11. syyskuuta 2017

Vinkkejä rapujuhliin

Heippa ihanat!

Meidän perheessä vietettiin reilu viikko sitten jo perinteeksi muodostunutta elo-syyskuun vaihteeseen ajoittuvaa rapujuhlaa. Kyseinen juhla on aina ollut todella odotettu tilaisuus perheemme kesken. Se on sellainen hetki, kun saamme koko konkkaronkkamme kasaan ja pääsemme nauttimaan hauskasta sekä ennen kaikkea rennosta yhdessäolosta. Sillä ainakaan meidän perheessä isukki kaatamassa kirkasta viinaa snapsilasiin heti, kun on saanut edellisen kulautettua irvistellen kurkkuunsa ei ole se kaikista tavanomaisin näky. Tätä syksyn pimeitä iltoja lämmittävää perinnettä haluan vaalia tulevaisuudessakin. Ja minusta olisi ihan huippua joku vuosi järjestää myös omat rapujuhlat ystävilleni - voin vain kuvitella, kuinka hilpeä (lue: levoton) tunnelma siellä vallitsisi, haha!

IMG_9380

IMG_9442

IMG_9377

IMG_9437

top Nelly.com, pants Zara, heels Mango, watch Daniel Wellington

IMG_9362

Vinkkejä rapujuhliin

Juhlien järjestäjän muistilista: 

✔ Varaa rapuja vähintään 8-15 kpl/per henkilö, sillä ravuissa on suuresta koostaan huolimatta melko niukasti syötävää.

✔ Rapujen lisäksi tarjotaan yleensä paahtoleipää, voita ja tilliä. Usein tarjolla on kuitenkin myös alkukeitto tai -salaatti sekä muita kyseiseen juhlaan sopivia ruokia, kuten esimerkiksi silliä, mätiä, smetanaa, punasipulia, katkarapuja, jokirapuja etc.

✔ Kata näyttävästi ja leikkisästi: pöytäliina, rapulyhdyt, rapuveitset, lautasliinat ja esiliinat ovat olennainen osa juhlia. Rapujen syönti on todella sotkuista hommaa, joten lautasliinoja kannattaa varata useampi per henkilö! Kattauksessa punainen ja valkoinen ovat aina varma valinta. Ravut tarjoillaan usein isosta, laakeasta astiasta ja koristellaan tillillä.

✔ Leivänpaahtimia on hyvä olla enemmän kuin yksi.

✔ Sormien huuhtelukulhot tai savetit ovat must have, sillä kukapa haluaisi sormiensa haisevan ravulta koko loppuiltaa. Sormien huuhtelukulhoon voi upottaa esimerkiksi sitruunaviipaleita tai rosmariinin oksia.

✔ Juomapuoli on kunnossa, kun pöydästä löytyy esimerkiksi tervetulomaljat, valkoviiniä, olutta, snapseja, kivennäisvettä, vettä sekä alkoholittomia vaihtoehtoja.


Aktiviteetteja:

✔ Maljapuheet.

✔ Ravunsyönti"kurssi", jossa yksi kokenut konkari näyttää muille opastaen esimerkkiä.

✔ Kiitospuheet.

✔ Snapsit ja snapsi- eli juoma- eli rapulaulut. Hyvä idea on tulostaa jokaiselle vieraalle oma rapulaulu-vihko. Näin ollen kukaan ei voi kieltäytyä hoilaamasta mukana ainakaan sillä verukkeella, ettei osaisi sanoja. ;-)

(Lähde rapujuhlat.com)

IMG_9441

IMG_9390

IMG_9431

IMG_9480

IMG_9473

Seuraavana aamuna olin omassa elementissäni, kun pääsin kattamaan ja valmistamaan aamiaisen koko porukalle. Lopputulos ei ollut yhtään hullumpi, vaikka itse sanonkin!

Kivaa alkavaa viikkoa teille kaikille. 

33 kommenttia:

 1. Viiniä, ei viintä :) viini-sana joka taivutetaan viintä, tarkottaa jousiampujan nuolikoteloa, eikä juomaa :)

  VastaaPoista
 2. Oletko sä tällä hetkellä onnellinen ja tyytyväinen itseesi ja elämääsi vai toivoisitko joidenkin asioiden olevan toisin? Mikä on ollut sun elämäsi onnellisinta aikaa tähän mennessä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielestäni tämä oli hyvä kysymys ja sopisi aiheeksi seuraavalle postaukselleni. Joten sopiiko, jos vastaan kysymyksees kattavasti kokonaan omassa postauksessa? :-)

   Poista
  2. Jo vain :-) Pääsin pitkästä aikaa (koulukiireet��) lukemaan blogiasi, joten mukava lukea kuulumisia vähän "pintaa syvemmältä".

