22. heinäkuuta 2017

Taistelu selluliittia vastaan

Kevät 2013: Anonyymi: "Kivat ostokset :) Kysyn muuten ihan huvikseni että kuinka paljon sulla on selluliittia? :D kun treenaat kumminki ja silleen. Älä ota tätä kysymystä pahalla!" Anni: "Haha apua mikä kysymys.. :-D Toivottavasti ei vielä yhtään tässä iässä!"

Kevät 2014: Anonyymi: "Onko sulla selluliittia?" Anni: "Ei vielä, ainakaan tietääkseni! :-D Mutta eiköhän kohta luonto tee tehtävänsä.."

Kevät 2017: Anonyymi: "Ehkä hölmö kysymys, mutta onko sulla selluliittia? :'D sun kroppa on upea :)" Anni: "Hmm... En osaa oikein sanoa. Jos on, niin ei onneksi ainakaan kovin paljoa. :-D"


IMG_1717

Koko blogihistoriani ajan minulta on aina tasaisin väliajoin udeltu, että mahtaakohan minulta löytyä selluliittia? Ja näin ollaan päästy kesään 2017 ja olen bongannut ensimmäiset selluliitit kropastani, joten nyt rakkaat lukijani voin paljastaa teille, että kyllä, minulla on selluliittia! Ei onneksi paljon, mutta on kuitenkin. Ongelmakohtiani ovat takareidet ja käsivarret. Kuten keväällä 2014 ennustin, luonto on tosiaan tehnyt tehtävänsä, vaikka edelleen urheilen aktiivisesti ja pyrin kiinnittämään huomiota siihen, mitä pistän suuhuni. Uskallan postauksen alussa siteeramieni kommenttien sekä yleisen keskustelun perusteella väittää, etten ole ainoa, jolle selluliitti aiheuttaa päänvaivaa. Mitä selluliitti on, kenellä sitä on, mikä sitä aiheuttaa ja miten sitä voi ennaltaehkäistä tai hoitaa - vai voiko?


IMG_1752

Mitä selluliitti on?

Selluliitti on ihon sidekudoskerroksen tulehdus, jossa rasvasolut  suurenevat sekä muodostavat rykelmiä, joita ympäröi säikeinen sidekudos. Selluliittia syntyy siis soluaineenvaihdunnan häiriötilassa, jossa suurentuneet rasvasolut painavat veri- ja lymfasuonia, jolloin sekä veren- että imunestekierto häiriintyvät, mikä puolestaan heikentää solujen aineenvaihduntaa ja hapensaantia. Tällöin kudokseen kertyy rasvan ohella nestettä ja kuona-aineita. Selluliitti luokitellaan kolmeen asteeseen. 1. asteen selluliitti näkyy silloin, kun ihoa puristaa. Tätä voi jokainen kokeilla esimerkiksi puristamalla reisiensä ihoa tai pakaransa yhteen. 2. asteen selluliittti erottuu normaalisti seistessä, erityisesti sivulta katsottuna, mutta häviää makuuasennossa. 3. asteen selluliitissa selluliittikudos on selvästi muhkuraista, erottuu jokaisessa asennossa ja voi myös olla kosketusarkaa. Näin ollen, mitä pidemmälle selluliitti on edennyt, sitä suurempia rykelmiä rasvasolut muodostavat ja sitä muhkuraisempaa iho on.

IMG_1789

Kenellä selluliittia on ja mikä sitä aiheuttaa?

