15. joulukuuta 2017

Madrid - A Positive Surprise

Heippa ihanat!

Nyt olisi kuulkaas jaossa matkavinkkejä Madridiin! Olen ehtinyt elämäni aikana matkustamaan useamman kerran Espanjaan, mutta pääkaupunki Madrid on pysynyt tähän syksyyn saakka tuiki tuntemattomana. Päätimme jo viime kesänä tällä hetkellä Prahassa vaihtoaan suorittavan ystäväni kanssa, että teemme yhteisen reissun Euroopan sisällä vaihtojemme aikana. Ajankohdaksi valikoitui marraskuun alku ja matkakohteeksi Madrid, sillä kumpikaan meistä ei ollut käynyt siellä aiemmin ja löysimme sinne Ryanairilta halvat lennot sekä Frankfurtista että Prahasta. Minulla ei ollut oikeastaan minkäänlaista ennakkokäsitystä Madridista, mutta isäpuoleni, joka on matkustanut sinne työnsä puolesta useaan otteeseen, oli kehunut sitä minulle. Kun kohde oli lyöty lukkoon, alkoi armoton googlettaminen; missä majoittua, mitä tehdä ja mitä nähdä?

Hi guys!

It's time to share some travel tips to Madrid! I've been in Spain many times in my life, but this trip in the beginning of November was my first time in the capital of Spain. I didn't have any prejudices about Madrid. Therefore, I didn't have too high expectations either, but Madrid surprised me very positively.

Gran Vía

IMG_3962

IMG_3958

IMG_3950

IMG_4149

Me majoituimme aivan Madridin pääkadun, Gran Vían, läheisyydessä Wohoo Hostal Madrid -hostellissa, jossa meillä oli siisti kahden hengen huone. Majoitus maksoi kolmelta yöltä yhteensä n. 270 €. Olimme todella tyytyväisiä majoitukseen, sillä sijainti oli täydellinen ja palvelu todella hyvää. Majoitukseen kuuluva ilmainen aamiainen ei ollut kovin hääppöinen, mutta meillä oli myös mahdollisuus ostaa omia aamu-/väli-/iltapalatarvikkeita ja säilyttää niitä hostellin keittiössä.

Madridin pääkatu Gran Vía on kuin suoraan elokuvista; ikoninen Schweppes-kyltti, kansainväliset elokuvaensi-illat ja massoittain kulkevien ihmisten aiheuttama metropolin tuntu pitävät siitä huolen. Gran Vía onkin toiminut tapahtumapaikkana lukuisissa elokuvissa. Kyseinen katu edustaa 1900-luvun arkkitehtuuria ja siellä sijaitsi ennen kymmenittäin elokuvateattereita. Nykyisin niistä on jäljellä enää muutama, ja kadonneiden teattereiden tilalla on muotibrändien valtavia lippulaivamyymälöitä. Gran Vía johtaa Puerta Del Sol -keskusaukiolle, jossa sijaitsee paljon vaatekauppoja, ravintoloita ja yökerhoja. Jos siis haluaa majoittua lähellä hyviä shoppailumahdollisuuksia tai yöelämää, kannattaa harkita majoituksen varaamista Gran Vían tai Puerta Del Solin läheisyydestä.

The main street of Madrid, Gran Vía, is like straight out of the movies; the iconic Schweppes sign, international film premiers, and the flowing masses of people create the atmosphere of the metropolis. Gran Vía represents the 20th century architecture. There were dozens of movie theaters before, but nowadays there are only a few left. The missing theaters have been replaced by the huge flagship stores of international fashion brands. Gran Vía leads to the central square Puerta Del Sol, where is located a lot of clothing stores, restaurants, and nightclubs.


