30. toukokuuta 2017

Minkälaista sisältöä haluan jakaa sosiaalisessa mediassa?

Reilu vuosi sitten pohdin Miksi sanat sanomatta jäävät? -postauksessa minkälaista sisältöä haluaisin jakaa blogissani. Tuolloin pelkän "pinnallisen hötön" kirjoittaminen turhautti, kun samaan aikaan maailmassa tapahtui oikeasti merkittäviä sekä huomionarvoisia asioita ja omassa elämässänikin kävin läpi suuria muutoksia, jotka pistivät arvojärjestyksen ainakin hetkellisesti kokonaan uusiksi. Suurennuslasin alla oleminen ja omien syvällisempien ajatuksien avaaminen tuhansille tuntemattomille ihmisille kuitenkin mietitytti tuolloin, kun rapaa satoi niskaan kommenttiboksin puolella ilman sen syvällisempiä mielipiteitäkin. Kuluneen kevään aikana olen kohdannut asioita, jotka ovat pysäyttäneet ja saaneet minut pohtimaan omaa sometekemistä ja -käyttäytymistä kokonaan uudesta näkökulmasta. 

Pyörä lähti pyörimään aloittaessani työstämään kandidaatin tutkielmaani, jossa kantavana aiheena on henkilöbrändin rakentaminen sosiaalisessa mediassa. Aihe on omasta näkökulmastani todella mielenkiintoinen, minkä vuoksi ahmin tietoa tieteellisistä julkaisuista ja imin sitä itseeni kuin pesusieni. Yksi tärkeä seikka vahvan henkilöbrändin rakentamisessa ravisteli minua oman sometekemiseni suhteen: jos henkilöbrändi luodaan pinnallisesti pohjautuen esimerkiksi ainoastaan henkilön oman egon ympärille, ei henkilöbrändistä mitä todennäköisimmin tule vahvaa ja kestävää. Tämän seikan luulisi olevan täysin idiooottiselvää jokaiselle omaa henkilöbrändiään enemmän tai vähemmän tietoisesti rakentavalle, mutta esimerkiksi omaa instafeediäni selatessani on myönnettävä, että oman egon pönkittämiseltähän se toisinaan haiskahtaa, kun niitä selfieitä tulee postattua yksi toisensa perään. Tässä kohtaa on hyvä pysähtyä miettimään, mitä haluan omalla henkilöbrändilläni sosiaalisessa mediassa viestiä; mitkä asiat ja arvot ovat minulle tärkeitä? Minulle tärkeitä asioita ja arvoja ovat esimerkiksi aitous, elämänilo, lähimmäisenrakkaus, aktiivisuus, terveelliset elämäntavat, elämykset ja tavoitteellisuus. Vahva henkilöbrändi onnistuu viestimään itselleen tärkeitä asioita ja arvoja yhtenäisesti jokaisessa käytössä olevassa sosiaalisen median kanavassaan.

Tämän kevään aikana olen oppinut, minkälainen vaikutus ainoastaan "täydellisen pinnan" esittelemisellä voi olla muihin. Etenkin jos kyseessä on henkilö, joka ei ole täysin tyytyväinen omaan elämäänsä, voi itsensä vertaaminen toiseen henkilöön, jonka elämä hipoo sosiaalisen median perusteella täydellistä, olla todella vahingollista. Ja vaikka toisen henkilön elämässä ei mikään huonosti olisikaan, voi edellä mainittu vertailu aiheuttaa riittämättömyyden tunnetta sekä tyytymättömyyttä omaan elämäänsä. Itse en halua sometekemiselläni lisätä toisten pahaa oloa vaan päinvastoin toiveenani olisi, että voisin omalla toiminnallani toimia esimerkkinä, edistää hyvinvointia, inspiroida ja motivoida muita sekä tarjota vertaistukea niin elämän ylä- kuin alamäissäkin. 

Viime viikolla sosiaalisessa mediassa kuohahti, kun eräs henkilö nosti tapetille suomalaisten missien somekäyttäytymisen ja perään kuulutti hyviä tekoja ja muiden tsemppaamista oman egon pönkittämisen sijaan. Tästä lausumasta roihahti melkoinen liekki, sillä luultavasti henkilöt, joihin kritiikki kohdistui, kokivat tässä tilanteessa padan soimaavan kattiloita. Asiaan sen enempää kantaa ottamatta mielestäni ihan jokaisen sosiaalisessa mediassa vaikuttavan henkilön, ei vain missien, olisi hyvä miettiä sitä omaa sometekemistään ja -käyttäytymistään; minkälaista sisältöä haluaa jakaa somessa, millaista esimerkkiä antaa esimerkiksi nuoremmille, minkälaisia käyttäjiä/tilejä itse seuraa ja minkälaista sisältöä peukuttaa - sekä minkälaisia arvoja viestii tällä kaikella toiminnallaan? Itse voin rehellisesti myöntää, että minulla on tässä asiassa paljon petrattavaa ja tulevaisuudessa aionkin pyrkiä tuottamaan sosiaaliseen mediaan sisältöä, joka tuottaa entistä enemmän arvoa seuraajilleni. Blogissa koen onnistuneeni paremmin viestimään omia arvojani ja itselleni tärkeitä asioita tekstin muodossa, mutta esimerkiksi Instagram-postaukseni jäävät turhan usein melko pintapuolisiksi, mikä on hyvä kehitysrakonen tulevaisuutta ajatellen.