Sukupuolella, perintötekijöillä ja iällä on vaikutusta selluliitin esiintymiseen, muttei asia ole kuitenkaan täysin yksiselitteinen. Selluliittikudosta esiintyy estrogeenin vuoksi n. 80-90 prosentilla naisista ja n. 20-30 prosentilla miehistä. Selluliittia esiintyy kaikenikäisillä, mutta iän myötä selluliittia lisäävät mm. hidastunut aineenvaihdunta sekä ihon kiinteyden ja kimmoisuuden aleneminen, mikä tekee selluliitista erottuvamman. Selluliittia esiintyy niin hoikilla, normaaleilla kuin lihavillakin ihmisillä. Sukupuolta, perintötekijöitä ja ikää lukuun ottamatta selluliitin aiheuttajat koostuvat elämäntapatekijöistä, joita ovat muun muassa ruoansulatusongelmat, vääränlainen/liiallinen ravinto, päihteiden runsas käyttö, stressi sekä laskimoveren- ja imunestekierron häiriöt, joiden taustalla voivat olla liikunnan vähäisyys, ryhtivirheet, puristava vaatetus tai huono ergonomia. Myös lentäminen, kuuma ilma ja häiriöt verenkierrossa aiheuttavat turvotusta, joka voi toistuessaan näkyä selluliittina.


IMG_1724

Miten selluliittia voi ennaltaehkäistä tai hoitaa?

Selluliitin hoidossa painopiste olisi hyvä pitää juurikin ennaltaehkäisyssä, sillä jos suuria selluliittimuhkuroita on jo ehtinyt muodostumaan, ne eivät todennäköisesti lähde koskaan täydellisesti pois. Mitä aikaisemmin selluliittiin kiinnittää huomiota, sitä parempi. Ennaltaehkäisyn ja hoidon kannalta keskeisiä tekijöitä ovat monipuolinen ja terveellinen ruokavalio, runsas veden juonti, säännöllinen liikunta ja venyttely. Myös ihon säännöllinen kuoriminen ja kosteuttaminen on tärkeää. Selluliitin hoidossa kehon verenkiertoa ja lymfakiertoa pyritään vilkastamaan, mikä poistaa rasvasoluihin kertyneitä kuona-aineita, kuten ruoan säilöntä- ja lisäaineita sekä ruoan sulatusjätettä.

Terveellinen ruokavalio. Selluliittiä hoitaakseen tärkeintä on poistaa kehosta myrkkyjä ja nesteitä sekä nopeuttaa aineenvaihduntaa. Tätä voidaan toteuttaa useilla eri ruoka-aineilla ja ruokavalioilla. Esimerkiksi sitruuna, inkivääri ja cayennepippuri ovat tähän tarkoitukseen erittäin tehokkaita. Ruokavalioon tulisi kuulua mahdollisimman vähän prosessoitua ja synteettistä ruokaa.  Myös suolan vähentäminen on suositeltavaa, koska se ehkäisee nesteiden kertymistä elimistöön. Sokeria, pastaa, perunaa ja vehnäleipää on syytä välttää, koska ne lisäävät kuonaa kehossa ja aiheuttavat tulppia aineenvaihduntaan.

Runsas veden juonti. Vettä tulisi juoda n. 2-3 litraa päivittäin. Kivennäisvedet eivät ole veden korvike, sillä ne happamoittavat kehoa, eikö elimistön lymfajärjestelmä hyödynnä muuta kuin puhdasta vettä.

Säännöllinen liikunta ja venyttely. Liikunta kiihdyttää aineenvaihduntaa ja polttaa elimistön rasvaa. Kovan liikunnan lisäksi rasittuneita lihaksia tulisi huoltaa venyttelemällä ja kevyellä hieronnalla.

Kotihoito. Ongelmakohtia voidaan täsmähoitaa selluliittituotteilla. Selluliitin hoitoon tarkoitetut tuotteet kosteuttavat, kiinteyttävät ja hoitavat ihoa pintapuolisesti, jolloin se näyttää sileämmältä, mutta ne eivät saa selluliittia sulamaan kokonaan pois. Selluliittituotteet sisältävät aktiiviaineita, jotka voivat vahvistaa hiussuonten seinämiä, tehostaa veren- ja nestekiertoa sekä ehkäistä rasvan varastoitumista käynnistämällä rasvojen hajoamisen rasvasoluissa. Suosituin aktiiviaine on kofeiini, joka vauhdittaa sekä rasva-aineenvaihduntaa että nestekiertoa. Kuivaharjaus vilkastuttaa pintaverenkiertoa ja täten aineenvaihduntaa. Kuivaharjauksen jälkeen, suihkuun mennessä ongelmakohdat voidaan kuoria kahvinpuruilla, mikä vilkastuttaa verenkiertoa entisestään ja edistää ihon uusiutumista.