   Poista
 3. Nam!<3 Voi miten haluaisinkaan rapujuhliin nyt! :)

  VastaaPoista
 4. Olipa kiva postaus! Mukavaa vaihtelua kun toteutit rapujuhla -aiheisen postauksen näin, eikä siihen tavanomaisempaan tyyliin, että kertoisit miten juhlat sujuivat ym. :)

  VastaaPoista
 5. Ei oikein sovi liehuva paita ja liehuvat lahkeet samaan asuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai! Mun mielestä taas näytti jotenkin kivan erilaiselta. :)

   Poista
  2. Ei munkaan mielestä sopinut yhteen tuo asukokonaisuus.

   Poista
  3. Joskus kuullut, ettei kahta liehuvaa "saisi" yhdistää, mutta omaan silmään tää asu näyttää kyllä kans tosi kivalta:-) Erityisesti noiden korkkareiden kanssa toimii sulla mainiosti!

   Poista
 6. Mun mielestä myös kiva asu :) Ja mukavaa kun sä sentään jatkat bloggaamista ! Essi näyttää lopettaneen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei Essi kai oo kokonaan lopettanut, pitää vaan taukoa? Tympeää tietenkin ettei siitä ilmoita lukijoille, kun monet kuitenkin odottavat :/

   Poista
  2. Kiitos kovasti! Essillä tällä hetkellä menossa elämässä sellainen vaihe, että työt ja ihmissuhteet menevät nyt harrastuksien edelle. Hän on ilmoittanut asiasta kommenttiboksissaan. :)

   Poista
 7. Mielipide eläinten elävältä keittämisestä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keittäminen on rapujen kotikonstein lopettamisesta inhimillisin tapa. Lähde: https://yle.fi/uutiset/3-8194350

   Poista
 8. Eikö maaninkamafia enää kiinnosta kun ei tullut samoin tein sitä tuhatta seuraajaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maaninkamafia-kanavan videoiden teko tyssäsi siihen, kun videoiden laatu ei ollut toivotulla tasolla, eikä Suomen säät sallineet edes kesällä kovin elämyksekkään videomateriaalin tuottamista. Harmaata ja pilvistä on tylsä "ihailla" 360-asteisena. :-/

   Poista
  2. voitteko tehdä tavallisella kuvalla? teidän videot oli parhaita ja sen tyyliset toimis vallan hyvin tavallisella digikamerallakin otetulla videolla, yleensä niissä on yllättävänkin hyvät videon laadut! ja ainakin paremmat kuin 360 kamera? :D kerran viikossa joku casual video olis ihana, voisitte vuorotellakin niiden teossa. täällä yks odottelija!

   Poista
  3. Kyse kuitenkin Suomesta niin ei varmaan tullut huono keli mitenkään yllätyksenä... Vähän huono tekosyy.

   Poista
  4. Meidän ideamme videoiden kuvaamiseen oli kokeilla jotain uutta ja innovatiivista, joten siksi ihan tavalliseen videokuvaamiseen ei löydy kovin suurta motivaatiota. Luulen, että ainakin itse tulen ainakin nty lähitulevaisuudessa keskittämään energiani pääasiassa blogiin ja Instagramiin, jotta saisin niistä enemmän irti. :) Ehkä on parempi nyt tehdä yhtä/muutamaa juttua täysillä, kuin montaa asiaa ns. "puolivaloilla".

   Ja toiselle Anonyymille: kyllä se Suomen surkea keli vaan yllättää ainakin minut vuodesta toiseen ja saa aina uudelleen ja uudelleen pohtimaan, että mitä hitsiä mä teen tälläisessä maassa, jossa on kylmää ja harmaata kesät talvet! :-D

   Poista
 9. Meillä rapuja on yleensä max 5 per henkilö, niissä on kuitenkin niin vähän syötävää ja siihen kuorimiseen menee paljon aikaa, varataan sitten muuta syötävää täyttämään mahat :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tapoja on monia! :) Meillä oli tänä vuonna pienet alkupalat ja mätiä, silliä, tilliä, voita, smetanaa, punasipulia, katkarapuja sekä leipää rapujen lisäksi tarjolla.

   Poista
 10. Minusta tuo asu on mukavan rento.

  VastaaPoista
 11. Tyylikäs asu rapujuhliin ihanaa syksyä:) t.Jani

  VastaaPoista

Huolehdithan omalta osaltasi, että blogin kommenttiboksi säilyy paikkana, jossa jokaisen on mukava vierailla. Kiitos positiivisesta kommentistasi!