21. elokuuta 2017

Syksyä kohti

Moi murut!

Kesä on vähän sellaista aikaa, kun tavoitteet jäävät taka-alalle ja tekeminen junnaa paikallaan; kun nautitaan ja ollaan vaan. Syksyn ja talven tullen sitten piiskataan itseään eteenpäin ja painetaan duunia tavoitteiden eteen niska limassa - tai näin ainakin omalla kohdalla. Viikonloppuna juhlin kaksi päivää Blockfest-festareilla, josta on muodostunut minulle sellainen kesän päätösjuhla. Kahden päivän festarirupeama oli jälleen todella hauska ja onnistunut, mutta vaati veronsa, joten eilinen meni lähinnä levätessä ja herkutellessa sekä hieman tulevaa pohtiessa. Tänään päätin polkaista virallisesti syksyn käyntiin, mikä tarkoittaa sitä, että on aika tiukentaa ruokavaliota, lisätä treeniä, jättää turhat kissanristiäiset väliin ja alkaa valmistautua tuleviin muutoksiin sekä haasteisiin.

Suurimpana muutoksena syksyä ajatellen on tietenkin muuttoni Saksaan, jossa käyn suorittamassa viimeiset opintopisteet kandidaatin tutkintoani varten Erasmus-vaihdon kautta Stuttgartin yliopistossa. Tämänhetkinen suunnitelmani vaihtoa silmällä pitäen olisi saada kaikki suoritettavat kurssit yhdelle tai kahdelle päivälle viikossa, jotta voisin mahdollisesti asua vaihtoaikanani Stuttgartista noin tunnin junamatkan päässä asuvan perheeni luona ja jotta minulla jäisi kunnolla aikaa tehdä reissuja Euroopan sisällä. Vaihdon aikana opiskelun ja matkustelun ohella olisi tarkoitus myös viettää laatuaikaa siellä asuvan perheeni sekä ystävieni kanssa ja huoltaa omaa mieltä ja kehoa. Viimeiset kaksi vuotta olen mennyt aika kovalla sykkeellä eteenpäin, joten pieni hengähdystauko Saksassa alkaa olla jälleen paikallaan. "Jälleen" siksi, että asuin Saksassa viimeksi vuosina 2014-2015, jolloin vietin siellä välivuotta ylioppilaskirjoitusten ja kauppakorkean pääsykokeiden jälkeen.

Vaihtoni päättyy viimeistään helmikuussa 2018 ja sen jälkeen minusta olisi aivan mahtavaa pyhittää loppukevät Euroopan ulkopuolella matkusteluun. Olen kuitenkin oppinut, että elämää on turha suunnitella liian tarkasti tai liian pitkälle, koska sillä on tapana yllättää ja heittää eteen jotain uutta juuri silloin, kun sitä vähiten odottaa. Siksi aion lähteä syksyä kohti vain positiivinen asenne mukanani ja ottaa vastaan kaiken, mitä eteeni sattuukaan tupsahtamaan!

IMG_5760

"A lion doesn't lose sleep over the opinion of sheep."

IMG_5661

"You can do anything, but not everything."

IMG_5727

"Grow through what you go through."

IMG_5612

"Being positive in a negative situation is not naive. It's leadership."


Ihanaa alkavaa viikkoa ja tulevaa syksyä kaikille!

13 kommenttia:

 1. Mukavaa syksyä Anni! Ihanan positiivinen postaus!

  VastaaPoista
 2. missä päin saksaa sun perhe asuikaan? :) ajettiin just kesälomareissulla saksan läpi ja tulit mieleeni että ajettiinkohan sieltä ohi? - Linda

  VastaaPoista
 3. Moikka Anni!

  Sulla on huikea positiivinen asenne :) Tsemppiä tulevaan vaihtoon! Itsekin kävin opiskeluaikoina vaihdossa ja se oli kyllä ehdottomasti paras ja unohtumattomin kokemus koko opiskeluaikana.

  Btw asiasta toiseen, sulla oli Instagramissa kuva Blockfesteiltä, missä oli päällä ihana oranssi mekko, jossa oli jotain kuvioita helmassa ja hihoissa. Mistähän se mahtaa olla? :)

  Mukavaa syksyä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huippua kuulla! Kiitos :) Mekko on ostettu monta vuotta sitten kirpparilta, mutta alunperin on H&M:stä :)

   Poista
 4. Kiva postaus! Muutan itse myös kahden viikon päästä Saksaan opiskelemaan. Tsemppiä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Oi, minnepäin Saksaan? :) Samoin <3

   Poista
 5. Moikka! Mistä sun ihana punainen mekko Blockfestin kuvissa oli? :) Näytit superupeelta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Se on tilattu Shein.com-verkkokaupasta. Tosin jo muutama vuosi sitten!

   Poista
 6. Olet ollut ajatuksissa tuon hirveitä kommentteja sisältävän postauksen jälkeen, ja halusin nyt tulla sen jäljiltä toivottamaan sulle ihanaa syksyä ja tsemppiä uusiin tuuliin <3 Yritä olla välittämättä, yleensä haukkujien puheet pohjautuu kateuteen, mikä on surullista. Usko itseesi ja unelmiisi ja kulje omaa tietä, niin kaikki on mahdollista. Olet upea persoona, ja sillä pääsee pitkälle!

  VastaaPoista

Huolehdithan omalta osaltasi, että blogin kommenttiboksi säilyy paikkana, jossa jokaisen on mukava vierailla. Kiitos positiivisesta kommentistasi!