DSC_3295

DSC_3381 

DSC_3289 (1)

DSC_3309

DSC_3271 (1)

DSC_3359 (1)

fur jacket Shein.com, boots from Germany, dress Bubbleroom.com (gift), bag & watch Michael Kors

DSC_3292 (1)

DSC_3329

DSC_3233 (1)

Ihanaa jatkuvaa viikkoa jokaiselle!

63 kommenttia:

 1. Maaahtava teksti! Tykkään tosi paljon mietiskelevistä postauksista, joissa näytät persoonaasi. Olet taitava kirjoittaja ja kykysi pääsevät mielestäni paremmin tällaisissa teksteissä esille, verrattuna esimerkiksi postauksiin joissa esitellään tapahtumia ja tavaroita. Kyllä niitäkin jaksaa hyvillä mielin lukea, mutta tämän tyyppiset postaukset ovat kyllä se suola! Toivottavasti jaksat kirjoitella pohdiskeluja lisää, vaikka aina somessa ei ole helppoa esittää mielipiteitään tai avautua tms.
  Mielestäni olet kyllä onnistunut välittämään noita positiivisia listaamiasi arvoja somen kautta. :) Kiinnostavasti tarkastelet myös omaa toimintaasi kriittisesti. Ehkä se innostaisi muutkin somevaikuttajat samaan? Toivon että moni päätyy lukemaan tämän tekstin! Vaikka somessa on paljon ihania puolia kuten läheisten tavoittaminen ja inspiroituminen, niin onhan tämä ilmiö kasvanut aivan omiin sfääreihinsä. Hyvä, että sisällön tuotosta ja sen merkityksestä syntyy kuitenkin keskustelua.
  Onnea vielä kandin valmistumisesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti! Itsekin tykkään kirjoitella näitä pohdiskelevia tekstejä, mutta niiden syntyminen vaatii aina hurjasti aikaa ja keskittymistä, jotta saa ilmaistua omat ajatuksensa oikealla tavalla tekstin muodossa. :-D Ja mahtavaa kuulla, jos kuitenkin nuo perusarvot ovat välittyneet jollain tavalla tekemisessäni, mutta aina on parantamisen varaa! :) Postauksen tavoitteena on juurikin tarkastella kriittisesti omaa sometekemistäni - ja ehkä sitä kautta herättää ajatuksia myös muissa. Ei ole varaa lähteä osoitelemaan sormella ketään, kun eivät ole omatkaan käteni täysin puhtaat tämän asian suhteen.

   Poista
 2. Mitä mieltä olet julkisuuden henkilöistä, malleista, misseistä,julkkiksista ja myös taviksista jotka laittavat julkiseen somejakoon suorastaan uskomattoman törkeitä kuvia itsestään? Nämä poseeraukset kyllä erottaa tavallisista kuvista, niissä mennään aivan tarkoituksella tietyn rajan yli. Näistä naisista on Suomessakin lukuisia esimerkkejä. Onko se mielestäsi hyvä ilmiö esim.itsensä brändäämisessä? Mihin viitekehykseen brändää itsensä näin tekemällä sinun mielestäsi?

  On todella paljon nuoria naisenalkuja, jotka seuraavat julkisuuden naisia ja he saattavat alkaa ajatella, että se on sosiaalisesti hyväksyttävää, vaikka tosielämässä sen ei voi katsoa olevan hyvä asia,vaan selkeästi päin vastoin.

  On todella hieno asia, että postasit asiasta, tässä omassa kommentissa tuli yhdeltä kantilta pohdintaa,juurikin tuon taannoisen EVS-jutun inspiroimana.Liekö siinäki osa kohua se, että kyseisen henkilön aikaisempi some- ja muukin käytös ja hyvin paljastelevien kuvien fiidi tekevät hänestä erittäin epäuskottavan missään todellisessa "bisneksessä" ja siksi someraivotti yhtäkkinen "mukahyväpyrkimys" enpä tiedä, mietin vaan.

  Omat kuvasi eivät ole sellaisia tosiaankaan, ja sellaisten kuvien julkaisu omalla kohdallasi voisi olla valtavan vahingollisia urallesi. Tunnut aikuistuneen ja kehittyneen hyvin paljon. Onnea kandista ja hauskaa kesää toivottelee lukija jo vuosien ajan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jokainen on vastuussa omasta henkilöbrändistään ja sometekemisestään ja -käyttäytymisestään. Tarkoitatko näillä "törkeillä" kuvilla esimerkiksi paljastavia kuvia? En osaa vastata näiden henkilöiden puolesta, miksi he näin tekevät, mutta itse tulkitsisin, että kyseessä on esimerkiksi toive urasta, jossa näistä rohkeista ja paljastavista kuvista voi olla hyötyä (esimerkiksi mallin työt yms.) tai sitten esimerkiksi puhtaasti huomion- tai hyväksynnän hakuisuudesta.

