5. lokakuuta 2017

Keratiinisuoristus

Yhteistyössä Styleworkshop.fi kanssa.

Ihanaa torstaita muruset!

Nyt olisi kuulkaas vuorossa ensimmäinen postaus täältä Saksasta käsin kirjoitettuna. Kuvat ja aihe tosin sijoittuvat vielä Suomen maisemiin, mutta pikku hiljaa, pikku hiljaa! Istahdin noin viikko sitten pitkästä aikaa kampaajan tuoliin. Minulla on viime vuosina ollut tapana käydä noin kaksi kertaa vuodessa kampaajalla, milloin agendana on yleensä ollut raidoittaa hiukset vaalealla värillä ja taittaa sävyä kylmempään. Samalla kombolla jatkettiin tälläkin kertaa, mutta uutena juttuna kokeilin hiusten keratiinisuoristusta, josta kerron tuonnempana hieman tarkemmin.

IMG_0198

Olen viimeisen kolmen vuoden aikana asunut niin Järvenpäässä, Weinheimissa, Vaasassa kuin Helsingissäkin, joten minulle ei ole ehtinyt vakiintua omaa "luottokampaajaa" vaan olen käynyt melkein jokaisella kerralla eri paikassa. Tällä kertaa kävin katsastamassa Styleworkshopin uudet tilat Helsingin Jätkäsaaressa, jonne pääsin oikein näppärästi meiltä kotoa Lauttasaaresta. Style Workshop on kokonaisvaltainen kauneudenhoitokeskus, josta löytyy kauneudenhoitopalveluita joka lähtöön; kampaamo- ja parturipalvelut, meikkaus ja maskeeraus, ripsien pidennykset, kynsistudio, sokerointi, kestopigmentointi ja valokuvaus - kaikki tämä saman katon alta.

IMG_0187

IMG_0238

IMG_0202

Heti Jätkäsaaren liikkeeseen astuttuani minut valtasi hyvin miellyttävä tunne, sillä tilat olivat uudet ja avarat sekä vaalein, maanläheisin sävyin sisustetut. Olen todella visuaalinen ihminen, minkä vuoksi kiinnitän todella paljon huomiota puitteisiin - oli kyse sitten melkeinpä mistä tahansa palvelusta. Minut istutettiin välittömästi sohvalle odottamaan ja käteeni tuotiin kuppi latte macchiatoa. Hörpin kuumaa kahviani ja selailin uusimpia naistenlehtiä samalla, kun syksyinen aamuaurinko tulvi isoista ikkunoista sisään ja sai koko hoitolan hehkumaan kultaisena. Olin tyytyväinen olooni.

IMG_0218

IMG_0226

Pienen hetken odottelun jälkeen saimme kummatkin kampaajista paikalle ja pääsimme tositoimiin. Aloitimme raidottamalla hiukset vaalella sävyllä. Raitojen tekemiseen meni kahdelta tekijältä noin kaksi tuntia, mikä oli positiivista, sillä normaalisti yhdellä tekijällä menee lähemmäs kolme tuntia tämän hiusmäärän raidottamiseen.

IMG_0246

IMG_0255

IMG_0260

Kampaamokokemustani oli parantamassa pikkuruinen Minzy-hoitolakoira, joka suorastaan vaati päästä hoitojen ajaksi syliini nukkumaan. Se jopa kiipesi takaisin syliini, kun siirryimme pesemään raitoja. Voitteko kuvitella, kuinka ihanalta tuntuu, kun joku pesee hiuksiasi ja hieroo päätäsi (mikä jo itsessään on varsin miellyttävää) ja tuollainen parin kilon lämmin, tuhiseva käärö nukkuu sylissäsi, ja voit paijata sitä? Voin kertoa, että aika luksusta!

IMG_0252

Raidoituksen jälkeen vuorossa oli keratiinisuoristus. Keratiini on luonnollinen rikkipitoinen proteiini, joka on hiusten ja kynsien rakennusaine. Keratiinisuoristuksella voidaan luonnollisesti suoristaa luonnonkiharat, taipuisat ja pörröiset hiukset. Keratiinisuoristuksessa hiuksen ytimeen pakotetaan luonnon omia keratiineja, jolloin hiuksen rakennetta saadaan muokattua. Keratiini myös parantaa hiusten laatua ja suojaa niitä ulkoisilta vaurioilta. Hoito kestää noin neljätuntia hiusten pituudesta riippuen ja lopputuloksena ovat sileät, kiiltävät ja suorat hiukset.

