2. marraskuuta 2017

My Life Would Suck Without You

Heippa ihanat!

Ensimmäinen kuukausi Saksassa olisi kuulkaas nyt selätetty. Kuukaudessa on ehtinyt tapahtua hurjan paljon, minkä vuoksi tuntuukin, että olisin ollut täällä jo paljon kauemmin. Tämän postauksen halusin omistaa saksalaisille ystävilleni, sillä kuten otsikossakin jo totesin: mun elämä olisi ihan pyllystä ilman heitä! Okei, ei nyt ehkä "ihan pyllystä", muttei ainakaan yhtä tapahtumarikasta, nauruntäyteistä ja onnellista kuin nyt. 

Minulla on täällä Saksassa viisi todella läheistä naispuolista ystävää, jotka ovat tunteneet toisensa jo ala-asteelta lähtien. Muutin Saksaan ensimmäisen kerran syksyllä 2014, jolloin naapurissani asuva ikäiseni poika vei minut avecinaan yhden näistä tytöistä järjestämiin kotibileisiin. Olin ehtinyt olla kyseisissä juhlissa hieman alle 10 minuuttia ja hädin tuskin esitellä itseni, kun kaivoin illan emännälle kiitokseksi ostamani valkkaripulloni laukustani ja laskin sen uudesta tilanteesta hermostuksissani turhan huolimattomasti viereeni kivilattialle, jolloin pullo (tottakai) särkyi tuhannen pirstaleiksi ja viini virtasi lattialle. Tämän katastrofaalisen ensivaikutelman ja parinkymmenen I'm so sorryn jälkeen aloin kiskoa kaksin käsin minulle tarjottua alkoholia, jotta saisin sykkeeni tasaantumaan ja oloni siedettävämmäksi. Jollain ihmeen kaupalla (luulen, että se on se yltiöpositiivinen humalapersoonani) onnistuin kuitenkin voittamaan näiden saksalaisten tyttösten sydämet puolelleni ja sen illan jälkeen he ovat pitäneet minua yhtenä heistä.

Yhdeksän kuukauden Saksassa asumiseni aikana ehdimme kokea yhdessä yhtä sun toista ja meistä hioutui todella tiivis porukka. Muutettuani takaisin Suomeen pidimme säännöllisesti yhteyttä ryhmächatin avulla ja tapasimme muutaman kerran vuodessa aina vieraillessani perheeni luona. Nyt kolme vuotta myöhemmin asun jälleen Saksassa ja tuntuu kuin mikään ei olisi muuttunut. Aika mieletöntä. Kuukauden aikana olemme ehtineet ystävieni kanssa mm. osallistua kahtiin Oktoberfesteihin, käydä brunssilla ja järjestää itse brunssin, käydä yhdessä kuntosalilla, pyöräilemässä ja lenkkeilemässä, valmistaa toisillemme illallisia, käydä auringonlaskupiknikillä, tehdä kurpitsalyhtyjä, pitää elokuvaillan ja juhlia halloweenia. Sanat eivät riitä kertomaan, kuinka kiitollinen olen jokaisesta heistä, mutta ehkä se on ihan sanomattakin selvää! Tässä hieman kuvia kuluneelta kuukaudelta:

// Hi lovelies! 

I've lived one month in Germany and during that time a lot has happened. Thus, it feels like I would have been here already much longer. The title of this blog post (such as the post itself) is addressed to my German friends because without them my life wouldn't be as happy as it is now. I have five really close friends here in Germany. I've known them since the first time I moved to Germany in the Autumn of 2014. Hereby, we've known each other over three years now and they've considered me as one of them since our very first meeting. I'm beyond grateful to them for that. During my first month in Germany we have, for example, attended to Oktoberfest, organized a brunch and a sunset picnic, worked out at the gym, cycled and jogged, prepared dinners, kept movie night, carved pumpkins and celebrated Halloween. Here are some pictures from the past month:

IMG_0495

IMG_0423

IMG_0401 (1)