   Kiitos kovasti sinulle kommentistasi, ihanaa kesää ja kiva, että olet pysynyt matkassa jo useamman vuoden! <3

   Poista
  2. Kuka sitten on vastuussa lasten/nuorten somekäyttäytymisestä? Tunnetko olevasi vastuussa omasta sisällöstä siinä mielessä, että sulla on varmaan semisti nuoria ihailijoita?

   Poista
  3. Jokainen on vastuussa omasta henkilöbrändistään ja sometekemisestään ja -käyttäytymisestään, ja täten jokainen on myös vastuussa siitä, miten oma brändi, tekeminen ja käyttäytyminen vaikuttaa muihin. Koen olevani vastuussa ja siksi haluan tulevaisuudessa nostaa somen ns. epäkohtia (esim. Instagram VS. Reality -postauksilla ja syvällisemmillä postauksilla sekä kuvateksteillä etc.) enemmän esiin ja tuottaa aidompaa ja seuraajilleni arvokkaampaa sisältöä someen. :)

   Poista
 3. Äärimmäisen mukavaa lukea tälläisiä pohdiskelevampia postauksia! Ihanaa kesää sinulle!

  VastaaPoista
 4. Ymmärrätkö nyt sen ettei ig/snapchatkäyttäytymisesi todellakaan aina näytä hyvää esimerkkiä pikkusisaruksillesi tai nuoremmille seuraajillesi? Tästä sinua on mielestäni joskus kritisoitu :) aikuinen ymmärtää hupmiohakuisuuden paljastavilla selfieitä/belfieillä ja kännäysvideoilla, mutta nuoret saattavat saada niistä tosi haitallisia vaikutteita. Ei sun tilit varmaan pahimmasta päästä ole mutta erityisesti pikkusiskosi tuntuvat palvovan sinua ja itse tuollaisessa asemassa en haluaisi heidän postaavan herutuskuvia oman esimerkkini perässä. Jään mielenkiinnolla seuraamaan feedisi kehitystä toivottavasti parempaan päin. :) Tavoitteet ainakin kuulostavat paremmilta kuin puhdas huomionhakuisuus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tietenkään näytä aina täydellistä esimerkkiä seuraajilleni tai sisaruksilleni, mutta pyrin oppimaan virheistäni ja tekemään parhaani. Kaikki me täällä ollaan vain ihmisiä ja hölmöillään toisinaan. En kuitenkaan myöskään halua pitää someani epäaitona ja jättää esimerkiksi juhlimista kokonaan poiskaan, koska käyn kuitenkin usein ulkona ystävieni kanssa - minusta se on hauskaa ja mielestäni elämää saa ja pitääkin juhlia. Kaikkea ei kuitenkaan tietty tarvitse näyttää esimerkiksi Snapchatissa - sen, jos jonkin olen oppinut muutaman morkkiksen siivittämänä, haha! :-D

   Poista
 5. Mihin viittaat noilla sua pysäyttäneillä asioilla? Sulla on silmää valokuvaukselle joten siinäkin mielessä olis kiva nähdä joskus feedissä jotain muutakin kuin naamakuvia.:) Vai johtuuko tämä siitä että selfieillä saat eniten seuraajia ja tykkäyksiä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne ovat valitettavasti sen verran henkilökohtaisia ja raskaita asioita, etten halua ruotia niitä sen enempää blogissani. Toivottavasti ymmärrät. :) Ja kiitos paljon! Silloin tällöin onneksi tulee kuvailtua muutakin kuin omaa naamaa - varsinkin reissuilla! Mutta pitänee sonnustautua siinä vielä lisää. Ja kyllä varmasti silläkin on ollut vaikutusta, että automaattisesti tulee oletettua, että seuraajani haluavat nähdä niitä omakuviani, jotka keräävät puolet enemmän tykkäyksiä kuin esimerkiksi maisema- tai ruokakuvat.

   Poista
  2. Eli toisinsanoen se on tärkeää kuinka paljon saa tykkäyksiä kuviin...

   Poista
  3. En sanonut, että se olisi tärkeää vaan että tykkäyksillä on ollut vaikutusta. Pyrin tuottamaan sellaista sisältöä someen, joka on arvokasta kohderyhmälleni, ja jos tietynlaiset kuvat keräävät eniten tykkäyksiä, kommentteja jne. niin silloin sitä saattaa olettaa, että tälläinen sisältö on toivottavaa.

   Poista
 6. Todella hyvä teksti :) Paljon onnea myös kandin valmistumisesta ja ihanaa kesää! <3

  VastaaPoista
 7. Miten uskot että tähän pyrkimykseen vaikuttavat ystäväsi, joiden kuvia tykkäät ja kommentoit ja joiden kanssa julkaiset yhteiskuvia, kun monilla heillä esimerkiksi instagram tuntuu olevan vain paikka johon laitetaan todella provosoivia kuvia omasta perseestä ja biletyksestä. Uskotko että tässä on ristiriitaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuten yllä totesin: "Jokainen on vastuussa omasta henkilöbrändistään ja sometekemisestään ja -käyttäytymisestään." Voin ainoastaan vaikuttaa omaan brändiini ja toimintaani. :)

   Poista
  2. Naiset, jotka tuntuvat "myyvän itseään" kuvillaan, ovat epätoivottavaa seuraa tyttärelle jokaisen äidin mielestä. Asia on ajankohtainen ja tärkeä, jos tykkää ns. .......kuvista, asettuu tavallaan samaan genreen.

