmaksi, kun olen pikkusen Essiä pidempikin.

   Poista
 21. Mitä toi escortti tarkoittaa? Anteeksi jos kysyn tyhmiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Googlettamalla saisi ehkä nopeammin vastauksen :D

   Poista
  2. Maksullinen seuralainen. Ei välttämättä tarkoita seksiä vaan ihan seuralaista. Monet escortpalvelut juuri ns. myyvät näyttävien naisten seuraa.

   Poista
 22. Kiitos Anni mielenkiintoisesta ja ajatuksiaherättävästä postauksesta. Postauksesi oli myös todella rohkea. Erityisesti kohta, jossa käsittelit kiusaamista. Ihan järkyttävää tuo kiusaaminen, mitä olet olet käynyt läpi. Ja käsittämätöntä, miten joudut kuitenkin edelleen sietämään sitä. Muutama tämänkin postauksen kommentti oli mielestäni todella asiaton ja lapsellinen. Tuntuu, että asiasta kuin asiasta saadaan väännettyä negatiivista roskaa, kun on kyse sinusta tai tekemisistäsi. Toivottavasti nämä kommentoijat ja juorujen levittelijät osaisivat käsitellä pahaa oloaan toisin. Kateellisuus ja katkeruus harvemmin tuottavat hyvää oloa kellekkään.
  Sulle Anni halusin kertoa, että olet ihailtavan rohkea ja lannistumaton. Uskallat olla reilusti oma itsesti, pukeutua juuri niin kuin haluat, tehdä niin kuin haluat ja sanoa mitä olet mieltä.
  Respect.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta tuntuu myös siltä, että sanomisiani ymmärretään ihan tahallaan väärin ja mieleni yritetään jatkuvasti pahoittaa täällä kommenttiboksin puolella, mutta olen jo niin tottunut siihen, ettei se enää pilaa päivääni. :)

   Kiitos sinulle tsemppaavasta kommentistasi ja ihanaa alkavaa viikkoa! <3

   Poista
 23. Mikä siis sun sivuaine on? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, unohdin kokonaan kertoa sen, kun innostuin puhumaan tuosta nappivalinnaksi osoittautuneesta pääaineestani! :-D Sivuaineena minulla on laskentatoimi. :)

   Poista
 24. Menee nyt ihan aiheen vierestä, mutta mitkä olisi jotain hyviä ja terveellisiä pähkinöitä? :D Mulla on sellainen mielikuva, että olisin joskus sun blogista lukenut jostain vähän terveellisemmistä pähkinöistä, mutta vaikka kuinka etsin, en löytänyt sitä postausta mistään! Liekö sitten ollut ehkä joku toinen blogi kuitenkin... No joka tapauksessa, osaatko suositella jotakin? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm... Voi olla, että tälläinen pähkinäpostaus on joskus löytynyt siskoni blogista. Itse en ole aiheeseen sen kummemmin pureutunut, mutta ymmärätääkseni eri pähkinöissä on erilaisia hyviä vaikutuksia. Cashewpähkinät olivat kuitenkin muistaakseni pähkinöistä vähiten hyödyllisiä ihmiselle.

   Poista
  2. Hmm, oliskohan se sitten voinutkin olla Essin blogi. :D Etsinpä vielä sieltäkin. :)

   Poista
  3. Mekin koitimme Essin kanssa etsiskellä, muttemme ainakaan äkkiseltään löytäneet! :-D

   Poista
  4. Oisko ollut Anyday Nuts, itse ainakin joskus täältä sun blogista bongasin ne jostakin laukun sisältö-postauksesta! :)

   Poista
  5. Hei :) Postauksessa nimeltä "What's in my school bag" 26.1.2016 on mainittu Anyday Nuts -pähkinät. Ovatko nuo kyseiset pähkinät niitä, joiden perään kaipailit? T. Juuri blogin läpikolunnut :D