IMG_0269

Minulla on luonnostaan ihan piikkisuorat hiukset, mutta vaaleissa hiuksissa pörröisyys ja katkeilleet hiukset erottuvat todella selkeästi, joten toivoin hoidoin tuovan sileyttä ja kiiltoa pitkiin hiuksiini. Minun hiuksiini keratiinisuoristuksen tekeminen kesti noin viisi tuntia. Aluksi märkiin hiuksiin levitettiin paksu kerros keratiinia, minkä jälkeen keratiini kuivattiin föönaamalla. Hiusten föönaamiseen kului suurin osa ajasta, minkä jälkeen hiukset vielä suoristettiin. Hoidon jälkeen hiukset ovat tahmeat ja niiden pesemistä tulee välttää vähintään kaksi tuntia. Hiuksia ei myöskään tulisi laittaa kiinni ennen pesua. Tämä oli omalta osaltani hieman huono homma, sillä minulla oli samana iltana työpaikkani päättäjäisjuhlat, joihin jouduin näin ollen osallistumaan tahmaisella tukalla. Onneksi keksin laittaa hiuspannan, joka pelasti tilannetta edes hitusen.

Hoito itsessään ei ollut täysin "kivuton" kokemus, sillä ensinnäkin viisi tuntia on aika hitsin pitkä aika istua kampaamotuolissa varsinkin, jos sitä ennen siinä on istuttu jo kaksi tuntia raidoituksen johdosta. Peppuhan siinä puutuu! Toisekseen tuo keinotekoisesti valmistettu keratiini on sen verran tujua tavaraa, että mulla vuoti koko hoidon ajan silmät ja nenä niin paljon, että lopulta mulle tuotiin oma nenäliinapaketti siihen viereen pöydälle. Varsinkin föönatessa keratiinin kuumentuessa siitä irtosi sen verran "höyryjä", että mulla alkoi valehtelematta olla hieman hengitysvaikeuksiakin. Mutta kauneuden eteen pitää kuulemma kärsiä, niin ne sanovat. :-D

IMG_0249

Onneksi lopussa kiitos seisoi ja mut palkittiin jäätelölläkin, kun selviydyin hoidosta varsin urheasti. Hiuksissa oli selkeä ero lähtötilanteeseen jo heti hoidon jälkeen, vaikka ne olivatkin vielä todella tahmeat. Kunnolla hoidon lopputuloksen näki kuitenkin vasta pesun jälkeen seuraavana päivänä, mikä sattui sopivasti, sillä vietimme juuri kyseisenä päivänä läksiäisiäni. Hiukseni eivät ole ehkä koskaan näyttäneet yhtä hyväkuntoisilta ja kiiltäviltä kuin tuona kyseisenä päivänä. Nyt noin viikon jälkeenpäinkin ero hiuksissa on huomattava. Pesuvälit ovat pidentyneet, eikä latvat ole enää samalla tavalla pörröiset. Voin siis lämpimästi suositella kyseistä hoitoa kaikille. Keratiinisuoristuksen lopputulosta ylläpitääkseen hiukset tulisi pestä sulffaatittomilla pesuaineilla sekä mielellään föönata kuiviksi.

IMG_0206

Ennen raidoitusta ja keratiinisuoristusta.

IMG_0273

Heti raidoituksen ja keratiinisuoristuksen jälkeen.

IMG_0264

PS. Ottamalla ylläolevasta kuvasta screenshotin ja näyttämällä sitä varauksen/hoidon yhteydessä, saatte kaikista Style Workshopin palveluista maanantaisin -25% lokakuun loppuun saakka! Friends Card -edut päivittyvät joka kuukausi.

Ihanaa loppuviikkoa ja alkavaa viikonloppua!

20 kommenttia:

 1. Hei,paljonko kyseiset toimenpiteet yleensä maksavat, kun olet käynyt esimerkiksi Vaasassa tai Helsingissä? Hiuksesi ovat miltein saman mittaiset kun itselläni joten uskon että aikaa niihin tulee uppoamaan yhtä paljon kuin sinullakin. Olen nimittäin juuri miettiny hiusten raidoittamista sekä jotain hoitoa hiuksille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Raidottaminen näin pitkiin hiuksiin maksaa yleensä n. 100-200 euroa paikasta ja alennuksista riippuen! Ja keratiinisuoristus tuossa paikassa maksaa n. 150-350 euroa hiusten pituudesta riippuen. Ja joo, kyllähän näihin rahaa saa uppoamaan ja siksi käynkin kampaajalla vain kerran tai kaksi vuodessa.

   Poista
  2. Mut ethän sä maksa näitä ikinä itse vai oonko nyt ymmärtänyt jotain väärin...

   Poista
  3. Olet ymmärtänyt jotain väärin. Tälläkin kertaa raidoitus oli omakustanteinen ja keratiinisuoristuksen sain veloituksetta yhteistyön pohjalta.