   Poista
  3. Nimenomaan. Tykkäämällä ja seuraamalla tällaisia henkilöitä antaa hyväksyntänsä tällaiselle kyseenalaiselle toiminnalle. Ei ole kovin myönteistä sille omalle henkilöbrändille.

   Poista
 8. Aamen!

  Muhun kolahti tuo, että mitä mä viestin itsestäni seuraamalla ja tykkäämällä. Täytyy sanoa, että rakennan tosi paljon kuvaa esimerkiksi puolitutuista ihmisistä sen perusteella, mistä kuvista ne on vaikkapa Instagramissa tykänneet tai mitä ne siellä seuraa. En tosiaankaan halua, että oma imagoni muodostuisi pinnallisten asioiden ja joskus suorastaan mauttomien kuvien tykkäämisestä. Tykkäykset myös ruokkivat näiden kuvien jakajia käyttäytymään vastakin mauttomasti ja pinnallisuutta korostaen.

  "I was born to be real, not perfect" <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä sellainen asia, jota moni tulee tuskin edes ajatelleeksi, vaikka se tosiaan onkin melko merkittävä osa henkilön somekäyttäytymistä ja omien arvojen viestimistä. Hyviä ajatuksia!

   Poista
 9. Moikka!
  Oon seurannut sun blogia jo vuosia, mutta tämä kirjoituksesi jotenkin kolahti täysin ja on mielestäni yksi parhaimpiasi. Kolahti siinä määrin, että päätin kirjoittaa tekstiisi vastineen, jossa viittaan kirjoitukseesi, aiheeseen yleisesti sekä myös aihetta käsittelevään HS:n artikkeliin. Olisi kiva jos jaksaisit käydä lukasemassa postaukseni ja toivottavasti et loukkaannu mistään mitä puhun sinusta tekstissäni. Mukavaa kesän jatkoa! =)

  https://kristajylhae.blogspot.fi/2017/05/somen-vaikutus-mielenterveyteen.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka!

   Tosi kiva, että aihe kolahti ja on herättänyt keskustelua. :) Kävin lukemassa postauksesi, joka oli todella hienosti kirjoitettu ja sisälsi mielenkiintoista tietoa sekä pohdintaa. Näitä asioita olisi jokaisen hyvä pohtia ja tiedostaa! Hyvää kesää myös sinne. <3

   Poista
 10. Tämä ei nyt varsinaisesti liity aiheeseen, mutta tulin lukeneeksi tämän postauksen kommentteja ja kiinnitin huomiota tapaasi vastata niihin. Oli pakko tulla sanomaan, että vaikutat aidosti mukavalta ja lämpimältä ihmiseltä :) Minusta olet siinä mielessä hyvä esimerkki itsensä onnistuneesta somebrändäämisestä, että osaat vastata kritiikkiinkin ihailtavan kypsästi ja olematta ilkeä. Asiattomia kommentteja ei tietenkään tarvitse kenenkään sietää, mutta nykyään näkee liian usein sitä, kuinka bloggaajat eivät hyväksy mitään eriäviä mielipiteitä ja hyökkäävät passiivisaggressiivisesti kommentoijia kohtaan. Näyttäisi olevan usein niin, että kommenttiboksissa se kirjoittajan todellinen luonne paljastuu, vaikka millaista kiiltokuvaa rakentaisi muualla.

  Vielä lyhyesti: minusta olet hyvä esimerkki nuorille ja oikeastaan kaiken ikäisille ihmisille, sillä vaikka sometilisi keskittyvät paljon ulkoiseen kauneuteen, onnistut silti osoittamaan, että lopulta sisäinen kauneus on kaikkein tärkeintä. Minusta olet kaiken kaikkiaan todella kaunis ja inspiroiva ihminen sisäisesti ja ulkoisesti, jatka samaan malliin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei vitsit, miten ihana kommentti! Kiitos sinulle hurjasti. <3 Olen koittanut koko blogihistoriani ajan vastailla negatiivisiinkin kommentteihin asiallisesti, sillä toivoisin sen tulevaisuudessa aina edes hieman vähentävän niitä uusia, negatiivisia tai asiattomia kommentteja... :)

