22. elokuuta 2017

Rippilapselle

"Kuin eilisen muistan sen, kun kastepuvussa sinut näin. 
Niin pieni ja vauvantuoksuinen, olit pikkusisko sylissäin.
Vuosien huomaan vierineen, tänään taas valkoiseen pukeudut. 
Vie askelees kirkkoon hiljaiseen, on kastepuku albaan vaihtunut.
Miten neuvot parhaat antaa voisin, ei puolestas elää voi kukaan. 
Sulle polun turvallisen soisin ja suojelusenkeleitä mukaan." 


IMG_7703

Reilu pari viikkoa sitten oli taas suuressa perheessämme aihetta juhlaan, kun pikkusisaruksistani vanhin konfirmoitiin. Pikkusiskoni oli kaunis kuin kukka ja juhla tunnelmaltaan lämmin. Tunsin ylpeyttä katsellessani pientä siskoani, joka on hetkessä venähtänyt melkein minun mittaisekseni naisen aluksi, mutta samalla tuli myös hieman haikea olo; minne katosi päivät?

IMG_7737 (1)

IMG_8051 (1)

IMG_7772

IMG_7799

IMG_7776

Juhlat järjestettiin samassa paikassa kuin isäni viisikymppiset eli Lahden upseerikerholla, joten puitteet olivat jälleen kerran kunnossa ja juhlamenu hemmotteli makunystyröitä.

IMG_8005

IMG_8023

IMG_8017

Tämä tässä on äitipuoleni, jota en neljä vuotiaana suostunut ottamaan meidän isä-lapsireissulle mukaan Tanskan Legolandiin, jonka ruotsinkielistä sukunimeä vieroksuin, jolle tykkäsin irvistellä ihan vain huvikseni, jonka mahaa löin seitsemän vuotiaana nyrkeillä, kun sain kuulla, että siellä on vauva (ensimmäisen pikkusisarukseni) ja jonka kanssa olin muutenkin lapsena jatkuvasti napit vastakkain. Mutta jota kuitenkin aina salaa ihailin, joka laittoi ensimmäiset vaaleat raidat hiuksiin, joka antoi lainata meikkejään ja vaatteitaan, joka ei koskaan tuominnut ja jolle oli aina helppoa puhua asiasta kuin asiasta. Tämä tässä on varamammani, jolla tulee aina olemaan erityinen paikka sydämessäni. Toivottavasti luet tämän. ;-)

IMG_7918

Kuluneet viikot ovat herättäneet minut kauheudellaan siihen tosiasiaan, miten siunattu ja onnekas olenkaan, kun kaikki läheiseni ovat terveitä ja turvassa. Ensin Barcelona, jonka terrori-iskussa kuoli 15 ja loukkaantui ainakin 130 ihmistä (uhrien joukossa myös lapsia, mikä on mielestäni aina vielä astetta järkyttävämpää), ja jonka samaista kadun pätkää itsekin astelin vain muutamaa viikkoa ennen tapahtunutta. Ja sitten Turku, jonka terrori-iskussa kuoli kaksi ja loukkaantui kahdeksan ihmistä, ja joka järkyttää erityisesti ollessaan todennäköisesti ensimmäinen jihadistinen terroriteko Suomessa. Valitettavasti luulen, että tämä kaikki on vasta alkua, minkä vuoksi pelottaa ja surettaa, mihin tämä maailma on menossa. Pelossa ei kuitenkaan voi elää, joten on vain omilla teoilla ja valinnoilla pyrittävä siihen, että ympärillä olevilla ihmisillä olisi hyvä olla. Muistakaa kertoa sanoin ja teoin läheisillenne, kuinka paljon välitätte. Älkää pitäkö ihmisiä, jotka välittävät teistä itsestäänselvinä, älkääkä tuhlatko aikaanne ihmisiin, jotka eivät arvosta teitä. Elämä on liian hauras ja lyhyt sellaiseen.

IMG_7872 (1)

IMG_7881 (1)

Meidän perheen pienet päivänsäteet. 

IMG_7901

Onnea ripille pääsyn johdosta Emma, olet rakas!

28 kommenttia:

 1. Mikset voi katsoa yhdessäkään kuvassa kameraan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valitsin tähän postaukseen kuvia, joissa olisi lämmin tunnelma - ja tällä kertaa parhaat otokset sattuivat olemaan sellaisia, joissa en katso kameraan. Ei sen ihmeellisempää. :) Ja minä en ole muutenkaan pääosassa tässä postauksessa vaan pikkusiskoni, jonka juhlapäivä tämä oli.