Hoitolahoito. Jos ennaltaehkäisy tai kotihoitomenetelmistä ei ole hyötyä, on aika ottaa järeämmät aseet käyttöön, joita ovat esimerkiksi: lipolaser-menetelmä, jossa käytetään matalataajuista laseria, joka vapauttaa rasvahappoja solukalvon läpi aineenvaihduntaan, lipomassage-menetelmä, jonka tieteellisesti tutkittu imurullaustekniikka aktivoi rasvasoluja, tasoittaa selluliittia ja parantaa lihasjännityksiä ja lymfaterapia, jonka tarkoituksena on elvyttää elimistön imunestekiertoa.

IMG_1754 (1)

Summa summarum

Kaiken ylläolevan perusteella voin todeta, että minun tapauksessani selluliitti selittyy mitä luultavimmin pitkälti seuraavilla seikoilla: liian vähäinen veden juonti, lentämisen aiheuttama turvotus, makeutus-/lisä-/säilöntäaineet, atooppinen iho, venyttelemättömyys ja jatkuva stressaaminen.

Selluliittisoturin muistilista (minulle):

 Juo vettä. Paljon. Ei riitä, että sinulla on aina vesipullo mukana käsilaukussasi, jos et juo sitä...

 Lenkkeile, jotta ylimääräinen rasva palaa. Olen jo pidemmän aikaa suosinut voimaharjoittelua ja "vältellyt" aerobista, mutta selluliitin bongaaminen sai minut lisäämään muutaman lenkin treeniviikkooni. Mieluummin vaikka ne vähän pienemmät tissit kuin hyytelöiset reidet, kädet tai peppu! :-D (EDIT: Ja tuo viimeinen lause on sitä kuuluisaa itseironiaa, kun tuosta kyseisestä lausahduksesta, jonka sanoin muistaakseni vuosi tai pari sitten, on minua aiemmin kritisoitu.)

 Venyttele treenin jälkeen. Vaikka edes muutaman kerran viikossa. Kroppa kiittää!

 Seiso enemmän töissä. Istuminen hidastaa aineenvaihduntaa.

 Älä käytä liian kireitä farkkuja/vaatteita, koska ne saattavat häiritä verenkiertoa ja täten aiheuttaa selluliittia.

 Kuivaharjaa ja kuori ihoasi. Iho kirkastuu ja rusketuskin näyttää paremmalta.

 Hiero ja kosteuta. Hierominen palauttaa myös lihaksia nopeammin.

 Käytä kompressiovaatteita/-asusteita matkustaessa. Varsinkin lentäessä. Kompressio vähentää nesteiden kertymistä ja turvotusta.

✔ Älä stressaa! Helpommin sanottu kuin tehty...

✔ Vältä keinotekoisia ruoka-aineita ja pyri syömään mahdollisimman puhtaasti. Korvaa esimerkiksi proteiinipatukat ja -vanukkaat jollain luonnollisilla välipalavaihtoehdoilla.

IMG_1741

Toivottavasti tästä postauksesta oli muillekin hyötyä - itse ainakin opin paljon uutta informaatiota tätä postausta kasatessani! Kivaa viikonloppua tyypit. :-)

(Lähde: Kauneus&Terveys)

40 kommenttia:

 1. Krm... Mielummin pienet tissit kuin "Hyytelömäiset kädet tai reidet"? Tulin blogiisi ensimmäistä kertaa vuoteen, kun ajattelin, että olisit hieman aikuistunut ja olisit päässyt liiallisesta ulkonäkökeskeisyydestäsi eroon, mutta näin ei ilmeisesti ole käynyt. Tiedätkö yhtään, miltä tuo lause kuulostaa ihmisen korvaan,joka ei istu juuri sinun sileään ja isotissiseen muottiisi? Itselläni on tissit (en välitä niistä kyllä tippaakaan) eikö selluliittiakaan ole, sillä olen sinun ikäisesi ja nuori, mutta mieti nyt hieman Anni... Miksei voi vaan rakastaa itseään sellaisena kuin on, selluliittia meille kaikille varmasti tulee, vaikka elintavat tietysti vaikuttavatkin asiaan, mutta eikö olisi mukavampaa kirjoittaa teksti,josta käy edes jollain tasolla ilmi, että se on täysin ok sen sijaan, että tuputetaan nuorille tätä samaa kiillotettua "kaikki virheet pitää ehkäistä ja poistaa" skeidaa :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lisäsin tekstiin nyt kommentistasi inspiroituneena pienen pätkän: " (EDIT: Ja tuo viimeinen lause on sitä kuuluisaa itseironiaa, kun tuosta kyseisestä lausahduksesta, jonka sanoin muistaakseni vuosi tai pari sitten, on minua aiemmin kritisoitu.)" :-)

   Kai minä sitten olen ulkonäkökeskeinen, mutta jos voin huolehtia ulkonäöstäni esimerkiksi liikkumalla aktiivisesti, syömällä terveellisesti ja kiinnittämällä huomiota muihin pikkuseikkoihin, niin aion sen tehdä. Ja aion jakaa täällä blogissani vinkkeä myös muille, joita kiinnostaa ulkonäöstään huolehtiminen. Jos sinua ei kyseiset aiheet kiinnosta, suosittelen skippaamaan ne postaukset ja lukemaan vain ne, jotka ovat enemmän sinulle sopivia.

   Hauskaa kesää! :)

   Poista
  2. Mä ainakin ymmärsin ton Annin "mieluummin pienemmät tissit kuin hyytelömäiset kädet" juurikin kannustavana kommenttina. Sellaisena, jolla tsempataan nuoria, ettei kiinteytymisessä tapahtuva rintojen pieneneminen ole niin vakavaa. Monille saattaa olla isokin juttu, että rinnat saattaa pienentyä merkittävästi, yrittäessä vähentää selluliittiä, ja just sellaiseen tilanteeseen mä koin tän lausahduksen kuuluvan :-D Tottakai yleisenä ihannevartalona on sellainen, jossa vartalo on timmi ja kiinteä, enkä näe mitään väärää siihen pyrkimisessä.

   Poista
 2. Hmm, ensimmäisen anonyymin kommentissa oli pointtia! Selluliitti on etenkin naisen vartalossa täysin luonnollista eikä se normaalissa määrin tee kenestäkään "läskiä" tai mitään muutakaan. Selluliitista voisi oikeastaan melkein sanoa, että se on enemmänkin sääntö kuin poikkeus jokaisen myös terveen ja itsestään huolehtivan ihmisen vartalossa, kuin Anni myös sinunkin. :) Tekstisi pisti kyllä ajatukset liikkeelle - niin hyvässä kuin pahassa. On upeaa ja ihailtavaa, että jaksat pitää aktiivisesti fyysistä kuntoasi yllä ja panostaa ulkonäköösi! Olet todella upea ja postauksesi ihanan positiivisia sekä inspiroivia. :) Olen seurannut sinua pitkään eri sometiliesi välityksellä, ja sitä kautta olen huomannut täydellisyyden tavoittelua elämäsi eri osa-alueilla someen tuomiesi postausten ja tekstien perusteella, olenko aivan väärässä? Pienet "viat" (tässä tapauksessa selluliitti) kuuluvat elämään, ja käsityksen täydellisestä vartalosta voi pikkuhiljaa muuttaa. :) Myös treenisi tavoitteet taitavat olla enemmänkin ulkonäköön liittyviä, sen käsityksen ainakin kirjoittamasi 'lenkkien aloittaminen selluliitin poistamiseksi' sai aikaan.
  Kommenttini ei ole tarkoitus olla milläänmuotoa luokkaava! Toin ajatukseni esille, jotka tulivat postauksesi luettua pintaan :) Hyvää kesän jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sori nyt vaan, mut kyllä minä ainakin vihaan selluliittiäni! Luonnollista se on, mutta ei se sitä tarkoita, etteikö sitä vastaan saisi ja voisi taistella. Luonnollisia on mun ihokarvatkin, mutta kaikkialle en niitä halua, ja niinpä taistelen niitä vastaan. Finnit on luonnollisia, mut silti niistä halutaan päästä eroon monenlaisilla konsteilla.
   Kelle selluliitti ei ole ongelma, skipatkoon aiheen. Niin mäkin teen finnipostauksille. Pärjään mun muutaman satunnaisen finnini kans. Saa niitä ohjeita silti jakaa niille, joille ne on isompi ongelma.