   Poista
 11. Mielenkiintonen postaus! Kiva huomata, että oot oikeesti pysähtyny miettimään noita asioita ja pyrit tekemään muutosta myös omassa käyttäytymisessäs. :)
  Oon täsmälleen samaa mieltä monestakin kohtaa mitä sanot, ja oon myös alkanu tietosesti kiinnittämään huomiota enemmän omaan instapostailuuni. Mä otin ennen aika paljon paineita somesta, ja ärsyynnyin kauheasti muiden kuvista, jos ne oli mun mielestä jotenkin liiallista ittensä tyrkyttämistä muille ja silti keräsi valtavat määrät tykkäyksiä. Nyt koitan tällä hetkellä olla ärsyyntymättä siitä ja monesta muustakin asiasta, haha, koska omalle itsetunnolle ja pääkopalle muutenkin tekee parasta vaan se, ettei yksinkertasesti välitä muiden asioista liikaa. Mä oon ite myös huomannut vanhoja instakuviani selatessani sen, että sillon kun mulla on ollut jostain syystä paha olo tai epävarmuus itsestäni päällä, oon postannut paljon enemmän selfieitä ja kroppakuvia itestäni. Koska niihin tulleet tykkäykset ja kommentit paransi mun oloa. Nykyään kun oma itsetunto on parempi, en edes halua postata tollasia kuvia kuin harvoin, ja yleensä niiden tarkoitus ei oo esitellä mua itseäni edes vaan olla muuten jotenkin esteettisiä kuvia. Mua ainakin jotenki helpotti ymmärrys siitä, miksi niitä selfieitä postailin ennen ahkerasti.

  Halusin vielä kommentoida tota, kun sanoit että sun seuraajasi tuntuu odottavan enemmän selfieitä yms kuvia susta kun muunlaisia kuvia. Mä oon usein käynyt kattomassa sun instaa kun sun kuvia siihen tutki-sivulle tulee, mutta en ikinä oo alkanut seuraamaan, vaikka välillä joistain sun todella hienoista kuvista tykkäilenkin. Syy miksen oo alkanut seuraamaan on se, etten jaksa katella mulle kuitenkin tuntemattoman ihmisen naamakuvia tai kroppakuvia niin paljoa, mitä sunkin feedissä on. En siis sano, ettet saisi sellasia postata - haluun vaan tuoda esiin sen toisenkin näkemyksen, että esimerkiksi minä seuraisin sua instassa jos sulla olisi niitä ''egonpönkityskuvia'' vähemmän. Jos tietäisin sut vaan instasta lukematta sun blogia, ajattelisin susta varmaan eri tavalla. Blogin kautta oon saanu susta hyvän kuvan, haluut selvästi kehittää itteäsi ihmisenä ja sulla on tosi mielenkiintosia pohdiskeluita ja hyvä asenne elämään, mutta instasta se ei kyllä mulle millään välity. Onneksi on siis tää blogi, josta saan susta ehkä sen oikeanlaisemman kuvan! :)

  Summa summarum, hyvä postaus ja mielenkiintonen aihe. Kiva kun jaoit tällasia syvällisempiä mietteitä meidän luettavaksi myös! Ja onnea kandin valmistumisesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka!

   Mä olen pistänyt omasta käytöksestäni tuon saman merkillä, että silloin kun on ollut huonompia jaksoja elämässä, on tullut postattua enemmän kuvia itsestä - ja ehkä hieman provosoivampiakin kuvia. Ihmismieli on hassu, mutta ehkä sitä jollain tapaa hakee sitä hyväksyntää, ja sitä kautta parempaa oloa.

   Kiitos kovasti, kun jaoit ajatuksiasi! :)

   Poista
 12. Ainiin ja tohon edelliseen kommenttiini halusin vielä lisätä, että musta ton hyvän tekstin jälkeen on hieman ristiriidassa se, että laitat perään noin monta kuvaa itestäsi poseeraamassa. Asun esittelyyn ois riittänyt vähemmänkin kuvia varmasti, enemmän noista kuvista voi saada käsityksen taas siitä egopönkityksestä, mistä tekstissä puhuit. En sano että olis väärin tehdä noin tai mitään, mutta koin sen vaan vähän menevän ristiin ton tekstin kanssa! :D :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja tosiaan minulla ei ollut tähän hätään mitään hyviä kuvituskuvia tähän postaukseen, ja näissä kuvissa oli mielestäni kuitenkin ihan kiva tunnelma, kun kaunis auringonlasku taustalla, mikä tekee sellaisen seesteisen fiiliksen. Ajatukseni ei myöskään ole kokonaan lopettaa esimerkiksi asukuvien ja selfieiden postailua vaan tulevaisuudessa kiinnittää kuitenkin enemmän huomiota siihen, mitä ja kuinka paljon postaan sekä mennä vähän pintaa syvemmälle esimerkiksi kuvatekstien avulla. :)

   Poista
  2. Samaa mieltä Lauran kanssa.

   Poista
  3. Pakko sanoa, että olin ihan sun kanssa tekstiä lukiessa mukana. Mutta pikkasen ehkä vaikuttaa teennäiseltä tuo teksti, kun perässä on noin hitsin paljon kuvia susta...

   Poista
 13. Ihan mielenkiinnosta kysyn, ovatko saamasi tykkäykset ja kommentit (usein jonneilta tai limaisilta vanhemmilta miehiltä:DD) selfiehisi boostanneet paljonkin itsetuntoasi? Sen egon pönkittämisen ja huomion takia niitä naamakuvia kai nettiin laitetaan noin runsaassa määrin. Yritän siis oikeasti ymmärtää tätä ilmiötä joka on niin huolestuttavan yleinen nykyään D:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi vaikea lähteä analysoimaan tuollaista kysymystä, kun asiassa on kuitenkin kyse ihmismielen sekä alitajunnan toiminnasta, joka ei ole mikään yksiselitteinen juttu.

