8. maaliskuuta 2017

Sheikh Zayed Grand Mosque, Abu Dhabi

Nyt alkaisi varmaan olla jo korkea aika aloittaa purkamaan Dubain matkalta kameran muistikortille tallentuneiden otoksien jakaminen myös täällä blogin puolella. Instagramissa olen jakanut jo useita otoksia, mutta laitetaas vielä tännekin tulemaan ja kerrotaan samalla hieman enemmän näistä kaikista upeista paikoista, joissa vierailimme reissun aikana.

Alkulomasta ajoimme n. tunnin mittaisen matkan (n. 139 km) Dubaista Abu Dhabiin, joka on Yhdistyneiden Arabiemiirikuntien pääkaupunki ja jossa sijaitsee (tosin hieman keskustasta syrjässä) tunnettu nähtävyys, upea Šeikki Zayedin moskeijassa. Moskeija on maan suurin ja se on nimetty maan perustajan ja ensimmäisen presidentin mukaan. Moskeijan rakennustyöt aloitettiin 1990-luvulla ja se avattiin vuonna 2007. Moskeijan rakentaminen maksoi yhteensä yli 545 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria ja moskeija käsittää  82 marmorikupua, yli tuhat koristeltua pylvästä, neljä rukoussalia ja neljä 107 metriä korkeaa minareettia. Vierailu moskeijassa on maksuton ja nyrkkisääntö on, että moskeijassa on peitettävä käsivarret, jalat ja naisten myös hiukset. Jos oma vaatetus ei ole tarpeeksi peittävä, voi moskeijasta lainata maksutta abayaa.

IMG_5412

Moskeijassa vierailu saattaa ensikuulemalta vaikuttaa tylsältä, mutta voin taata, että tämä paikka on näkemisen ja kokemisen arvoinen. Olen ehtinyt matkustamaan lyhyen elämäni aikana kohtalaisen paljon sekä näkemään monia upeita ja historiallisia nähtävyyksiä, ja silti tämä on mielestäni ehdottomasti yksi kauneimmista nähtävyyksistä, joita olen nähnyt. Tuolla ollessa kaikki ympärillä oli puhdasta, näyttävää, valkoista, suurta ja kiiltävää.

IMG_5396

Myös abayaan pukeutuminen oli mielenkiintoinen ja jokseenkin avartava kokemus. Olen ymmärtänyt, että usein kyseisen kulttuurin naiset verhoavat itsensä myös omasta tahdostaan, koska he arvostavat omaa vartaloaan ja ajattelevat, ettei se kuulu jokaisen vastaantulijan nähtäväksi. Tämä eroaa todella paljon meidän länsimaisesta kulttuuristamme, mutta silti mielestäni tuo on omalla tavallaan todella arvostettava ja kauniskin ajatus, ettei paljasta vartaloaan jokaisen ihmeteltäväksi. Olo abaya päällä oli huoleton ja sensuelli; ei tarvinnut huolehtia esimerkiksi kuroutuuko hameen helma kävellessä tai näkyykö rintaliivien olkaimet ikävästi paidan alta ja abayan kevyt kangas laskeutui miellyttävänä ihoa vasten samalla jättäen kuitenkin kaiken arvailujen varaan.

IMG_5023

Minulla on muutamassa kuvassa hiukset poissa hupun alta, sillä halusin napata muutaman kuvan, joissa en näyttäisi aivan kaljulta, muistoksi. Jälkeenpäin ajateltuna hieman tyhmästi tehty ja ymmärrän, että tämä voi tuntua joistakin epäkunnioittavalta, joten pahoittelen asiaa jo etukäteen ennen kuin siitä tulee sanomista kommenttiboksin puolella. Älkää siis ottako minusta mallia ja ensi kerralla minäkin pyrin parantamaan tapani!