   Poista
 25. Pakko sanoa, että yllätyin, kuinka avoimesti vastasit näihin kysymyksiin. Osa aiheista kuitenkin vielä melko henkilökohtaisiakin - tai en lukijana olisi vaatinut sinua niihin vastaamaan. Vaikutat todella samankaltaiselta ihmiseltä kuin itsekin olen! Tsemppiä ja kaikkea hyvää tuleviin koitoksiin. :) Itseänikin lannisti pitkään, ja oikeastaan toisinaan edelleenkin, parisuhteesta eroaminen. Vaikka aika onkin parantanut haavoja, niin koen itsekin olevani niin paljon enemmän parisuhdeihminen kuin yhdenyönjuttujen harrastaja. Harmi, ettei sitä uutta parisuhdetta ole vielä näkynyt. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti yllätys oli kuitenkin positiivinen! :-D Kiitos paljon sinulle. <3 Ja eiköhän se uusi parisuhde osu kohdalle sitten, kun aika on oikea! ;-)

   Poista
 26. Kuinka isoja painoja käytät tangolla lantionnostossa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tangon lisäksi laitan n. 60-70 kg painoa. :)

   Poista
 27. Siis onko sulla kaksi puhelinta käytössä ? Miksi, miten, mitäää? :D

  VastaaPoista
 28. Täytyy kyllä nostaa hattua sulle, että jaksat nähdä vaivaa postauksiesi eteen vaikka kommenttiboksissa tuntuu olevan jokaisesta aiheesta negatiivista sanottavaa. Ei tietysti kaikilla, mutta yllättävän monella. Rakentava palaute on okei, mutta tuntuu kuin jotkut tahallaan ymmärtäisivät väärin sanomisiasi.

  Toivoisin, että jatkaisit blogiasi taas aktiivisemmin. Tämä on ihan mun lemppari! :-D Mukavaa kevään jatkoa Anni <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 On myönnettävä, että toisinaan ei kyllä ole kovin suurta motivaatiota lähteä tehtailemaan uusia postauksia, jos edellisen postauksen kommenttiboksi on ollut täynnä turhaa vikisemistä ja juurikin tuota mainitsemaasi sanomisieni tahallaan väärin ymmärtämistä. Mutta onneksi näiden kommenttien seasta löytyy tälläisiä positiivisia ja tsemppaaviakin kommentteja, jotka ovat kultaakin arvokkaampia!

   Poista
 29. Onko sulla ajokorttia :) ?

  VastaaPoista
 30. Kun sä et hyväksy kirkkovihkimistä saman sukupuolten välisissä liitoissa, niin hyväksytkö sä kirkkovihkimisen miehen ja naisen välisessä liitossa jossa kumpikaan osapuolista ei tue tai usko kirkon oppeihin, vaan haluavat mennä naimisiin kirkossa vain koska se on hieno paikka?

  En siis tuomitse sun mielipidettä tässä asiassa, sillä oon itsekin samaa mieltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En mä kyllä ymmärrä, miksi joku haluaisi mennä kirkossa naimisiin, jos ei kuulu kirkkoon tai usko Jumalaan.

   Poista
  2. Jep, samaa mieltä... Tai no ymmärrän kyllä että onhan se kirkko toki hieno paikka, mutta itselleni tuntuu kummalta kun sillä kirkolla on kuitenkin oma merkityksensä.

   Poista
  3. Itse en ole varma uskostani jumalaan, mutta haluaisin silti mennä kirkossa naimisiin, sillä kirkkohäät antavat avioliitolle ja häille jotenkin mielestäni pyhän vaikutelman. Se etten uskoisi Jumalaan, ei tarkoita sitä, etten pidä joitain asioita pyhinä. Tällöin kirkko on mielestäni juuri oikea valinta. Ja siis ei millään pahalla, halusin vain tuoda myös tällaisen näkökulman...