Mercado de San Miguel

IMG_3856

IMG_3857

IMG_3878

IMG_3866

IMG_3891

IMG_3880

Mercado de San Miguel on ihanan tunnelmallinen kauppahalli, josta löytyy jokaiselle jotakin; on makeaa ja suolaista sekä espanjalaisia että kansainvälisiä makuja. Pistäydyimme tähän kohteeseen heti ensimmäisenä iltana ja ensimmäinen tunti kului pelkästään vitriineihin kurkkiessa ja monipuolista tarjontaa ihastellessa. Halli on täynnä erilaisia kojuja, jotka tarjoavat syötävää ja juotavaa. Keskellä hallia sijaitsee pitkät pöydät tuoleineen, joissa pääsee kylki kyljessä vierustoverien kanssa nauttimaan kojuista ostetuista herkuista sekä espanjalaisesta kulttuurista. Marraskuun alku oli ajankohtana reissullemme siinä mielessä tosi kiva, että syksyn vilkkain turistisesonki oli ehtinyt jo hieman hellittää, minkä vuoksi kauppahallissa mahtui hyvin kiertelemään ja syömään. Lopulta päädyimme maistelemaan mm. cocktail rapuburgereita, paellaa ja erilaisia paikallisia tapaksia. Tapasten hinnat vaihtelevat 1-6 euron välillä ja ruoka-annosten hinnat ovat 5 eurosta ylöspäin. Kauppahalli on täydellinen paikka tutustua Madridin ruokakulttuuriin ja sopii myöhäisten aukioloaikojensa puolesta myös illanviettopaikaksi, jossa voi viini- tai sangrialasillisten äärellä nauttia myös pieniä tapaksia esimerkiksi ennen Madridin kuuluisaan yöelämään sukeltamista.

Mercado de San Miguel is an atmospheric indoor market hall, which offers something for everyone. In Mercado de San Miguel there are different stalls, which sell food and drink. In the middle of the market hall there are long tables with chairs, where you can enjoy the food and drinks you have bought. The market hall is the perfect place to explore Madrid's food culture.


Centro de Arte Reina Sofía

IMG_3925

Ensimmäisenä aamuna päätimme sivistää itseämme ja vierailla yhdessä Madridin tunnetuimmista museoista, nykytaiteen museossa Reina Sofiassa. Opiskelijoille sisäänpääsy on ilmainen ja aikuisille muistaakseni n. 5-7 €. Valitsimme kyseisen kohteen puhtaasti sen perusteella, että museossa sijaitsee mm. Picasson ja Salvador Dalin teoksia. Erityisesti tänne tullaan katsomaan Picasson Guernica-teosta. Tunnetuimmat teokset katsastettuamme päätimme kuitenkin lähteä nauttimaan aurigonpaisteesta ja tutustumaan kaupungin muihin nähtävyyksiin.

Centro de Arte Reina Sofía is museum of contemporary art and one of the Madrid's most famous museums. Admission is free for students and for adults 8 €. There are many famous museums in Madrid but we chose this one because there are works by Picasso and Salvador Dali. The most famous work there is Picasso's Guernica.


Palacio Real de Madrid

IMG_4176

IMG_4133

IMG_4100

jacket Zara, shirt Mango, skirt Veromoda, sneakers Nike, watch & bag Michael Kors, sunglasses Escada

IMG_4101

IMG_4180

IMG_4173 (1)

IMG_4029


Santa María la Real de la Almudena

IMG_4103

Kuninkaallista palatsia ja sen vieressä sijaitsevaa Almudena-katedraalia tyydyimme ihastelemaan pelkästään ulkopuolelta. Istuimme tovin kuninkaallisen palatsin kauniissa puistossa leputtamassa jalkoja, nappaamassa epäonnistuneita yhteisselfieitä ja ihastelemassa kaunista auringonlaskua.

Palacio Real de Madrid is the the Royal Palace of Madrid. Almudena Cathedral is located next to the Royal Palace. We admired these buildings only from the outside.


Plaza Mayor

IMG_3978

IMG_3982

IMG_3970

IMG_3986

IMG_3987 (1)

Plaza Mayor -aukio sijaitsee muutaman korttelin päässä Puerta del Sol -keskusaukiosta. Tällä aukiolla on tapahtunut vuosien saatossa yhtä sun toista. Se on toiminut mm. toripaikkana, suurten juhlien ja näytelmien ensi-iltojen näyttämönä, härkätaisteluareenana ja julkisena teloituspaikkana. Nykyään aukiolla sijaitsee lukuisia kauppoja ja ravintoloita sekä taidemaalareita ja performanssitaiteilijoita. Viimeisenä mainittuja löytyi joka lähtöön, eikä voinut muuta kuin ihmetellä ääneen millaista työtä jotkut ihmiset tekevät elääkseen. No, ainakin tuo ylläolevissa kuvissa näkyvä kimalteleva pässi teki tuon pienen tytön ikionnelliseksi ja sai kaikki sivusta seuranneet nauramaan tytön riemukkaille reaktioille.

