9. lokakuuta 2017

Farewell Party @ Radisson Blu Seaside

In collaboration with Radisson Blu Seaside.

Ihanaa alkavaa uutta viikkoa muruset!

Huomenna mulla tulee ensimmäinen viikko täyteen Saksassa eloa ja oloa, vaikka tuntuukin, että olisin ehtinyt olemaan täällä vasta muutaman päivän. Jos joku siellä ruudun toisella puolella vielä miettii miksi ylipäätään olen täällä, vastaus on, että lähdin tänne suorittamaan yliopistovaihtoa. Lukuvuosi pyörähtää virallisesti käyntiin viikon päästä maanantaina ja jatkuu aina maaliskuun 2018 loppuun saakka. Vaihdon jälkeen toiveenani olisi lähteä reissaamaan hieman kauemmaskin, jos vain rahat riittävät, mutta ei mennä siihen sen syvemmin tällä kertaa. Tämän vuoksi kuitenkin koin, että läksiäisjuhlat ovat paikallaan. Ystävänikin nimittäin ovat sen verran liikkuvaista sorttia, että halusin saada heidät kaikki kasaan vielä kerran ennen lähtöäni, sillä en tiedä vielä, milloin kohtaan heistä jokaisen seuraavan kerran. Lisäksi minusta tulisi muutenkin juhlia aina, kun on pienikin syy juhlaan, sillä elämä jo itsessään on juhlimisen arvoista!

Koska kutsttuja vieraita oli lähemmäs 30, ei minun ja siskoni kaksio ollut kaikista idyllisin vaihtoehto juhlapaikaksi. Näin ollen otin yhteyttä Radisson Blu Seaside -hotelliin, josta näytettiin vihreää valoa yhteistyöehdotukselleni. Kyseinen hotelli tarjosi kerrassaan upeat puitteet illallemme heidän vasta remontoidussa Katto Loungessa, joka soveltuu näppärästi jopa 50 hengen tilaisuuksiin. Katto Lounge käsittää ison päätilan ruokailuryhmineen, sohvineen ja pöytineen, upeat saunatilat ja kattoterassin merinäköaloineen sekä kaksi erillistä istuskeluloungea. Tilaa oli siis todellakin riittävästi meidän porukalle, sillä kutsutuista paikalle pääsivät reilu 20 mimmiä, mistä olin todella onnellinen, sillä yleensä kaikkien menot menevät aina aivan ristiin rastiin.

DSC_2326

DSC_2289

Radisson Blu Seaside -hotelli sijaitsee Helsingin Jätkäsaaressa, nimensä mukaisesti aivan meren tuntumassa. Vesi on klassisista alkuaineista eli elementeistä (vesi, maa, ilma ja tuli) ollut minulle aina se kaikista läheisin, joten merellinen Seaside-hotelli oli kuin minulle tehty.

DSC_2295

Erityiskiitos kyeisestä illasta menee tälle tehotriolle; Essille, joka auttoi minua emännöinnissä sekä ohjelman järjestämisessä, Katalle, joka auttoi taltioimaan illan kuviksi ja Nooralle, joka pysyi uskollisesti rinnallani pilkkuun saakka sekä antoi seuraavana päivänä tarkan raportin illan kulusta, sillä omassa muistissani oli muutamia mustia aukkoja. :-D

DSC_2333

DSC_2350

DSC_2361

DSC_2480 (2)

dress Nelly.com

DSC_2394

DSC_2372

DSC_2373

DSC_2381

DSC_2401

DSC_2378

DSC_2417

Upeaa saunaa merinäköalalla emme ehtineet valitettavasti tällä kertaa korkkaamaan, sillä tila oli varattu meille klo 19-23.00, minkä jälkeen jatkoimme iltaa vielä X by Skohan -yökerhoon, joten uudelleen laittautuminen olisi verottanut illasta turhan kauan aikaa.

DSC_2435

DSC_2510

DSC_2523

DSC_2541

DSC_2580

DSC_2555

DSC_2559

DSC_2556

DSC_2558

DSC_2590 (1)

Tarjoiltavat eivät olisi voineet onnistua paremmin; tosin määrällisesti ruokaa oli aivan tajuton määrä, sillä siitä olisi riittänyt 40 miehelle ja meitä oli syömässä vain 20 naista. Buffet-menu sisälsi vaikka mitä ihanaa ja söimmekin kaikki itsemme aivan ratkeamispisteeseen, sillä tarjoiltavat olivat niin herkullisia, että oli täysi mahdottomuus lopettaa hyvän sään aikaan. Siinä sitten oltiin loppuilta mahat pinkeinä kireissä mekoissamme.