   Ja Anni, todella mielenkiintoinen postaus. Oli ihana huomata, miten paljon olit siihen panostanut. Tsemppiä kandiin ja muutenkin aurinkoista kevättä :)

   Poista
 31. Onko sun mielestä pakolaisten joukossa ihmisiä jotka eivät oikeasti tarvitse apua?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En osaa sanoa, mutta joskus ihmetyttää, kun tuntuu, että Suomeen saapuvista pakolaisista ja turvapaikanhakijoista suurin osa on nuoria miehiä, että missä ne kaikki naiset ja lapset ovat?

   Poista
  2. Pakomatka on perheellisille hyvin kallis sekä lapset ja raskaana olevat naiset huomioon ottaen myös vaarallinen. Siksi iso osa pakolaisista on nuoria sinkkumiehiä varakkaammista (heidän mittapuulla varakkaita, meille varmasti keskivertoa köyhempiä silti) perheistä. Kukaan ei lähettäisi tytärtään yksin pakomatkalle, aivan liian pieni todennäköisyys että pääsisi perille.

   Poista
  3. Tämä pitää varmasti paikkansa. Sääliksi vaan käy niitä naisia ja lapsia, joilla ei ole mahdollisuutta saada apua.

   Poista
  4. Pakko ottaa vielä osaa tähän aiheeseen. Yleensä miehet tulevat yksinään siksi, ettei juuri nimenomaa ole varaa lähteä koko perheen voimin ja myös turvallisuuden vuoksi. He lähettävät miehen "matkaan" joissa he sitten maassaan mihin sijottuu niin toivovat että heitä autetaan saada muu perhe myös mukaan. Tiedän esimerkiksi yhden Somaliasta pakoon lähteneen perheen, jossa isä lähti 4 vuotta ennen muuta perhettä Suomeen, keräämään rahaa ja "tukea" saadakseen vaimonsa ja heidän 7 lastaan myös luokseen.
   Ymmärtääkseni siis tämä on juuri se mitä he toivovat. Tulevat Suomeen aluksi vain yksinään, keräävät rahaa ja koittavat saada apua, jottei muun perheen tarvitse elää levottomuuksien keskellä ilman isäänsä. (monissa kulttuureissa perheen "päätä")

   Poista
 32. Pitikö sun ostaa erikseen työpuhelin tuohon osa-aikatyöhön?

  VastaaPoista
 33. Kysyn sulta ihan mielenkiinnosta saman kysymyksen mitä Essiltäkin. Eli

  Mitä mieltä olet armeijan käyneistä/menevistä naisista?
  Pystyisitkö itse menemäänm miksi joo/ei ?
  Ja käytetään mielikuvitusta, jos menisit armeijaan niin mitkä luulisit olevasi heikkouksiasi siellä, sekä mitkä vahvuuksia?

  Jos jaksaisit vastata mahdollisimman kattavasti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvostan naisia, jotka ovat käyneet tai haluavat tulevaisuudessa suorittaa armeijan. Kyllä mä varmasti armeijasta selviäisin, mutten sinne vapaaehtoisesti haluaisi, sillä mieluummin käytän sen ajan opiskeluun ja työntekoon. Jos olisin armeijassa, luulisin heikkouksiani olevan kylmän/kuuman ja nälän sietäminen. Vahvuuksiani olisivat varmaankin kestävyys hyvän peruskuntoni ja liikuntataustani johdosta.

   Poista
  2. Niin.. En usko että sun hyppelycheer/voimistelut auttaisivat _YHTÄÄN_ armeijassa, jossa joudut rymyämään 30kg painava taisteluvarutus päällä metsässä maihareilla 30km.. Tuli tunne että et pärjäisi ollenkaan, täällä joutuu kokoajan sietämään kylmää, nälkää sekä kantamaan hirveitä taakkoja. :D En sano ilkeyttäni, vaan että ymmärrät eron että liikuntataustastasi ei luultavasti olisi täällä yhtään hyöytyä. T: Mies 2/16