Untitled

Untitled

Untitled

Elämäni ensimmäisille Oktoberfesteille (jos tarkkoja ollaan niin Cannstatter Waseneille) vedin ylleni naisille perinteisen Dirndlin - punaisen, tietenkin! Joidenkin ystävieni Dirndlit ovat maksaneet jopa yli 200 euroa, mutta minun maksoi alennusmyynneissä hieman päälle 30 euroa ja paita noin 16 euroa. Dirndlissä osa asua on uhkea povi, josta mekon korsetti tai erikseen ostettavat push-up-liivit pitävät kyllä huolen! Myös essun solmintaan tulee kiinnittää huomiota: rusetti vasemmalla puolella tarkoittaa sinkkua, oikealla puolella varattua, keskellä neitsyttä ja takana leskeä.

Cannstatter Wasen on opiskelukaupungissani Stuttgartissa syys-lokakuussa järjestettävä noin kuukauden kestävä kansanjuhla tai kaljafestivaali, ihan miten kukin haluaa sitä nimittää. Cannstatter Wasen on Münchenissä järjestettävän virallisen Oktoberfestin jälkeen toisiksi suurin kaljafestivaali Saksassa. Kyseisessä tapahtumassa on ideana vetää maalaishenkiset perinnevaatteet niskaan, syödä tyypillistä saksalaista ruokaa, juoda olutta valtavista tuopeista ja tanssia tuoleilla sekä pöydillä livebändin soittamien covereiden tahtiin. Hyvin saksalaista meininkiä siis! Suosittelen kyllä jokaista kokeilemaan kyseistä tapahtumaa elämänsä aikana edes kerran, jotta tiedätte, mistä on kyse! :-D Itse en kaljasta välitä, joten tilasin sen sijaan Radlereita (olutta ja sitruunalimonadia) ja Weißweinschorleja (valkoviiniä ja kivennäisvettä).

At my first Oktoberfest-festivals I wanted to wear traditional German Dirndl. We were in Stuttgart at the Cannstatter Wasen Volksfest which is the second largest beer festival in Germany. I think everyone should experience at least once during their lives this kind of German traditional event because it's just so much fun! I don't drink beer so I ordered radlers and white wine with sparkling water.

Untitled

Todistusaineistoa siitä, että minä ihan oikeasti pyöräilin täällä liikenteen seassa, vaikken edes osaa kunnolla liikennesääntöjä, eikä kyseisessä pyörässä ole edes jalkajarruja, joihin olen tottunut. On myönnettävä, että olin lähestulkoon koko matkan ajan aivan kauhusta kankeana, mutta onneksi edes hieman turvaa toi pyöräilykypärä, jonka käyttämisestä olin erityisen onnellinen. Mä olen jo pitkään halunnut alkaa käyttäää pyöräilykypärää, mutta jokin lapsuuden pinttymä siitä, kuinka noloa pyöräilykypärän käyttäminen on, on estänyt minua käyttämästä sitä. Kerrassaan naurettavaa, eikö? Mielestäni meidän nuorten aikuisten pitäisi toimia juurikin esimerkkinä lapsille ja teineille sekä osoittaa, että pyöräilykypärän käyttäminen on fiksua ja trendikästä, eikä lainkaan noloa.

Evidence that I actually cycled here among the traffic, even though I don't know the traffic rules very well... Fortunately, I had a helmet. Wearing a helmet is the new black by the way! Just so you know (children and teenagers).

Untitled

Untitled

Untitled

IMG_2760

IMG_2762

Untitled

IMG_2772

Untitled

Untitled

Eräänä aurinkoisena lauantaina viiden kilometrin, joista kolme kilometriä hölkättiin verenmaku suussa ylämäkeä ylös, lenkin jälkeen palkitsimme itsemme ajamalla viereiseen kylään, Heppenheimiin, brunssille pieneen ja suloiseen Muse Chocolat -kahvilaan. Kirsikkana kakun päällä toimi kahvilan viihtyisä kattoterassi, josta näki kylän kattojen ylle ja jossa saimme nauttia auringonpaisteesta sekä listalta löytyvistä suolaisista ja makeista herkuista. Tilasimme pöytään jaettavaksi ja maisteltavaksi sekä suolaisen että makean aamiaismenun, jotka olivat suomalaiseen makuuni aika suppeat aamiaiseksi, mutta onneksi miljöö, seura ja kahvi antoivat paljon anteeksi.

