14. heinäkuuta 2017

Summer cottage getaway

Heippa!

Joko olen tullut siihen ikään, että alan kaivata jatkuvan menemisen sijaan myös paikallaan oloa tai sitten tämä nykymaailma vaan laittaa aivot niin kovalle koetukselle päviittäin, kun ne joutuvat koko ajan työskentelemään vastaanottaessaan uutta informaatiota esimerkiksi älylaitteilta, mikä saa kaipaamaan rauhoittumista ja sellaista tietynlaista tyhjyyttä, ettei tarvitsisi keskittyä tai ajatella mitään. Tai ehkä se on molempia. Kuluneen kevään ja kesän aikana olen huomannut kaivanneeni aiempaa enemmän sellaista rauhoittumista, syvään hengittelyä ja mielen huoltoa. Tähän  tarkoitukseen esimerkiksi suomalainen mökkimaisema on mielestäni aivan täydellinen. Siksi olinkin aivan onnesta soikeana, kun saimme sovittua kuuden hengen tyttöporukalla juhannusta edeltävällä viikolla yhteisen yhden yön mökkireissun ystäväni Ronjan mökille. Pakkasimme itsemme autoon ja hurautimme noin tunnin ajomatkan päähän Loviisaan, jossa pysähdyimme ostamaan grilliherkkuja, tuoreita marjoja ja hedelmiä, pari viinitonkkaa sekä aamupalatarpeita, minkä jälkeen jatkoimme matkaa lähistöllä sijaitsevalle ystäväni mökille.

IMG_4887

Ystäväni mökki sijaistee saaressa, joten jouduimme lastata kaikki kantaumuksemme ja itsemme pieneen moottorilla ajettavaan soutuveneeseen päästäksemme sinne. Itse päätin matkatavaroineni jättäytyä pois ensimmäisestä lastista, sillä meno alkoi näyttää turhan hurjalta, kun neljä tyttöä istuivat veneessä matkatavaroidensa sekä kauppakassien kera ja veneen laidat olivat aivan hörppäämäisillään vettä. :-D Siispä jäin laiturille odottelemaan Isabelin saapumista kohteeseen.

IMG_4894

IMG_4898

Isabelin saavuttua rantaan saapui samaan aikaan myös joutsen pariskunta viiden poikasensa kera. Tuoreet vanhemmat olivat varmasti vihaisimmat joutsenet, joihin olen ikinä törmännyt! En ensinnäkään ymmärrä, että mikä tarve niillä oli varta vasten tulla ensin meidän luoksemme ja alkaa sitten sähisemään ja pöyhistelemään itseään uhkaavasti vieressämme?! Pelkäsimme oikeasti, että ne hyppäisivät vedestä laiturille ja kävisivät kimppuumme.

IMG_4911

Onneksi kuitenkin selvisimme näiden isojen, pahojen joutsenten kynsistä naarmuitta, kun Ronja tuli pelastamaan meidät veneellä saarelle.

IMG_4960

IMG_4941

IMG_4951

IMG_4957

IMG_4970

Heti mökille saavuttuamme heitimme lenkkarit nurkkaa, kaivoimme laukuista kesämekot päällemme ja aloimme valmistamaan herkullista mökkidinneriä, johon kuului raikas feta-salaatti, grillattuja nakkeja, kanaa, ananasta, kevätsipuleita ja kesäkurpitsoja sekä uusia perunoita, mansikoita ja vesimelonia - ja ai että oli kuulkaa hyvää, varsinkin kun kaikilla oli ehtinyt tulla matkan ja kauppareissun aikana ihan tajuton nälkä.