   Poista
  2. Olen samoilla linjoilla Anonyymi 18.57 kanssa. Selluliitti on luonnollista aivan kuten esimerkiksi rypytkin, ja silti naiset käyttävät kasvorasvoja ja silmänympärysvoiteita ehkäistäkseen ryppyjä. Tämän postauksen ideana oli lähinnä nostaa se fakta esiin, että vaikka treenaan todella ahkerasti ja olen suht timmissä kunnossa, niin minullakin on selluliittia. Ja koska tein tämän havainnon vasta tämän kesän aikana ja olen lähiaikoina googletellut paljon aiheeseen liittyen sekä oppinut paljon uutta, niin ajattelin jakaa oppimani myös lukijoideni kanssa, sillä ajattelin, että siitä voisi olla hyötyä jollekin toiselle.

   Poista
 3. Mä oon pahoillani mutta nyt kyllä loppui blogin seuraaminen. Millä perusteella sä tääällä lauot näitä faktoja? Sulla ei (tietääkseni) oo minkäänlaista koulutusta asiaan eikä edes mitään lähteitä näkyvissä. Sä ite kirjotit, että selluliittia on 80-90% naisista, miksi sä siis neuvot (tietämättömänä?) kuinka "päästä eroon" selluliitista? Eikö se oo jo melkein "osa naiseutta"? Sulla on paljon lukijoita ja paljon vaikutusvaltaa ja auktoriteettia, miten ois vaikka "miksi tupakka on haitallista" tai "alkoholin kohtuukäyttö ja vaikutukset huippu-urheiluun"- postaukset eikä tämmöistä "normaalit ihmiset on tällaisia, kuinka pääset eroon siitä"-postauksia. Kyllä, nyt meni tunteisiin, ja yritin nyt kertoa asian kuitenkin asiallisesti, olen pahoillani jos tuli liian negatiivista tekstiä.

  -pilvi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valitettavaa kuulla, mutta toivottavasti löydä jotain itsellesi sopivampaa luettavaa - blogeja on nykyään onneksi joka lähtöön! Lähteet unohtui aluksi merkitä postaukseen, mutta lisäsin ne vielä samana iltana postauksen loppuun! :) Tämä aihe sattui olemaan minulle nyt ajankohtainen ja halusin jakaa oppimiani asioita sen tiimoilta. Toiset ehkäisevät selluliitin syntymistä ja toiset esimerkiksi ryppyjen - molemmat kuuluvat yhtä lailla "naiseuteen", mutten nää mitään väärää siinä, jos niitä haluaa ehkäistä. Aivan kuten en nää siinäkään mitään väärää, jos ei halua. Se on jokaisen oma valinta.