   Poista
 2. Todella kiva ja erilainen postaus! Ihania ruokakuvia :D Toivoisin joskus postausta jossa käsittelisit jotenkin omaa (vaate)tyyliäsi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Joo sellaista on toivottu, joten pitää koittaa väkertää sellainen. :-D

   Poista
 3. Kauniita nuoria naisia olette kaikki :) Ja nam, tuli vesi kielelle noita ruokakuvia katsellessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitän! Siis oli kyllä niin superhyvät tarjoiltavat, että huh. :-D

   Poista
 4. Miten saat aina festareille vip/tms passeja ja kavereillesikin vielä?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on ollut nyt muutamilla festareilla media-passeja, jotka olen saanut blogin kautta ja muutamilla festareilla minulla on ollut tuttuja töissä, jolloin olen sitten saanut jonkun muun passin. :)

   Poista
 5. Ihana ja lämmin postaus. Sellainen olet kyllä itsekin. Kasvoit upeaksi, rohkeaksi ja viisaaksi naiseksi. Olet minulle rakas <3 t. Varamamma

  VastaaPoista
 6. Kerrot ihanasti äitipuolestasi, muutenkin ihana ja erilainen postaus

  VastaaPoista
 7. Puhuit äitipuolestasi todella ihanasti! Mulla vähän samanlainen tilanne oman äitipuoleni kanssa. Olin nuorempana sille todella tyly, enkä hyväksyny sitä ollenkaan. Nykyään se onkin ihan äiti mulle, kun "oikeeseen" äitiin välit on heikot alkoholismin takia :( onneks on tollassia varamammoja! :) Ootte kaikki siskokset tosi kauniita!

  VastaaPoista
 8. Teillä on niin ihana ja iso perhe :) Tulee aina niin rakastava kuva postauksista kun kerrot sisaruksistasi tai vanhemmista tai nyt "varavanhemmista" <3 Kannattaa ottaa vaan positiivisena asiana se, että perhe on laajentunut ja tullut lisää rakastavia ihmisiä vahempien erosta huolimatta/sen takia. (Niinkun sä varmasti otatkin) Jotkut tuntuu aina ajattelevan että eronneet vanhemmat on vaan kamala asia. Ei ainakaan mun mielestä, varsinkin kun ovat hyvissä väleissä keskenään kaikki :)

  Hyvää alkavaa syksyä sulle! Äläkä välitä typerien kommenteista, sun blogi on superkiva ja innostava! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos ihanainen! Ja olen kyllä täysin samaa mieltä. :) En ole koskaan kokenut, että olisin vanhempieni eron myötä jäänyt jostain paitsi vaan päinvastoin sain elämääni upean äiti- ja isäpuolen, viisi ihanaa pikkusisarusta ja kaksi rakastavaa kotia. :)

   Poista
 9. Löysin teijän tubekanavan!! Mut mikä teijän videoit vaivaa kun pyörii vaan :'(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 360 videoiden tekeminen on osoittautunut hieman haastavaksi kuvanlaadun ja kuvausympäristön vuoksi. Täytyy hieman pohtia, miten jatketaan tulevaisuudessa!

   Poista
 10. "... järkyttää erityisesti ollessaan todennäköisesti ensimmäinen terroriteko Suomessa" entä Myyrmannin pommitus, Kauhajoken ampuminen yms? Niitäkö et laske terrori-iskuiksi, kun kyseessä ei ollut ulkomaalainen tekijä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. EDIT: ensimmäinen jihadistipohjalta tehty terroriteko.

   Poista
  2. Ootko rasisti?

   Poista
 11. Turun ja Barcelonan lisäksi Saksassahan oli ilmeisesti myös joku hullu riehunut veitsen kanssa ja tappanut jonkun... kyllä tuollaiset iskut vaan pistää miettimään ja huolestumaan, että entä jos ne joku kerta tapahtuisivatkin jollekin läheiselle. Ei saisi elää pelossa, enkä nyt sano, että pelottaisikaan, mutta kyllä tuollaisetkin asiat vaan pyörii mielessä. Avopuolisoni isä oli vain hetkiä aiemmin ollut juuri Turun keskustassa torilla, niin kyllähän sitä miettii, että entä jos hän olisikin lähtenyt vähän myöhemmin töistä... onneksi lähti aiemmin, ei voi muuta sanoa. Pelottavaahan tuollaisissa iskuissa on, että miten niitä muka voisi edes ennaltaehkäistä? Kuka vaan voi lähteä jonkun keittiöveitsen kanssa riehumaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä. :-/ Pitää vaan pysyä positiivisena ja uskoa hyvään ihmisissä... :)

   Poista
 12. Hei! Pakko kommentoida, että ihana blogi sinulla! Kauppisjuttuja googlailin ja sitä kautta löysin, kiitos kivasta lukemisesta. :)

  VastaaPoista
 13. Päivä kanssani- postaus olis kiva, niitä ei oo tainnut olla pitkään aikaan? :)

  VastaaPoista
 14. Voi miten kauniita olette <3 Tuollainen sisaruskatras on kyllä suuri rikkaus, niinkuin sekin, että on ympärillä noin paljon ihania läheisiä ihmisiä! :) Ja vaikeuksien kautta voittoon, onnekas olet myös kun sinulla on noin ihana varamamma! :)

  VastaaPoista

Huolehdithan omalta osaltasi, että blogin kommenttiboksi säilyy paikkana, jossa jokaisen on mukava vierailla. Kiitos positiivisesta kommentistasi!