   Poista
 2. Paljonko tuollainen keratiinisuoristus yleensä maksaa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiusten pituudesta riippuen n. 150-350 euroa. :)

   Poista
 3. Hei! Haluaisin kertoa sun blogia seuranneena, että oot kyl hyvä esimerkki muille nuorille naisille. Ihailtavaa on miten olet kiinnostunut pitämään itsestäsi hyvää huolta ja hienoa on miten oot niin jalat maassa oleva tyyppi, todellakin kaunis niin monella tapaa!

  Satunnaisesti, kun sut on tavannut niin oot täysin sama aurinkoinen persoona kuin minkälaisen kuvan välität itsestäsi blogissa.

  Ihanaa syksyä toivottaa N.E.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka!

   Kiitos todella paljon kommentistasi. Tuli ihan superhyvä fiilis tästä! :) Ja ihan parasta kuulla, jos sama fiilis on välittynyt myös kasvotusten tavatessa. Huippua syksyä myös sinulle! <3

   Poista
 4. Hölmö kysymys, mutta söittekö sinä tai kampaajat mitään tuon prosessin aikana? Tai pääsikö siitä edes vessaan? :D Vai istuistko oikeesti koko päivän vaan ihan paikallaan ja kampaajat tekivät duunia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole ollenkaan hölmö kysymys vaan todella hyvä, kun kysyit, sillä noin pitkään rupeamaan kannattaa ehdottomasti ottaa evästä mukaan! :-D Pidimme vessataukoja ja minulta löytyi onneksi laukusta pähkinäpussi ja banaani, jotka helpottivat pahinta hätää. En ollut ihan varautunut istumaan siellä 7 tuntia! :-D

   Poista
 5. Jos haluut et ihmiset oikeest pitää sua fiksuna nuorena naisena, arvostettavana bloggaajana ja aloittelevana yrittäjänä niin sinuna en laittais kuvia tisseistä ign mystoryyn..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Jos tällä viittaat muutama päivä sitten postattuun kuvaan Dirndlistäni, niin ymmärrän kyllä pointin, mutta kyseisissä asuissa on hieman hankala piilottaa tissit, kun niiden korsettimainen yläosa on nimenomaan suunniteltu korostamaan erityisesti rintoja. Kyseinen postaus oli siis lähinnä sneak peek tulevaan ja yksityiskohtakuva asusta. :)

   Poista
 6. Siis yhteensä 7h kampaamossa... jestas! :D Vaikka kyllähän noi sun hiukset tosi hyvältä näyttää tuossa "jälkeen" -kuvassa, eli varmasti oli koko sen pitkän istumisen arvoista. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakko myöntää, että yllätyin kyllä itsekin! Henkilökohtainen ennätykseni, haha. :-D

   Poista
 7. Miksi ette halua tehdä maaninkamafian youtubeen normaaleja videoita, esimerkiksi nyt Saksasta? Siellä ei ole taivas harmaa kuin Suomessa, kun sillä perustelit aiemmin. Jos se 360 video paljastui nyt huonoksi niin eihän mikään estä teitä tekemästä normaaleja videoita? Vai onko teillä jokin sopimus Samsungin kanssa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole sopimusta Samsungin kanssa. Meidän perimmäisenä ideana oli, kun lähdimme videoita kuvaamaan, tehdä jotain uutta ja innovatiivista. 360 asteen videokuva on tulevaisuudessa varmasti iso hitti ja siksi halusimme lähteä kokeilemaan sitä, mutta kyseisen videon laatu ei vielä valitettavasti vastaa toivomaamme. Meillä ei ole kiinnostusta lähteä tekemään tavallisia videoita, koska tavallisia videoita tehdään jo ihan tajuton määrä ja mielestämme "pyörää ei kannata keksiä uudestaan". Tällä hetkellä aion keskittyä pääasiassa blogiin ja Instagramiin. Myös omien sivujen avaaminen on ollut ajatuksissa. :)

   Poista
  2. Teillähän oli juuri yhteistyö Samsungin kanssa? Sen takia kameran saitte

   Poista
  3. Kyllä, saimme Samsungilta yhteistyön tiimoilta kyseiset 360-kamerat käyttöön, muttei se sitonut meitä mihinkään. :)

   Poista
 8. Silloin kun olit välivuonna Saksassa, niin kuinka usein ehdit tavata silloista poikaystävääsi? Minulla on tulossa vähän vastaava tilanne tässä :( kuinka pitkiä aikoja olitte kerrallaan näkemättä ja miltä se tuntui?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me näimme toisiamme aina kahden kuukauden välein. :) Minä kävin Suomessa muutaman kerran välivuoteni aikana ja hän kävi luonani Saksassa kerran kylässä. Silloisia fiiliksiä voit lukea tästä postauksesta: http://annib-a.blogspot.de/2014/11/oo-siella-jossain-mun.html :)

   Poista

Huolehdithan omalta osaltasi, että blogin kommenttiboksi säilyy paikkana, jossa jokaisen on mukava vierailla. Kiitos positiivisesta kommentistasi!