   Poista
 4. Mihinkä reissuun oot seuraavaksi lähdössä ja kenenkä kanssa ? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lähdetään siskoni kanssa Barcelonaan tällä viikolla. :)

   Poista
 5. Mun mielestä tää postaus oli liian koulun essee- tyylinen, teksti oli tylsästi ja pitkäveteisesti kirjoitettu, buu:/ itse luin alun ja lopun, sillä nämä asiat kyllä löytyy googlestakin (lähes sanatarkasti).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Googlettelemalla olen tietoa selluliitista etsinytkin. Tämän lukemalla säästyy ainakin muiden aikaa, kun heidän ei tarvitse googletella, sillä olen yrittänyt kerätä kaikki tärkeimmät pointit tähän postaukseen! :-D

   Poista
 6. Meille naisille selluliitti tuppaa tunkemaan juuri sinne takareisiin ja käsivarsiin, mutta mielestäni se on niin pieni murheen aihe, ettei siitä kannata tavallisen tallaajan huolestua. Varsinkin jos on muuten terve ja tyytyväinen omaan kroppaansa.

  Ps. Pieni visuaalisen kritiikin aihe tähän ja tuleviin postauksiin: Olisi kiva nähdä tälläisissä jutuissa muitakin kuvia, kuin vain sinua kymmenessä (hieman) eri asennossa. Esimerkiksi erilaisia lähikuvia pienistä yksityiskohdista, esim. nyrkkeilyhanskoistasi ja lettikampauksestasi... Tykkäsin kuitenkin tosi paljon selluliittisoturin muistilistasta; siinä oli huumoria ja faktaa samassa paketissa! Samoin ennaltaehkäisyn tietopaketti oli informatiivinen ja kattava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos visuaalisesta kritiikistä! Pitää kiinnittää asiaan jatkossa huomiota. :)

   Poista
 7. Heips! :) Ihan mielenkiintoinen aihe. Mielestäni tämän tyyppisissä postauksissa olisi kuitenkin ihan suotavaa mainita lähteet, joiden pohjalta olet postauksen koonnut, kun faktana asioita esität Enkä nyt tarkoita tätä mitenkään pahalla, blogiasi lukee kuitenkin hurjan moni tyyppi ja teksti olisi mielestäni uskottavampi, jos lähteet olisi mainittu. Pakko muuten sanoa vielä, että mielestäni blogisi tyyli on muuttunut parempaan suuntaan viime aikoina, jokaisesta postauksesta välittyy se, että ne on ajatuksella laadittu. Mukavaa kesän jatkoa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lisäsin lähteet postauksen loppuun vielä samana iltana postauksen julkaisusta, löytyy sieltä! :) Ja kiva kuulla, että blogi on kehittynyt! Kivaa kesää myös sinne. :)

   Poista
 8. Muistathan kuitenkin, että elämässä on tärkeämpiäkin asioita ;) Jos esimerkiksi nauttii herkuttelusta silloin tällöin tai ei joskus jaksakkaan lähteä lenkille, niin maailma ei siihen kaadu, eikä selluliitti lisäännyt dramaattisesti. Tai jos lisääntyy, niin siihen ei elämä lopu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muista. Ja olenkin höllännyt viime aikoina (varsinkin näin kesällä) asian suhteen. Mutta minulta on aina toivottu paljon juurikin treeniin ja terveellisiin elämäntapoihin liittyviä postauksia, joten ajattelin kirjoitella teille tälläisen itselleni ajankohtaisen postauksen! :)

   Poista
 9. Aiotko sä aloittaa maisterin heti kandin jälkeen? Ja jatkatko siinä tapauksessa vielä Aallossa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaihdon jälkeiset suunnitelmat ovat vielä hieman auki. Kerron niistä luultavasti sitten, kun ne alkavat olla ajankohtaisia ja selkeitä. :)

   Poista
  2. Ei Anni voi "vielä" jatkaa Aallossa, kun ei hän siellä ikinä ole edes opiskellut. Vaasan kauppis ja Aallon kauppis on aivan eri kouluja.