This cute breakfast place is called Muse Chocolat and it's located in Heppenheim, Germany. Especially the milieu was gorgeous!

IMG_2814

IMG_2818

IMG_2825

Untitled

Seuraaville Oktoberfesteille, jotka olivat oikeastaan vain Oktoberfest-teemalla järjestetyt juhlat ystäväni poikaystävän omistamassa baarissa, vedin ylleni äitini Lederhosenit. Tavallisesti nahkahousut nähdään miesten perinneasuna, mutta kyllä niihin naisetkin täällä pukeutuvat. Kumpi teihin iskee: Dirndl vai Lederhosen?

On the following Oktoberfestivals I was wearing traditional German leather pants which are called as Lederhosen in German. Which one do you prefer: Dirndl or Lederhosen?

IMG_3189

IMG_3201

Untitled

IMG_3196

IMG_3212

IMG_3216 (1)

Yhtenä iltana pakkasimme piknikkoriin salaattia, Flammkucheneita (saksalainen versio pizzasta), marinoituja tomaatteja, omena-kaurapaistosta sekä kahvia ja hurautimme autolla oman kylämme Windeck-linnan muurille ihastelemaan auringonlaskua. Kyseinen linna sijaitsee koko kylän korkeimmalla paikalla, kukkulan huipulla, joten sieltä avautuu upeat näkymät koko kaupungin ylle.

On one evening we arranged an amazing sunset picnic at our own village's castle wall. The views over the city were spectacular!

Untitled

IMG_3475

IMG_3479

IMG_3489

Parina viikonloppuna olemme myös yhden ystäväni kanssa valmistaneet toinen toisillemme illalliset, kun baarissa notkuminen ei ole houkutellut. Illastaessamme minun luonani kaiversimme myös kurpitsalyhdyt halloweenia varten. Tämä oli minun ensimmäinen kertani kurpitsalyhdyn kimpussa, ja se oli kuulkaas ihanan rentouttavaa "aivot narikkaan" -puuhaa! Tosin muutaman kerran havahduin siihen, että veitseni upposi yllätäen hieman syvemmälle kuin oli alunperin tarkoitus, mutta onneksi sormet selvisivät vain säikähdyksellä tällä kertaa.

We have also prepared dinners for each other on those weekends when the partying don't seem an attractive alternative.

IMG_3499

Untitled

Untitled 

Viime sunnuntaina olimme sopineet järjestävämme brunssin minun luonani, sillä perheeni oli Suomessa lomailemassa. Kaikki toivat jotain pientä mukanaan, minkä johdosta pöydästä löytyi mm. hedelmälautanen, riisipuuroa, juusto- ja leikkelelajitelma, tomaatti-fetajuustosalaattia, tomaatti-mozzarellasalaattia, leipävalikoima, salaattia, munakokkelia sekä kivennäisvettä, kahvia, chaiteetä ja appelsiinimehua. Istuimme pöydässä syömässä varmaan kaksi tuntia, minkä jälkeen siirryimme vielä santsikahvikuppien kera parvekkeelle nauttimaan upeasta säästä. Pöydän siivottuamme ajoimme yhden ystävistämme, joka ei pitkäksi venähtäneen illan johdosta selvinnyt brunssillemme, luokse ja revimme (lue: lahjoimme Dönerillä) hänet ylös sängystä mukaamme sunnuntaireippailulle viiniviljelmille. Viiniviljelmien kukkulan huipulle päästyämme, istuimme alas kuuntelemaan musiikkia ja nauttimaan raikkaasta syyssäästä ja auringonlaskusta. Aivan täydellinen sunnuntai!