DSC_2612

Untitled

Kokonaisuudessaan ilta oli ehdottomasti yksi onnistuneimpia tänä vuonna, mistä saan kiittää Radisson Blu Seaside -hotellia, joka mahdollisti kaiken tämän. Vielä suurempi kiitos menee kuitenkin rakkaille ystävilleni. Kuten kyynelten täyteisessä maljapuheessanikin totesin; ilman teitä en olisi tässä. Vaikka olenkin saavuttanut elämässäni monia upeita asioita, lasken silti yhdeksi suurimmista saavutuksistani sen, että olen onnistunut löytämään ja säilyttämään tälläiset ihmiset elämässäni. Mielestäni se, että onnistuu pysymään lapsuudenystäviensä kanssa läheisenä vielä aikuisiälläkin, kertoo ihmisestä paljon. Minun lapsuudenystävistäni suurinosa on vielä tänä päivänäkin parhaita ystäviäni, mistä olen ihan tajuttoman ylpeä. Myös uusiin ihmisiin tutustuminen ja verkostoituminen on taitolaji, ja siksi olen kiitollinen myös jokaisesta uudesta ystävästäni, joista on lyhyen ajan sisällä tullut minulle korvaamattomia. Minulla tulee hirveä ikävä heistä jokaista, mikä on kamalaa, mutta toisaalta on myös ihanaa ajatella, että minulla tosiaan on elämässä noin paljon ikävöimisen arvoisia ihmisiä.

// Greetings from Germany! I came here almost a week ago, because I'm having my exchange for one semester in Stuttgart University. Thus, about a week ago I had a big farewell party in Finland in collaboration with Radisson Blu Seaside hotel. Radisson Blu Seaside is located in Helsinki Jätkäsaari and offered us an amazing roof top lounge with sauna department. The milieu and the food were just great! We had an unforgettable evening with my friends. I'm so thankful that I have those people in my life. Having those friends from my childhood still as my best friends is one of my biggest achievement, even though, I have achieved quite a lot. I also have a handful of amazing new acquaintances, which have become really valuable to me within a short time period. It's hard when you miss people, but I think I'm lucky because I have so many people worth of missing in my life.

18 kommenttia:

 1. Mitä järkeä lähteä vaihtoon ja viettää vaihtoaika sen koko erasmus-kuplan ulkopuolella?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensinnäkin, onko olemassa vain yksi tapa nauttia opiskelijavaihdosta? Minun mielestäni näitä tapoja nimittäin on juuri niin monta kuin on meitä ihmisiäkin. Toinen puoli perheestäni on asunut nyt jo yli kuuden vuoden ajan ulkomailla, täällä Saksassa, minkä vuoksi heidän kanssa vietetty aika on ollut viime vuosina melko kortilla. Siksi minusta onkin aivan mahtavaa, että pystyn hyödyntämään vaihtoaikaani myös siihen, että voin nauttia yhdessäolosta perheeni kanssa sekä olla läsnä ja tukena, kun kaksi pikkusisarustani viettävät pahinta murrosikäänsä.

   Toiseksi, en ole täysin poissulkenut sitä mahdollisuutta, että katselisin tarpeen vaatiessa omaa asuntoa Stuttgartista, mutta tällä hetkellä vaikuttaa siltä, että minulle suotuisin vaihtoehto olisi asua perheeni luona ja käydä junalla koulussa. Stuttgartin asuntotilanne nimittäin on todella surkea, eikä yliopistomme tarjoa vaihtareille majoitusta. Täten esimerkiksi toinen täällä vaihdossa oleva suomalainen tyttö on vieläkin ilman asuntoa, vaikka hän on sitä etsinyt jo kesästä saakka. Lukuvuosi starttaa kuitenkin vasta viikon päästä, joten täytyy katsoa, miltä sitten tuntuu, kun kurssit pyörähtävät kunnolla käyntiin.

   Viimeiseksi, en ole edes Suomessa opiskellessani ollut opiskelijabileiden tms. suurin fani, joten minusta tuntuisi melko luonnottomalta yhtäkkiä nyt sellaiseksi ryhtyä. Toteutan omaa juttuani; suoritan vaadittavat kurssit, tutustun uusiin ihmisiin, matkustelen Euroopassa, kiertelen nähtävyyksiä, urheilen, vietän aikaani perheeni ja kavereideni kanssa sekä panostan omaan hyvinvointiini ja blogiini. :)

   Poista
  2. Jep, ei ole vain yhtä ja ainoaa tapaa lähteä vaihtoon. Jokainen (onneksi) saa toteuttaa sen juuri sillä tavalla kuin haluaa. :) Itse en olisi lähtenyt ikinä vaihtoon, jos se olisi tarkoittanut Erasmus-kuplan mukaista toimintaa.

   Huhhuh te jotkut lukijat! Miksi edes luette tätä blogia, kun teitä näyttää ärsyttävän jostain syystä noin paljon? Enkä tarkoita nyt vain tätä kommenttia, vaan niitä kaikkia kymmeniä ellei satoja...

   Tsemppiä Anni, että kestät näitä ja oikein ihanaa vaihtoa!