   Poista
  3. Mulla meni tosiaan ohi toi "vielä" - ja ymmärsin, että kommentilla kyseltiin, että haenko mahdollisesti maisteriin Aaltoon. Saan kandin valmiiksi Vaasan yliopistosta vaihdon jälkeen ja sen jälkeen maisterisuunnitelmat ovat vielä hieman auki! :)

   Poista
 10. Mikset koskaan vastaa mun kommentteihin Instagramissa? Ootko ylimielinen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Instagramissa ilmoituksia tulee toisinaan niin paljon, etten ehdi huomaamaan kaikkia kommentteja tykkäyksien joukosta.

   Poista
 11. Selluliitti on kyllä niin ärsyttävää!! Itselläni pahin on sokeri ja sen vaikutuksen huomaa oikeesti todella nopeasti.. Mutta en ole valmis olemaan koko elämääni ilman sokeria niin on sit vissiin vaan hyväksyttävä se :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tietty jossain määrinhän se on kaikkien hyväksyttävä, kun ei sitä varmaan voi loputtomiin pakoilla, mutta pieniin juttuihin on onneksi helppo kiinnittää huomiota. :)

   Poista
 12. En oo ennen tajunnutkaan, että selluliitti on tota mitä kerroit. :D Oon luullut et se meinaa vaa jotai vatsamakkaroita! XD Mut oot kyl nii ihailtavassa kunnossa, että huh! Mun ongelma on se, että musta tuntuu turhalle liikkua jos on vapaa-aikaa... En tiiä miks, se on iha naurettavaa! Mulla on kyl salikortti, mut sit aattelen, et ku mulla on se nii ei tarvii muuten sitten liikkua yhtään! Sen takia sitte mun keho on semmone suht lihaksikas mut rasvaa on päällä sen verran, että ei oo mitään mahiksia pitää masuu paljastavia paitoja :( Ois niin ihanaa pitää samanaisia vaatteita kuin sä ja Essi: lyhyitä paitoja, mitkä paljastaa timmin vatsan. Sitä oon aina kadehtinut teissä. Oisitpa mun pt! XD Varmasti tuloksia alkais näkyä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, ihana toi "oisitpa mun pt" :-D <3 Itsekin opin paljon uutta, kun tutkin asiaa! Ja mä kannustan ottamaan liikunnan osaksi jokapäiväistä elämää niin, ettei se enää tuntuisi sellaiselta "ylimääräiseltä" jutulta vaan ennemminkin luonnollisena osana arkea. :) Tsemppiä!

   Poista
 13. Pidin myös erityisen paljon selluliittisoturin muistilistasta mutta muu teksti olikin aikalailla kopio Kauneus & Terveys -sivuston jutusta. Koska postaus on näin informatiivinen niin munkin mielestä lähteen mainitseminen olisi reilua kaikkia kohtaan :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lähteet ovat olleet esillä postauksen lopussa ensimmäisestä illasta lähtien! Aluksi unohtui, mutta lisäsin nopsasti ne sinne. :)

   Poista
 14. Mä kommentoin aina kauheen harvoin, mutta seuraan sun Instagramia ja blogia, ja sulla on aina on hurjan kauniita kuvia. Piti vaan tulla sanomaan että oot hurjan nätti ja sympaattinen. Saat varmasti hurjasti kaikenlaista kateellisten lokaa, mutta täältä toivotaan sulle kaikkea hyvää :) <3

  Haluaisitko postailla vaatekaapistasi, lähinnä kulmakivistä, ja urheiluvaatteet kiinnostaisi myös!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kommentti, kiitos siitä. <3 Ja ei ollenkaan huono idea. :) Tämän voisin toteuttaa esimerkiksi syksyllä, kun pakkaan vaihtoon vaatteita mukaan, ja mukaanotettavien vaatteiden määrä on rajallinen. :-D