On last Sunday we organized a brunch at my place. The table was full of goodies and we sat there eating for several hours. Then we went to the balcony to enjoy the sun and maybe some more coffee... Perfect Sunday!

IMG_3520

Ja viimeisenä, muttei vähäisimpänä juhlimme halloweenia ensin ystäväni kanssa minun luonani pina colada -drinkkejä valmistaen ja sitten isommalla porukalla yksityisessä tilassa. Tänä vuonna menin astetta pelottavammalla teemalla ja jäljittelin asukokonaisuudella sekä meikillä kuollutta merimiestä. Mitäs tuumitte lopputuloksesta?

Toivottavasti teilläkin on tapahtumarikas ja onnellinen kuukausi takana. Ihanaa alkavaa marraskuuta sekä edessä häämöttävää viikonloppua!

Last but not least, we celebrated the Halloween on this Tuesday at one private party. What do you think about my this year's costume: hit or miss?

I hope that you guys have also had an eventful and happy month. Have a wonderful new month, November, and enjoy your upcoming weekend!

8 kommenttia:

 1. Ihana postaus�� Ja onko siitä jo kolme vuotta, kun asuit Saksassa, aika menee niin nopeasti. Toivottavasti kirjoitat pian myös opinnoistasi siellä Saksassa. :)

  VastaaPoista
 2. Moi! Mua jäi mietityttämään, että puhutko ystäviesi kanssa saksaa vai englantia? Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Puhutaan pääosin saksaa. :) Joskus vaihdan englantiin, jos haluan selittää esimerkiksi jonkun pitkän stoorin lyhyesti ja ytimekkäästi. :-D

   Poista
 3. Mikset voi selittää jotakin asiaa saksaksi lyhyesti ja ytimekkäästi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koska mun saksankielen sanavarasto ei oel kuitenkaan yhtä laaja kuin englannin, jolloin joutuu käyttämään paljon kiertoilmauksia jne. joten on helpompi selittää jotkin asiat englanniksi, jos sen aihepiirin sanavarasto on paremmin hallussa. :)

   Poista
 4. Moi! Mielenkiintoinen postaus, ihana kuulla että ystävyys on säilynyt vuosien ajan ajoittaisesta pitkästä välimatkasta huolimatta! :) Miten muuten päädyit ratkaisuun muuttaa vaihdon ajaksi perheesi luo ja kulkemaan julkisilla yliopistolle? Oletko kuitenkin löytänyt vaihtokavereita myös yliopistolta ja yliopistokaupungista? En siis pahalla kysy, kiinnostaa vain kun tää ei ole ehkä se tavanomaisin ratkaisu vaihtoon lähtiessä, mutta sehän ei tarkoita että ratkaisu olis huono! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Kiva kuulla, että tykkäsit. :) Mä itseasiassa päädyin hakemaan juurikin Saksaan vaihtoon sen takia, että halusin olla lähellä perhettäni ja Stuttgartin yliopisto oli Saksan vaihtokohteista perhettäni lähimpänä. Päädyin tähän ratkaisuun, sillä Stuttgartissa asuntotilanne on huono ja olisin joka tapauksessa joutunut sitten viikottain kulkemaan junalla Stuttgartista Weinheimiin tapaamaan ystäviäni ja perhettäni. Joten väliäkö sillä kumpaan suuntaan kuljen ja täällä minulla on rakkaita ihmisiä ympärillä, oma huone ja äidin valmistamat ruoat. ;-) Olen tutustunut muutamiin toisiin vaihtareihinkin, mutta pääasiassa vietän kyllä aikaa saksalaisten ystävieni kanssa. :)

   Poista

Huolehdithan omalta osaltasi, että blogin kommenttiboksi säilyy paikkana, jossa jokaisen on mukava vierailla. Kiitos positiivisesta kommentistasi!