   Poista
  3. Itsekin vaihdon läpikäyneenä täysin ilman erasmus kuplaa voin todeta, että hyvin meni :) koulussa jossa opiskelin oli suurin osa vaihtareita, eikä vaihtareille täten ollut mitään erillistä tutustumis tilaisuutta. Huoneeni vuokrasin yksityiseltä, joten täysin tuurilla ja avoimuudella sain muutaman vaihtari ystävän, eikä heistä kumpikaan ollut vaihdossa erasmuksen kautta. Joten vaihdon erasmus kupla on yksi tapa, kaikille ei edes mahdollinen (: itse koen vaihtoni silti olleen erittäin onnistunut ja näiden kahden naisen kanssa ollaan näin kolmenkin vuoden jälkeen yhä yhteyksissä <3

   Poista
  4. Eihän Erasmus-kupla tarkoita pelkkää biletystä? Itsekin vaihtoaikana kävin koulun ohella töissä Ranskassa enkä siitä syystä ja siitä etten juurikaan biletä osallistunut mihinkään juominkeihin, muttei se tarkoittanut Erasmus-kuplan ulkopuolelle jättäytymistä. Siihen kuuluu paljon muutakin toimintaa. Se että vietät vuotesi suomalaisessa perheessä kuulostaa vaan aika "helpolta tieltä" kulttuurivaihtoa ajatellen.

   Ja somesi perusteella vaikutat kyllä viihtyvän kosteissa juhlissa, sinulle siis kelpaa vain "laadukkaampi" biletys?

   Poista
  5. Kiitos kahdelle seuraavalle Anonyymille tsempeistä ja omien kokemuksien jakamisesta! <3 Viimeiselle Anonyymille: mistä tämä olettamus, että olisin täysin jättäytymässä tämän "Erasmus-kuplan" ulkopuolelle? :-D Ei se, että asun perheeni luona, poissulje tavallista opiskelijaelämää. :) Ihan varmasti tulen viettämään aikaa myös muiden Erasmus-opiskelijoiden kanssa, kunhan vain lukuvuosi alkaa ensi viikolla. Tuntuu hassulta, että minulle tuntemattomat ihmiset vain olettavat asioita minusta/minuun liittyen, ja pitävät niitä sitten totena.

   Poista
  6. Mulla on vähän toisenlainen kokemus vaihtareista: olen nimittäin asunut vuoden
   vaihtareiden ympäröimässä asuinkohteessa (pian onneksi muutto :D). Suurin osa vaihtareista tuntuu juhlivan melko paljon ja "kulttuuri" on muutenkin todella yhteisöllinen. Vaihtarit ovat eristäytyneet omaksi porukakseen, eivätkä juurikaan ota kontaktia suomalaisiin opiskelijoihin. Tätä seuranneena en itsekään haluaisi tavanomaista Erasmus-vaihtoa. Jos lähtisin vaihtoon, haluaisin ensisijaisesti hakea kokemuksia uudesta kulttuurista, en niinkään vaihtariporukassa pyörimisestä. Tästä näkökulmastani ymmärrän hyvin valintasi yhdistää perheesi vaihtoprosessiin. Toivottavasti vaihtosi on kokemusrikas ja antoisa! :)

   Poista
  7. Vaihtoja on niin monta kun on vaihtoon lähtijöitäkin. :) terv. Kv toimiston täti. Hyvää vaihtoa Annille! :)

   Poista
 2. Oliko pukeutumisessa värikoodi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ollut, mutta sattumalta suurin osa vieraista oli vetänyt päälleen joko punaista tai mustaa! :-D

   Poista
 3. Onkohan tota punaista mekkoa enää myynnissä/milloin oot sen hankkinu? :) ihana toi kuva missä avaat skumpan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on alunperin Nelly.com:ista, mutta minä löysin sen kirpputorilta, joten en valitettavasti tiedä, koska se on hankittu. Voi kiitos. :)

   Poista
 4. Voisitko vastata tuohon Radisson hotelli kysymykseen? Olen vähän väliä käynyt katsomassa oletko vastannut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sorry! Multi oli unohtunut vastata sne postauksen kommentteihin, kun olin ehtinyt julkaista uuden. :) Vastattu.

   Poista
 5. Kuvat, joissa hymyilet aidosti etkä sillä lailla väkinäisesti tai laita huulia hölmösti törölle, ovat ihan parhaita! Aito hymy on paras kaunistus . Varsinkin tuo kuva , jossa oot just korkannu tuon shamppanjan , on aivan ihana. :)

  VastaaPoista
 6. Mistä tuo kaverisi katan turskistakki on? Aivan ihana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei niin mitään käryä! Laitappa vaikka Instassa Katalle yksityisviestiä niin saat nopeasti vastauksen :) Katan löydät sieltä @katariinajulia -nimimerkillä!

   Poista

Huolehdithan omalta osaltasi, että blogin kommenttiboksi säilyy paikkana, jossa jokaisen on mukava vierailla. Kiitos positiivisesta kommentistasi!