   Poista
  3. Minä uskon, että urheilutaustastani olisi paljonkin hyötyä, mutta mielipideasioista on turha lähteä väittelemään! Fysiikka, kestävyys, lihaskunto ja kehonhallinta ei vaan ole enää tämän päivän nuorille suomalaisille ihan itsestäänselviä asioita. :) Ja luulen, että jos on todella hyvä lihaskunto ja kehonhallinta, niin siellä metsässä on huomattavasti helpompi tarpoa taisteluvarustus yllä kuin siinä tapauksessa, ettei minkäänlaista urheilutaustaa, ja sen mukana tuomaa lihaskuntoa ja kehonhallintaa olisi.

   Poista
  4. " T: Mies 2/16" Hajosin :DDD ihan naurettavaa tulla sanomaan tommosta, kyllä niiitä PALJON huonommassakin fyysisessä kunnossa intin käyneitä näkee ja hyvin ovat hekin pärjänneet. Niin turha kommentti tältä ekalta ano "mieheltä"......;D Mua anni ärsyttää että ihmiset purkaa omaa huonoa itsetuntoaan suhun ja essiin! Toivottavasti et ota mitään noita kommentteja henk. kohtaisesti :)

   Poista
  5. Kuuden vuoden blogiuran aikana on oppinut suodattamaan sellaiset kommentit, joista oikein huokuu kirjoittajan oma paha olo. Enemmänkin vain harmittaa näiden henkilöiden puolesta, kun heillä on omassa elämässään niin kurjasti asiat, että ainoa keino yrittää saavuttaa itselleen hyvää oloa, on toisten tallominen alaspäin...

   Poista
 34. Sun blogi on kyllä yks parhaista suomalaisista blogeista! Tykkään niin sun kirjotustyylistä ja siitä miten paljon näet vaivaa postauksiin :) Ja kyllä säälittää niiden puolesta jotka omaa pahaa oloaan tänne sun kommenttiboksiin purkaa.. Ihan älytöntä.
  Kysyisin vielä että juotko treenin aikana esim. aminohappoja tai juotko mitään palkkaria treenin jälkeen? :) Miksi/ miksi et ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. You just made my day! Kiitos ihana <3 En juo mitään aminohappoja/palkkareita säännöllisesti tällä hetkellä. :) Pyrin saamaan tarvittavat ravinteet tavallisesta ruoasta.

   Poista
 35. Pakko muiden tavoin kehua kuinka huomaa että oot panostanut kysymyksiin vastaamisiin! Tykkäsin lukea kaikki läpi :) sai jotenkin itsekin boostia tästä postauksesta haha dont know why

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, ihana kuulla, kiitos sinulle kommentista! <3

   Poista
 36. Lopeta noiden sydänsuruista kärsiville varhaisteineille tarkoittettujen tekstien googlettelu ja lisääminen instakuviisi. Herättää myötähäpeää yli kaksikymppisissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa ikävä kuulla, että tämä herättää sinussa myötähäpeää. Minusta tuollaisia positiivisia, motivoivia ja voimaannuttavia mietelauseita on ihana lukea ja jakaa, sillä ne saavat ainakin minut aina paljon paremmalle tuulelle. En siis aio lopettaa niiden lisäämistä kuvieni kuvateksteihin, joten jos asia häiritsee sinua näinkin paljon, että sinun oli tultava siitä oikein blogini kommenttiboksiin ilmoittamaan, niin kehoitan, että jatkossa joko selaat vain kuvani läpi, etkä lue kuvatekstejä tai sitten vältät koko Instagram-profiiliini eksymistä.