IMG_5006

IMG_5000

IMG_5018

IMG_5022

IMG_4999

IMG_5035

IMG_5040

Untitled

Untitled

Ruoan jälkeen vaihdoimme kunnon mökkireleet päälle (lue: hupparit, villasukat, kumpparit, crocksit, reinot/ainot, kollarit, tuulitakit, villapaidat ja kevyttoppikset), nappasimme viinitonkat ja kannettavan kaiuttimen kainaloomme ja suuntasimme lauturille ihailemaan auringon laskua sekä kaunista saaristomaisemaa. Pian keksimme kuitenkin hurauttaa veneellä vesille, sammuttaa moottorit ja antaa aaltojen kuljettaa venettä hiljalleen. Juttelimme henkeviä, kuuntelimme koskettavia kappaleita ja nautimme rauhoittavasta näystä. Pidimme myös hiljaisen hetken keskellä merta, jolloin sammutimme musiikin ja suljimme suumme. Tuo hetki on painunut mieleeni yhtenä tämän kesän tunnelmallisimpana hetkenä. Vesiltä palasimme juuri ennen pimeän tuloa ja rupesimme heti lämmittämään puusaunaa. Illalla saunottiin rantasaunassa ja heitettiin talviturkit kylmässä merivedessä.

IMG_5043

Aamulla nukuimme Isabelin kanssa pitkään omassa ranta-aitassamme, kunnes Ronja tuli herättelemään meitä asiaankuuluvalla tavalla: puhaltelemalla johonkin pilliin, joka kuulosti aivan linnun viserrykseltä! :-D Kömmittyämme sängystä ylös päämökkiin pääsimme istumaan valmiiseen aamiaispöytään, jonka tytöt olivat ehtineet jo valmistaa - ah, mitä luksusta! Siinä söimme aamiaista ja hörpimme kahvia kaikessa rauhassa ennen kuin aloimme sitten siivoilemaan mökkiä, pakkaamaan tavaroitamme kasaan ja valmistautumaan arkeen paluuseen. Mutta kaiken kaikkiaan aivan ihana irtiotto hektiseen arkeen sekä täydellistä sielun hoitoa kaiken kiireen ja hälinän keskellä. Tälläisiä tarvitaan ehdottomasti lisää, kiitos! 

Oikein ihanaa ja rentouttavaa viikonloppua teille kaikille!

16 kommenttia:

 1. Ihana tunnelma näissä kuvissa! Mökillä sitä osaa vaan jotenkin rentoutua ihan eri tavalla :)

  Kun kirjoitit siitä, että haluat tuoda ilmi enemmän omia arvojasi sosiaalisen median kautta, olet mielestäni onnistunut siinä super hyvin! Olen pitkäaikainen lukijasi ja olen pystynyt saamaan sinusta vielä paremman kuvan mitä aiemmin. Ehkä olet tuonut enemmän itseäsi esille, kuten täällä blogissa.

  En ole aiemmin jättänyt kommenttia, mutta halusin sanoa vielä, että minua on aina harmittanut suuresti miten paljon saat negatiivisia kommentteja ja sanojasi vääristellään miten sattuu. Silti tuot omia ajatuksia ja itseäsi todella rohkeasti esille. Olet mielestäni todella kaunis, kypsä ikäiseksesi ja vaikutat aivan mahtavalta persoonalta :)

  Ihanaa kesän jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Olen aivan samaa mieltä. Ja tuo on kyllä ihana kuulla. Olen juurikin yrittänyt kuvatekstien, YouTube-videoiden ja blogitekstien myötä kertoa itsestäni ja ajatuksistani hieman enemmän, ja päästää teitä lukijoita "tutustumaan" minuun paremmin. :)

   Ihanaa kesää myös sinulle! <3

   Poista
 2. Happydrunk hashtag antaa sinusta kyllä todella fiksun vaikutelman :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. #happydrunk-merkinnällä viittasin siihen, että itse olen humaltuneena lähestulkoon poikkeuksetta hyvällä tuulella ja paljon ns. rennompi tyyppi kuin mitä olen selvinpäin. Kaksi "humalatyyppiä" ovat happy drunk: "A person whom one enjoys being around when intoxicated. If someone is funny, they are usually funnier as a happy drunk. The opposite of an angry drunk. Happy drunks tend to talk a LOT and are impossible to shut up." ja angry drunk: "A person who is angry when they have consumed too much alcohol.They want to fight someone for any reason, excessive cursing and violent." (Lähde: Urban Dictionary)