   Poista
 14. Tämä postaus yllätti minut positiivisesti. Tuntuu että some on täynnä pelkkiä pylly kuvia yms. Samaan aikaan maailmalla tapahtuu paljon oikeita vakaviakin asioita. Se saa pohtimaan tälläisten "pyllykuva " lisääjien arvoja ja väistämättä tulee mieleen: Liikkuuko näiden päässä muuta kuin oma vartalo ja ulkonäkö? En nyt tarkoita sinua. Vaan yleisesti nykypäivän some käyttäytymistä. On hienoa, jos jollakin on rahaa, pylly kunnossa ja elämä hohdokasta, mutta takaako se siltikkään sitä lähimmäisen rakkautta? Ymmärrän myös, että omien arvojen tuominen esim instaan on vaikeaa, mutta luulen, että kaikkien etenkin tunnettujen some käyttäjien olisi hyvä pohtia millaista kuvaa välittää esimerkiksi juuri tulevaisuuden yhteiskunnan rakentajille, jotka ovat lapset ja nuoret. Eihän tätä maailmaa rakenneta pelkillä pyllyillä ja ulkonäöllä. Vaan juuri lähimmäisen rakkaudella ja olemalla toiselle ihmiselle ystävä.
  Hyvää kesää sinulle Anni!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Toisaalta eiväthän ne pyllykuvat välttämättä tarkoita sitä, etteikö kyseiset ihmiset rakastaisi läheisiään tai olisi hyviä ystäviä, mutta jostain sisäisestä huonosta olosta tai tarpeesta tuntea olonsa hyväksytyksi tms. se saattaa viestiä. Tämän vuoksi jokaisen on hyvä tarkastella sitä omaa sometoimintaansa ja samalla tutkiskella hieman omia motiivejaan ja fiiliksiään.

   Poista
  2. Kerroitko juuri omasta sisäisestä huonosta olosta tai tarpeesta tuntea olonsa hyväksytyksi? Pyllykuviahan se sinunkin some on täynnä :D hyvä postaus mutta miten ajattelit tätä käytännössä toteuttaa? Sitähän juuri se sinun somekäyttäytymisesi tuntuu olevan selfieitä ja pylly pitkällä posetettuja kuvia pikkumekossa. Miten nämä viestivät arvoistasi?

   Poista
  3. Kuten tuolla ylempänä jo mainitsinkin: "Mä olen pistänyt omasta käytöksestäni tuon saman merkille, että silloin kun on ollut huonompia jaksoja elämässä, on tullut postattua enemmän kuvia itsestä - ja ehkä hieman provosoivampiakin kuvia. Ihmismieli on hassu, mutta ehkä sitä jollain tapaa hakee sitä hyväksyntää, ja sitä kautta parempaa oloa."

   On rohkeutta myöntää, että on heikko, eikä se ole mielestäni naurun asia. Ja tuohon kysymykseesi: "Miten nämä viestivät arvoistasi?", vastasinkin jo postauksessa, että eivät viestikään, ja siksi haluan tulevaisuudessa kiinnittää asiaan huomiota ja pyrkiä tuottamaan sosiaaliseen mediaan enemmän sisältöä, joka viestii arvoistani ja tuottaa arvoa myös seuraajilleni.

   Poista
  4. Unohdin vastata vielä tuohon kysymykseen, että kuinka aion tämän toteuttaa. Tulevaisuudessa pyrin tuottamaan entistä elämänmakuisempaa, aidompaa, ajankohtaisempaa ja seuraajilleni arvokkaampaa sisältöä.

   Yllä totesin mm.: "Ajatukseni ei myöskään ole kokonaan lopettaa esimerkiksi asukuvien ja selfieiden postailua vaan tulevaisuudessa kiinnittää kuitenkin enemmän huomiota siihen, mitä ja kuinka paljon postaan sekä mennä vähän pintaa syvemmälle esimerkiksi kuvatekstien avulla. :)"

   Poista
  5. Minusta on ainakin melkoista rohkeutta myöntää, että on esimerkiksi tuottanut tietynlaista sisältöä vääristä syistä. Tämmöisestähän pitäisi kehaista ja kannustaa eikä nauraa ja pilkata. Silloin muutkin varmasti huomaisivat että on turvallista vaihtaa kurssia asian suhteen ja tehdä muutos. Ennemmin sillä tavalla tämä kyseinen ilmiö saataisiin kuriin. Paljon helpompaa myöntää olleensa väärässä jos ei rapa lennä heti niskaan, eikö? :)

   Poista
  6. Ristiriitaista että ensin kirjoitat tällästä fiksua tekstiä ja seuraavaks laitat kuitenkin instaan kuvia joissa selkä on melkoisen notkolla... :/

   Poista
  7. Anonyymi 22.03 - Olen samoilla linjoilla kanssasi. :)