   Ja eikös tämä kommentti olisi ollut vaivattomampaa laittaa minulle siellä Instagramissa? Ai niin, eihän siellä voi kommentoida anonyymisti... :)

   Poista
  2. Mun mielestä ne tekstit on ihania ja inspiroivia! Ja mitenkä niin sydänsuruisia?! Positiivisiahan ne on :D

   Poista
  3. Uuh Anni! Burn! Täydellisesti jauhot suuhu tolle anolle! Päivän naurut! Oot Anni paras! ��

   Poista
 37. Mitä sun työtehtäviin kuuluu sun työpaikassa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen työnimikkeeltäni sales specialist, joten työtehtäviini kuuluu kaikenlaiset myynnin tehtävät. :)

   Poista
  2. Joo :) oliko tuon työn saamisessa blogi-/sometaustasta hyötyä?

   Poista
  3. En usko, että blogi-/somekokemuksestani oli tässä työtehtävässä sen painavampaa merkitystä kuin muullakaan työkokemuksellani, joka CV:stäni löytyy. :)

   Poista
 38. Kiitos Anni, kun teet meille lukijoille kivoja postauksia. Innostat myös mua terveellisiin elämäntapoihin. ♡ Oletko muuten syönyt itse aina terveellisesti? Niin ja oletko saanut ihan vanhemmilta opin siihen? Onko esim. teidän äiti samantyyppinen? Niin ja kiitos vielä ihana, jos vastaat tähänkin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla! Kiitos <3 Ja kyllä me ollaan lapsesta lähtien syöty kotonakin terveellisesti. Aina on ollut äidin valmistamaa kotiruokaa tarjolla, eikä kaapeista ole löytynyt koskaan mitään turhia herkkuja, kuten esimerkiksi limua, vanukkaita, karkkeja, sipsejä tms. Tuoremehua ja keksejä korkeintaan, ja niidenkin ostamisen äitimme uhkasi lopettaa, jos innostuimme kuluttamaan niitä määräänsä enempää. :-D Isukin luona viikonloppusin sitten herkuteltiin. Tänä päivänä äitimme on innostunut terveellisestä ruokavaliosta vielä enemmän, ja valmistaakin ihania vihersmoothieita ja terveellisiä ruokia ihan päivittäin. :)

   Poista
 39. Oletko ikinä ajatellut millaista kuvaa itsestäsi ehkä viestität miehille todella paljastavalla pukeutumisellasi? Monille tuli/tulee varmaan yllätyksenä ettet harrasta lainkaan yhden yön juttuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En koe pukeutuvani todella/liian paljastavasti. Joskus on tullut tehtyä ylilyöntejä, mutta niistä on opittu ja nykyään esimerkiksi mekoissa/hameissa helma on lähes poikkeuksetta polvipituinen eikä syväänuurrettuja kaula-aukkojakaan tule suosittua läheskään yhtä usein kuin aiemmin. Minusta kuitenkin naisen vartalo on kaunis ja naisellisia muotoja on kiva korostaa, sillä ne ovat niitä, jotka erottavat meidät miehistä ja tekevät meistä naisia. Ja vielä, kun on nuori ja suhteellisen tyytyväinen omaan vartaloonsa, en näe syytä, miksen nauttisi omasta vartalostani ja pukeutuisi toisinaan hieman rohkeammin. Arkena tulee pidettyä ihan tarpeeksi niitä pooloneuleita ja pikeepaitoja! ;-D

   Poista
  2. Tätä en ymmärrä, että miksi naiset sortavat toisia naisia näin? Miksi on kielletty pukeutua sensuellisti? Miksi saa heti ns "havan" leiman? Kaikki ei voi miellyttää kaikkia, mutta sitä on ihan turha lähteä kyseenalaistamaan ja kritisoimaan, miten joku haluaa puneutua. Naisen arvoa ei mitata hameen helman pituudessa, camoon ihmiset! Samalla kun tästä mutistaan, kritisoidaan sitä, että tietyissö uskonnoissa nasiten on peitettävä itsensä? Anni sulla on upea tyyli, älä muutu!