   Poista
 15. Pakko kommentoida, että selluliitti ei ole mitenkään epäterveellistä tai "tulehtunutta" kudosta. Jos se olisi sitä, niin miksi 80-90% naisista sitä on? tää on taas tätä kosmetiikkateollisuuden upeaa manipulointia, millä naiset saadaan uskomaan, että sellulitista on päästävä eroon ja typerät ihmiset kuluttavat järkyttäviä summia rahaa voiteisiin ja hoitoihin, jotka ei vaan toimi. Selluliitti on rasvakudosta, jos sen haluaa pois, pitää vähentää rasvaprosenttia kehossa. Tosin liian alhainen rasvaprosenttihan ei ole naiselle millään tavalla terveellistä eikä luonnollista. Joten miksei vaan anneta sen selluliitin olla?! Olen 29v. hoikka ja urheilullinen nainen, jolla on ollut selluliittia teini-iästä saakka. Teininä vihasin urheilua ja söin mitä sattuu, dokasin ja poltin. Nykyään treenaan paljon ja syön terveellisesti ja puhtaasti. Ja ei se sellari ole vuosien aikana pahentunut mutta ei vähentynytkään elämäntavoista huolimatta. Onneksi tän ikäsenä ei enää paljoa selluliitit kiinnostele.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse löysin useita lähteitä, joissa selluliitista puhutaan tulehduksena. "Ihon bakteeri-infektioista tyypillisimpiä ovat ruusu, selluliitti, märkärupi, karvatupen suun tulehdus, paise, kynsivallintulehdus ja borrelioosi. Osa ihon bakteeri-infektioista hoituu paikallishoidolla, mutta joissakin tapauksissa myös antibioottikuuri on tarpeen." Lähde: kaypahoito.fi

   Poista
 16. Tähän ois sopinut kuvitukseks kuvaa sun selluliiteista saliposetuksien sijaan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valitettavasti sellaisia ei ollut nyt saatavilla, kun taas nämä otokset ovat odottaneet julkaisua jo viime keväästä saakka. :) Nyrkkeilyhanskat sopivat mielestäni tähän "taistelu"teemaan.

   Poista
 17. Tässä on postaus erittäin kiinnostavasta ja (koko ajan) ajankohtaisesta aiheesta, aihe oli siis täysi napakymppi ainakin omalla kohdallani! :D Postaus olisi kuitenkin ollut parempi, mikäli olisit tuonut esiin itselläsi toimivia asioita selluliitin poistoon - tosiaan kun tuo lista löytyy myös pikaisella googlettelulla. Ymmärrän kuitenkin, että näitä vinkkejä ei välttämättä sulla vielä ole, mikäli olet selluliitin huomannut vasta äskettäin. :D Eli postaus olisi voinut olla vielä omakohtaisempi ja tuo teoriaosuus ehkä hieman vähäisempi. Tämmöisistä aiheista toivon kuitenkin itse lisää postauksia! Kerro toki, mikäli löydät toimivan aseen selluliittitaisteluun. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan vielä en ole ehtinyt hirveästi taistelemaan selluliittia vastaan, kun olen vasta aiheeseen havahtunut. Olen vain lähiaikoina etsinyt tietoa aiheeseen liittyen ja oppinut paljon uutta, joten ajattelin jakaa oppimani myös lukijoideni kanssa, jos teillekin olisi tästä hyötyä tai saisitte uutta informaatiota! :)

   Poista
 18. Et sitte hyväksyny mun kommenttia missä kehotin sua ystävällisesti hankkimaan oikeankokoset urheiluliivit tai muuten vuosien jälkeen rinnat kärsii siitä. Sanoin sulle ystävällisesti, että kun sulla tota rintavarustusta on reilusti niin kannattaa myös tukea ne kunnolla treeneissä. Noi liivit mitkä sulla tässä postauksen kuvissa on, ei tue todellakaan tarpeeksi ja jos tollasia käytät aina, sun rinnat ja rintakudos tulee kärsimään siitä.

  VastaaPoista

Huolehdithan omalta osaltasi, että blogin kommenttiboksi säilyy paikkana, jossa jokaisen on mukava vierailla. Kiitos positiivisesta kommentistasi!