   Anonyymi 23.59 - En ole missään vaiheessa suunnitellut tekeväni täyskäännöstä; lopettavani kokonaan asukuvien, treenikuvien tai selfieiden postaamista - vaan tulevaisuudessa pyrin tuottamaan entistä enemmän aitoa ja seuraajilleni arvoa tuottavaa sisältöä, joka viestii paremmin myös omia arvojani. Tätä voi toteuttaa monella eri tavalla ja itse olen suunnitellut esimerkiksi alkavani postaamaan Instagramiin ns. "Instagram VS. Reality" -kuvia aina silloin tällöin sekä kirjoittamaan syvällisempiä blogitekstejä sekä kuvatekstejä kuviini. Meillä on myös uudenlainen projekti alkamassa tässä aivan näillä näppäimillä siskoni kanssa, jossa aitous ja elämänilo ovat avaintekijänä. :)

   Poista
 15. Tekstissä ja postauksessa on tosi hyvä aihe ja idea, mutta kirjoitat mielestäni tosi raskaasti. Tarkoitan siis, että lauseet ovat super pitkiä ja kappaleväleistä huolimatta teksti tuntuu olevan aika "pötköön kirjotettu". Näinkin pitkässä tekstissä olisi hyvä käyttää väliotsikoita, varsinkin kun et ole rytmittänyt tekstiä kuvilla. Hyvää kesää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on vähän huono tapa yrittää saada sanottua kaikki sanottavani yhdessä lauseessa. :-D Pahoittelen!

   Poista
 16. Minkä alan yrityksen perustat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perustin toiminimen some- ja blogihommille! :)

   Poista
 17. Moikka Anni! Tässä aikamoisen monta vuotta olen sua seuraillut ja olen huomannut että olet järkevä ja ajattelevainen tyttö, mutta annat itsestäsi vääränlaista kuvaa. Muista että olet arvokas sellaisenaan ja herkkänä tyttönä sinä voit säästää itseäsi monelta mielipahalta. Elämässä ei tarvitse kaikkea suorittaa, tärkeintä on, että hyväksythän itse itsesi juuri sellaisena kuin olet. :) Aurinkoista ja lämmittävää kesää sinnepäin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi ja mukava kuulla, että olet ollut jo monta vuotta messissä! :) Ihanaa kesää myös sinne!

   Poista
 18. Nytkö vasta heräsit tohon oikeesti :D voi kamala... no parempi myöhään kun ei milloinkaan. Elämä on tosiaan rajallinen ja jokainen voi miettiä sitä, että miten oman elämänsä käyttää. Kuvien laitolla instaan yms. Ei ole mitään hyötyä ja niistä voi saada vaan ylimielisen kuvan. Kamalaa, kun some on oikeastaan vaan sitä, että "katsokaa kuinka kaunis olen ja miehet tykkäävät minusta!" Sitä ne kuvat viestittää. Sitten taas väitetään että muut ovat niiin kateellisia siitä kun ne feimit ig käyttäjät käyttävät rahansa ripsienpidennyksiin, kalliisin meikkeihein ja vaatteisiin. Siitä vaan :D minusta olisi tärkeää panostaa ihmissuhteisiin, koulutukseen ja elämyksiin ja siihen että on hyvä ihminen. Liikaa tiedän "ym" tyylisiä ihmisiä.... sori kun näin suora kommentti mutta tuo on vaan niin raivostuttavaa sen takia koska sitten jos on suosittu somessa niin se ihminen ajattelee, että on parempi kun muut ja voi haistatella vitut muille ketkä elää ilman sitä... joo itsekkin omistan instan ja olen ollut hirveissä paineissa mutta olen ymmärtänyt kuinka turhanpäiväistä se on... xD poistin pyllyheru kuvat ja nyt olen hakemassa opiskelemaan alaa missä autetaan hädässä olevia. Siinä työssä ei omakuvilla tee yhtään mitään! Hienoa että heräsit tähän typeryyteen nyt. Ja vielä se pitää sanoa, että minun mielestä kauneuskilpailut pitäisi lopettaa kokonaan. Mitä ihmeellistä esimerkiksi Sara Siepissä on!? Herranjumala... ihan normaali nuori nainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielestäni omien kuvien lisäämisessä sosiaaliseen mediaan ei ole mitään väärää - siitähän oikeastaan sosiaalisessa mediassa on vähän niin kuin kyse (verkostoituminen, yhteydenpito, vertaistuki yms.) ja sitähän oikeastaan kaikki somessa vaikuttavat henkilöt tekevät, ja joitain henkilöitä vieläpä seurataan vain ja ainoastaan tämän vuoksi. Minulla on mieletön mahdollisuus vaikuttaa tuhansiin ihmisiin sosiaaliseen mediaan lisäämällä sisällölläni, ja siksi koen minulla olevan myös "velvollisuus" käyttää tämä mahdollisuus hyväksi myös muuhun tarkoitukseen kuin tähän tekstissä mainittuun "oman egoni pönkittämiseen". Näen sosiaalisen median samaan aikaan uhkana ja mahdollisuutena, mutta uskon, että oikein hyödynnettynä sillä saadaan merkittäviä tuloksia aikaan. :)

   Poista
  2. Miten sitten olet hyödyntänyt sitä mahdollisuuttasi? En ainakaan itse ole huomannut että hyödyntäisit jotenkin fiksusti ja saisit "merkittäviä tuloksia" jakamalla naamakuvaa toisen perään sekä ihonmyötäisissä vaatteissa pylly pitkällä posetettuja kuvia somessasi?