   Poista
  3. Eli anni sun mielestä naiseus määritellään tissien ja pepun koon perusteella? Onpa lapsellinen ajattelutapa, ehkä joskus vanhempana opit että oikeassa elämässä ihmisiä ei määritellä muotojen perusteella

   Poista
  4. No ei todellakaan tullut yllätyksenä, musta on ihan selvää ettei Anni sellasia harrasta jos yhtään olet häntä oppinut tuntemaan blogin kautta. Minusta myöskään Annin pukeutuminen ei viestitä miehille yhtään mitään :-D Kiva ja klassinen tyyli. En oikeesti tajua tätä toisten naisten sorsimista myöskään.

   Poista
  5. Anonyymi 18.30 - olet täydellinen esimerkki siitä, kuinka jokaisesta sanomisestani yritetään oikein etsimällä etsiä jotain, josta voisi nälväistä tai ymmärtää väärin... :-D Ei, tissien ja pepun koko ei määritä naiseutta, mutta naiselliset muodot ovat yksi esimerkki, joka erottaa naisen vartalon miehen vartalosta. Kyllä, myöskin esimerkiksi sukupuolielimet erottavat naisen vartalon miehen vartalosta, mutta tällä kertaa puhe ei ollut siitä vaan naisellisten muotojen korostamisesta pukeutumisella. :)

   Poista
  6. Ja muille anonyymeille: olen kanssanne täysin samaa mieltä! Miksi Suomessa tuntematon nainen tuntuu olevan lähes väistämättä toiselle naiselle susi? Miksemme voisi olla kaikki ystäviä toisellemme, tsempata ja tukea toisiamme eteenpäin. Minä uskon hyvän kierteeseen - hyvää tekevä saa aina hyvää osakseen. Sääliksi käy sellaisia ihmisiä, jotka eivät ole tätä yksinkertaista ajatusmallia sisäistäneet, ja yrittävät tuloksetta tulla onnellisiksi muita sättimällä.

   Poista
  7. Valitettavasti hyvää tekevä ei aina saa hyvää osakseen:( Ei kai täällä muuten olisi onnettomia ja huono-osaisia ihmisiä. Ja onhan tuokin aika itsekeskeinen ajattelutapa, että tehdään hyvää siksi jotta sitä itsekin saataisiin.

   Myös omaan korvaani on särähtänyt tuo "naiselliset muodot", joiksi on teksteistäsi aiemmin voinut tulkita juurikin isot rinnt ja pyllyn.

   Itse ainakin haluan vähentää pinnallista, yksinkertaista ja itsekästä ajattelutapaa, siksi kommentoin kriittisestikin joitakin tekstejä, joissa koen näitä esiintyvän. Välillä se valitettavasti levittää myös mielipahaa, mutta se ei ole pyrkimykseni. Haluan herättää ajatuksia, jotta me hyväosaiset tehtäisiin maailmasta parempi paikka

   Poista
  8. EN yritä olla sinulle nyt susi, mutta pakko kommentoida että käsityksesi sukupuolesta on kovin binäärinen ja oikeastaan sukupuolielimillä ei ole mitään tekemistä sukupuolen kanssa, saati sitten "naisellisilla muodoilla",mitä ne ikinä kenelle tahansa Tarkoittavatkin. Mitä tärkeintä, On olemassa myös muita sukupuolia kuin nainen ja mies - esimerkiksi transsukupuolisia, muunsukupuolisia jne. Ja nämä vanhentuneet ajatukset siitä että naisella on vagina tai rinnat tms. Miehestä miehen tekee sukupuolielin saisivat jäädä jo taakse.

   Poista
  9. Ja haluan myös todeta että sulla on oikeus pukeutua niin paljastavasti kuin haluat ja se ei oikeuta ketään odottamaan mitään tai kuvittelemaan että se on joku viesti että haluat yhden yön juttuja. Toi on slutsheimaamista, ja oksettavaa.