   Poista
 3. Tiedän että olet saanut tästä kritiikkiä aikaisemminkin, mutta kannattaa kiinnittää huomiota miten aloitat postauksen.
  "Joko olen tullut siihen ikään, että alan kaivata jatkuvan menemisen sijaan myös paikallaan oloa tai sitten tämä nykymaailma vaan laittaa aivot niin kovalle koetukselle päviittäin, kun ne joutuvat koko ajan työskentelemään vastaanottaessaan uutta informaatiota esimerkiksi älylaitteilta, mikä saa kaipaamaan rauhoittumista ja sellaista tietynlaista tyhjyyttä, ettei tarvitsisi keskittyä tai ajatella mitään." Tällä aloitus on älyttömän raskas kun lause vaan jatkuu ja jatkuu. Muuten ihana postaus ja ihana kesäinen mökkifiilis välittyi! Hyvää kesää sinulle🌞

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ääh, en tiedä mikä siinä on, että mulla on aina valtava tarve saada kaikki sanottava yhteen lauseeseen mahtumaan! Haha, pitää kiinnitellä huomiota asiaan. :-D Kiitti. :)

   Poista
 4. Millaisia arvoja haluat välittää #happydrunk hashtagilla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. #happydrunk-merkinnällä viittasin siihen, että itse olen humaltuneena lähestulkoon poikkeuksetta hyvällä tuulella ja paljon ns. rennompi tyyppi kuin mitä olen selvinpäin. Kaksi "humalatyyppiä" ovat happy drunk: "A person whom one enjoys being around when intoxicated. If someone is funny, they are usually funnier as a happy drunk. The opposite of an angry drunk. Happy drunks tend to talk a LOT and are impossible to shut up." ja angry drunk: "A person who is angry when they have consumed too much alcohol.They want to fight someone for any reason, excessive cursing and violent." (Lähde: Urban Dictionary)

   Eli tämä ei niinkään viesti arvoistani vaan siitä millainen ihminen minä olen (humalassa). :)

   Poista
 5. Ootko huomannut että turvaudut nykyään todella usein pitkiin suoriin lainauksiin Wikipediasta ym? Tai lainaat postauksesi tekstiä vastataksesi kommentteihin. Mikset vaan kerro omin sanoin asioita? Tulee jotenkin ylimielinen vaikutelma tuollaisesta vastaamistavasta:/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! En ole kyllä huomannut, että todella usein näin tekisin, mutta toisinaan on helpompi siteerata jotain lähdettä tai omaa tekstiään kuin kirjoittaa samaa asiaa kahta kertaa eri tavalla. :)

   Poista
 6. Moikka!
  Ei liity postaukseen mutta pakko kysyä kun olet paljon matkustellut ;

  Miten pakkaat lentokoneeseen?
  Otatko matkalaukun jonka laitat ruumaan ja otatko koneeseen käsimatkatavarat käsilaukussa?

  Ja sitten vielä että missä ja miten säilytät esim puhelinta, kameraa yms tärkeitä juttuja rannatta uidessa jos ei ole ketään joka vahtisi tavaroita uidessa?

  Anteeksi huono selitys:d jänskättää kun olen menossa ekaa kertaa ulkomaille ja kaipaisin vinkkejä :)
  Kiitos kovasti jos ehdit vastailla :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riippuu pitkälti matkan pituudesta, ja siitä kuuluuko lentojen hintaan matkalaukkua vai ei! :) Mutta yleensä mulla on joo ruumassa yksi matkalaukku ja käsimatkatavarat (kamera, läppäri, puhelin etc.) käsilaukussa. Rannalla ollessa kannattaa sijoittua rannalla niin, että näet koko ajan tavarasi, vaikka kävisitkin vedessä pulahtamassa. :) Ihanaa ensimmäistä lomamatkaa! <3

   Poista
 7. Ihana postaus ja ihana mökki getaway teillä ollut! :) Tässä itekin jo rentoutuu ihan vaan tätä postausta lukiessa. Välittyy hyvin rento tunnelma. Kiva lukea tällaisia mielummin, kun biletysasuja tms. Mun lemppareita muutenkin ruoka/terveysaiheiset jutut sun blogissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ihana kuulla! <3 Pitääkin sitten pyrkiä tekemään niitä jatkossa enemmän... :)

   Poista

Huolehdithan omalta osaltasi, että blogin kommenttiboksi säilyy paikkana, jossa jokaisen on mukava vierailla. Kiitos positiivisesta kommentistasi!