   Poista
  3. Kuten tekstissänikin totesin: "...mielestäni ihan jokaisen sosiaalisessa mediassa vaikuttavan henkilön, ei vain missien, olisi hyvä miettiä sitä omaa sometekemistään ja -käyttäytymistään; minkälaista sisältöä haluaa jakaa somessa, millaista esimerkkiä antaa esimerkiksi nuoremmille, minkälaisia käyttäjiä/tilejä itse seuraa ja minkälaista sisältöä peukuttaa - sekä minkälaisia arvoja viestii tällä kaikella toiminnallaan? Itse voin rehellisesti myöntää, että minulla on tässä asiassa paljon petrattavaa ja tulevaisuudessa aionkin pyrkiä tuottamaan sosiaaliseen mediaan sisältöä, joka tuottaa entistä enemmän arvoa seuraajilleni. Blogissa koen onnistuneeni paremmin viestimään omia arvojani ja itselleni tärkeitä asioita tekstin muodossa, mutta esimerkiksi Instagram-postaukseni jäävät turhan usein melko pintapuolisiksi, mikä on hyvä kehitysrakonen tulevaisuutta ajatellen."

   Eli toisinsanoen en koe hyödyntäneeni täyttä kapasiteettiani tämän asian suhteen, ja siksi haluankin tulevaisuudessa pyrkia parempaan. :)

   Poista
  4. Miten omien kuvien someen lisääminen ja opiskeleminen olisi jotenkin toisensa pois sulkevia asioita? Anonyymi poisti pyllykuvat ja nyt hakee opiskelemaan... Oletkos huomannut, että Anni on kyennyt sekä postaamaan selfieitä, että opiskelemaan, ihan molempia samaan aikaan!!? :D Eikä somessa aktiivisuus myöskään tarkoita sitä, ettei panostaisi ihmissuhteisiin ja elämyksiin tai olisi hyvä ihminen. Ihan järjetöntä ajattelua mun mielestä tuolla anonyymillä!

   Poista
  5. Tämänkö takia laitoit instan yksityiseks? Harmi. Nämä arvostelijat voisivat olla katsomatta sun instakuvia jos niin paljon häiritsee se mitä kuvia sinne laitat. Mitä se heille kuuluu. No, nythän heidän ei tarvitse katsoa kun sun tili siellä on yksityinen, mutta kävi kyllä mielessä että he kyllä seuraavat sua siellä silti... tekopyhiä.

   Poista
  6. Instagram oli yksityisenä, koska halusin keskittyä työstämään uutta maaninkamafia-profiilia muutaman päivän ajan. :)

   Poista
 19. Yritin katsoa YouTube videotanne mutta en kuullut juuri muuta kuin aaltojen kohinan vaikka kajarit oli täysillä et juu thumbs up

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on vielä superpaljon opeteltavaa, mutta olen ylpeä, että saatiin kyseinen video edes oikeassa muodossa ladattua YouTubeen, sillä sekään ei ollut täysin itsestäänselvyys! Nimimerkillä: nyt jo reilun viikon kyseisen videon kanssa tapellut ja kontaktoinut kaikki mahdollise ihmiset Samsungilla, jotka voisivat olla avuksi, haha. :-D Mutta tästä se lähtee! :)

   Poista
 20. Moi! Vinkkinä: jos haluatte oikeesti seuraajia youtube-tilillenne niin kannattaa olla aktiivisempi siellä ja täällä blogin puolella, eikä vain odotella. :) itse en ole hetkeen sua ja essiä seuraillut, kun postaustahti on hidas, enkä ala tiliänne seuraamaan, koska en tiedä millainen se on. Mut hieno idea - tsemppiä tulevaan!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Kiitos vinkistä. :-) Olisi niin ihanaa panostaa vain ja ainoastaan some-meininkeihin, mutta valitettavasti viimeiset viikot olen tehnyt täyttä työviikkoa ja vapaapäivät ovat olleet niin täynnä ohjelmaa, että panostus on ollut vähäistä. Yritän kuitenkin illa stressaamatta liikaa ja ajatella, että hitaasti hyvä tulee! Mihinkäs tässä on kiire valmiissa maailmassa. ;-)

   Poista
 21. Lähdetkö yksin vaihtoon vai jonkun kaverin kanssa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lähden yksin, mutta yliopistoni on vain tunnin junamatkan päässä perheestäni, joten tulen luultavasti viettämään siellä paljon aikaa. :)

   Poista
 22. Onko sulla vielä napakoru? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole enää. Päätin ottaa sen pois viime syksynä. Nyt hieman harmittaa, että tuli napakorua ikinä otettuakaan, kun navassa on ruma kolo...

   Poista

Huolehdithan omalta osaltasi, että blogin kommenttiboksi säilyy paikkana, jossa jokaisen on mukava vierailla. Kiitos positiivisesta kommentistasi!