   Poista
 40. Miksi sanot ei adoptiolle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole missään vaiheessa sanonut ehdotonta ei:tä adoptiolle. Sanoin, että ennen pidin sitä paljon mahdollisempana, mutta nykyään olen kallistunut enemmän biologisten lapsien tekemisen puoleen. Adoption on pitkä ja kallis prosessi, mutta jos minulla ei syystä tai toisesta olisi mahdollista saada biologisia lapsia, niin varmasti päätyisin adoptioon. :)

   Poista
  2. Eikö olisi parempi antaa hyvä elämä jo olemassa olevalle lapselle kuin tehdä lisää lapsia?

   Poista
  3. Tottakai olisi ihana pelastaa vaikka kaikki maailman lapset, mutta on se varmasti ihanaa saada niitä omia, biologisiakin lapsia, kun niin moni kuitenkin siihen vaihtoehtoon päätyy. Minusta on hienoa, jos sinä olet päättänyt pyhittää elämäsi jo olemassa olevien lasten auttamiseen ja kieltäytyä tekemästä omia lapsia. Se on todella epäitsekästä, ja siihen ei moni välttämättä pystyisi.

   Poista
  4. Toivon tosissani, että yhä useampi päätyisi adoptioon. Tämä meidän länsimaalaisten maailma on valitettavasti kuitenkin todella itsekäs paikka:(

   Poista
 41. onko sulla jotain laukkuhaaveita? realistisia ja ei-niin-realistisia :)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä hetkellä laukkuhaaveena on seuraavaksi ostaa sellainen laukku, johon mahtuu ongelmitta läppäri ja järjestelmäkamera samaan aikaan! :)

   Poista
  2. Ja mahdollisesti myös treenikamat samaan aikaan! :-D

   Poista
  3. Louis vuittonin Neverfull GM laukku olisi tuohon kyllä juuri sopiva, olet tainnut Neverfullista haaveilla aiemminkin? Isompaan GM kokoon mahtuu hyvin kaikki mitä tarvitsee ja tarvittaessa sitä saa naruilla pienennettyä :) ja laukku on suunnuteltu kestämään 200kg painon

   Poista
  4. Niin olisi, mutta sen hinta on opiskelijalle vielä turhan kallis. Ehkä, jos löytyisi jostain käytettynä tai sitten, jos saavutan jotain suurta, niin voin palkita itseni hieman kalliimmalla laukulla. :)

   Poista
 42. Onko instassa näkynyt uikkari mielestäsi tyylikäs?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai omassa kuvassani näkyvä kokouimapuku? Kyllä, pidän siitä todella paljon. :) Ja onhan siinä enemmän kangasta käytetty, joten se on peittävämpikin kuin normaalit bikinit.

   Poista
  2. Musta se on tosi ihana <3_<3 ihastelin kuinka se tuo esiin sun ihania muotoja ja muutenkin tosi nätti uimapuku! :)

   Poista
 43. Rohkeat vastaukset, ja jokaisen tulisikin pystyä sanomaan oma mielipiteensä asioista ilman että teilataan.

  Surullista, että sinun sanomisistasi yritetään väkisinkin etsiä jotain mollattavaa.

  Jatka samaan malliin, girl!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielestäni on surullista, että Suomessa tuntuu tänä päivänä yhä lisääntyvissä määrin olevan epäsuotavaa tuoda omia mielipiteitään julki, jos ne poikkeavat vähänkään "sosiaalisesti hyväksyttävästä" ja suurissa medioissa ihannoiduista mielipiteistä. Mielestäni ihmiset saavat olla asioista eri mieltä ja mielipideasioista on turha lähteä kiistelemään. Minulla on asioista omat mielipiteeni ja ajatukseni, mutten silti teilaa eri mieltä olevia tai eri tavalla ajattelevia, vaan pyrin ymmärtämään myös heidän mielipiteitään ja ajatuksiaan.