IMG_5291

IMG_5128

IMG_5372

IMG_5209

IMG_5206

IMG_5263

IMG_5254

IMG_5286

IMG_5285

IMG_5594

IMG_5584

Kuvat varmasti puhuivatkin puolestaan, mutta vietimme moskeijalla useamman tunnin, jolloin ehdimme nähdä sen päivänvalossa, auringonlaskun aikaan sekä iltavalaistuksessa. Jokainen ajankohta toi jotain uutta ja erityistä tuohon kauniiseen nähtävyyteen.

Viimeisenä ennen kuin toivotan teille hyvät yöt haluan toivottaa teille upeille naisille ihanaa naistenpäivää - toivottavasti jokainen teistä ymmärtää tänään ja huomenna sekä kaikkina tulevinakin päivinä, kuinka ainutlaatuisia olette juuri tuollaisina. Arvostetaan itseämme ja toisiamme - arvostetaan naiseutta.

Hyvää yötä ihanat!

14 kommenttia:

 1. Ihanaa naistenpäivää! Ja vitsi miten kauniita kuvia ja miten upean näköinen paikka :) pakko päästä vielä itsekin livenä ihailemaan paikkaa.

  VastaaPoista
 2. Aivan mielettömän kauniin näköinen paikka!

  VastaaPoista
 3. Mitä tarkoittaa lifestyle influencer instagramissasi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lifestyle influencer viittaa elämäntyyli-/some-vaikuttajuuteen. Minulla luki siinä ennen Lifestyle blogger, mutta koska vaikutan nykyään lähes yhtä paljon, ellen enemmänkin, myös muissa sosiaalisen median kanavissa, niin ajattelin vaihtaa sen hieman suuremman kanavavalikoiman kattavaan käsitteeseen.

   Poista
 4. Mua mietityttää miten pystyisit elämään jos sun kohdalle osuis esim. alopecia. Kun sulle hiukset tuntuvat olevan iso asia. Mun ystävällä on alopecia ja hiuksettomuudesta huolimatta hän on vahva ja kaunis nainen. Hiukset eivät määrittele hänen minuuttaan eikä mitään muutakaan hänen elämässä. Arvostan häntä suuresti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä hiukset ovat mulle tärkeä asia, ja tottakai jos iskisi joku sairaus, jonka vuoksi menettäisi hiuksensa, harmittaisi, mutta kaikkeen tottuu.

   Poista
 5. Onpa kaunis paikka! Tuolla pitää ehdottomasti käydä joku päivä :) kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
 6. Moikka Anni, harkitsitko näiden kuvien julkaisematta jättämistä sitten kun jälkikäteen tuli mieleen, ettei hiukset esillä poseeraaminen ollut kovin fiksua? Minulle vaan tuli mieleeni, että olisihan tässä ollut aivan riittävästi ainetta postauksen, vaikka hiuksia esittelevät kuvat olisi jätetty pois :)

  Jos nimittäin ajattelet, ettet tpiminut fiksusti niin miksi esittellä sen epäkunnioittavan käytöksen tuloksia sitten täällä? Olet varmasti kaunis ilman vilaustakaan hiuksistasi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, mutta katsoin virheen jo tapahtuneen, ja mielestäni kuvat olivat kuitenkin muuten onnistuneita, joten ajattelin, ettei kenenkään maailma kaadu näihin muutamaan kuvaan. Kiitos :)

   Poista
 7. Onko sun omasta mielestä tän blogin tunnelma postausten ja kommenttien osalta muuttunut vuosien aikana, jos vertaat esimerkiksi siihen millaista oli yli 3 vuotta sitten?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Postausten saralla on varmaan tapahtunut suurempi muutos, kun kolmessa vuodessa on aikuistunut ja elämä on ehtinyt vähän koulimaankin, haha. :-D Kommenttien osalta sen sijaan en näe ihan hirveän suurta muutosta, kun nyt kävin äsken selailemassa n. 3 vuotta vanhojen postausten kommentteja.

   Poista

Huolehdithan omalta osaltasi, että blogin kommenttiboksi säilyy paikkana, jossa jokaisen on mukava vierailla. Kiitos positiivisesta kommentistasi!