   Poista
 44. Heippa Anni :) Luin juuri tän postauksen kommentit läpi ja huhhuh... Mistä toi kaikki viha oikein kumpuaa? En halua ees tietää millasia kommentteja on ne jotka ei nää päivänvaloa! Vaikea ymmärtää miksi kaikki mitä sanot tai teet, täytyy kääntää negatiiviseksi.. Oma itsetunto ei kyllä kestäis tota kaikkea paskaa mitä saat niskaan! :( Mutta niin kun sanoit, siihenkin tottuu. Oot upea nainen ja ihailen sua aivan mielettömästi <3 Ihanaa kevättä ja kaikkea hyvää!
  T. Alusta asti sun blogia lukenut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Jep... Ne kommentit, jotka eivät näe päivänvaloa menevät usein kaikessa kauheudessaan jo naurettavuuden puolelle. :-D Kiitos sinulle ja ihanaa kevättä myös sinne! Ihanaa, että ole tpysynyt matkassa jo useamman vuoden ajan - jotain on tehty siis oikein! ;-) <3

   Poista
 45. Tosi kiva postaus! Huomaa että oot käyttäny paljo vaivaa tän eteen!:) jatka samaan malliin äläkä välitä negatiivisista kommenteista, anona on helppo kommentoida :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Joo kyllä tähän sai useamman tunnin kuluttaa, kun mietiskelin vastauksia hieman kiperiinkin kysymyksiin. :-D

   Poista
 46. Oli ilo lukea näitä vastauksia, kun näki, että olit todella käyttänyt aikaa niihin. Fiksuja, aitoja ja rehellisiä vastauksia. Kiitos, että jaksat välittää lukijoille blogissasi positiivista ilmapiiriä, vaikka ikäviä kommentteja tuleekin.

  VastaaPoista
 47. Anni olet kyllä upea ja esimerkillinen ihminen! Ja vaikka niin monen nuoren ja vähän vanhemmankin tytön mielestä olet varmasti maailman täydellisin ja kaunein yms, niin et silti anna sen nousta päähän (jos ymmärrät mitä haen tällä:D). Musta on hienoa että ihmiset tiedostaa omat heikkoutensa ja vahvuutensa, ja musta on hienoa että uskaltaa ne sanoa ääneen! Ettei oo vaan että "en mä osaa mitään ja mä ny oon vaan tällanen" tai sitten toinen ääripää joka ajattelee olevansa kauneutensa tai saavutustensa takia maailman kiinnostavin tai suosituin ihminen. Oot huippu <3
  Ps. Siis oon ajatellu että tollaset kauniit ja suositut tytöt joilla on paljon kavereita, juo paljon ja käy baareissa usein yms. ja pitää sitä juomista jotenkin tärkeenä. Mä ite en ihan yllä sun "tasolle" ulkonäöllisesti ja saavutuksiltani, enkä tykkää juoda ja juhlia hirveesti, niin tuntuu että kaikki "paremmat ihmiset" pitää mua ihan nynnynä ja lapsellisena kun en juo ja ne itse juo ja juhlii usein. Mutta ihanaa siis että sä oot esimerkki siitä ettei kaikki kauniit ja suositut tytöt pidä juomattomuutta nynnynä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi apua, kiitoksia kovasti ihanainen <3 Ei kannata verrata itseään muihin vaan keskittyä siihen, että voi olla omaan itseensä ja "tasoonsa" tyytyväinen. Ainoa henkilö, jota vastaan tulee kilpailla on se henkilö, joka itse olit eilen. ;-) Ja minäpä luulen, että suurempi osa nuorista aikuisista pitää juomattomuutta pikemminkin ihailtavana asiana kuin nynnynä! Se oli sitä kultaista teini-ikää, kun oli coolia vetää kunnon kännit ja hölmöillä ympäri kyliä. Minun mielestä alkoholin käyttö on ihan ok, jos sen käyttö pysyy kohtuullisena, eikä ylilyöntejä tule liian usein. :)

   Poista

Huolehdithan omalta osaltasi, että blogin kommenttiboksi säilyy paikkana, jossa jokaisen on mukava vierailla. Kiitos positiivisesta kommentistasi!