The Plaza Mayor square is located a few blocks from the Puerta del Sol central square. In Plaza Mayor there are numerous restaurants and small boutiques as well as street performers. A nice place to stop for a coffee or a drink, although the prices are slightly higher.


Parque del Buen Retiro (El Retiro)

IMG_4375

IMG_4200

IMG_4311

Untitled

IMG_4220

IMG_4230

IMG_4223

IMG_4271

IMG_4250

IMG_4297

jacket Ivyrevel.com, dress Bershka, sneakers Adidas, bag, watch, & sunglasses Michael Kors, earrings Primark

IMG_4353

IMG_4357

IMG_4363

IMG_4367

Henkilökohtainen lempparini Madridissa oli upea El Retiro, joka on 125 hehtaaria käsittävä puisto-alue. Kyseinen puisto sijaitsi aikoinaan Madridin ulkopuolella, mutta sitemmin kaupunki on laajentunut ja kasvanut ympäröimään sen kokonaan. Puisto on suosittu kohde niin turistien kuin paikallisten keskuudessa. Erityisesti viikonloppuisin moni hakeutuu pois kaupungin vilinästä kyseiseen puistoon rauhoittumaan. Meillä sattui hyvä tuuri, koska sää oli koko reissumme ajan aurinkoinen ja lämpöasteet kipusivat jokaisena päivänä + 15 paremmalle puolelle. Viimeisenä päivänämme nappasimme evästä Faborit Fresh Bar -kahvilasta mukaan ja suuntasimme piknikmentaliteetilla kyseiseen puistoon. Puiston keskellä sijaitsee Estanque del Retiro, suuritekojärvi, jossa on mahdollista vuokrata pieni soutuvene 45 minuutiksi kerrallaan 8 eurolla. Edullisesta hinnasta innostuneina päätimmekin toteuttaa pikniksuunnitelmamme soutuveneestä käsin, ja nuo 45 minuuttia (okei myönnetään, olimme siellä varmaankin lähemmäs tunnin, koska ei tuota aikaa kukaan oikeasti valvonut...) olivat kolminkertaisesti jokaisen euron arvoiset! Turkoosi tekojärvi kimmelsi auringonpaisteessa, Spotifysta pauhasi Espanjan Top 50 -lista, soutamisestamme ei meinannut tulla mitään muuta kuin hiki ja meillä oli eväänä vihersmoothieta, tuoreita hedelmiä ja kahvia, joita pääsimme nauttimaan onnistuttuamme sohimaan itsemme keskelle tekojärveä. Siellä sitä sitten kelluttiin pienessä sinisessä veneessä ja naurettiin ääneen sille faktalle, että meidän elämä oli just sillä hetkellä aika pirun jees!

My favorite place in Madrid was the magnificent Parque del Buen Retiro known as El Retiro, which is a huge 125 hectares park area. This park was once outside Madrid, but the city has expanded and grown to surround it. The park is a popular destination for both tourists and locals. Especially on weekends many people go out of the city to the park to calm down and to have a picnic. In the middle of the park located the Estanque del Retiro, which is a large artificial lake. There you can rent a small rowboat for 45 minutes for 8 euros.We did it and it was so much fun!


Palacio de Cristal

IMG_4316
IMG_4320 (1)

IMG_4342

IMG_4331

El Retiro puistossa sijaitsee myöskin Palacio de Cristal -kristallipalatsi, joka on rakennettu 1880-luvulla. Kristallipalatsissa järjestetään vaihtuvia näyttelyitä, mutta me jälleen kerran tyydyimme katselemaan sitä ulkopuolelta sekä kiertelemään sitä ympäröivässä kauniissa puutarhassa.

In the El Retiro there's also located a beautiful Palacio de Cristal, which was built in the 1880s. The Crystal Palace is surrounded by a beautiful garden with a small pond and a waterfall.


Strolling around the city: Restaurants & Nightlife

IMG_3899

IMG_3940 (1)

IMG_4376 (1)

IMG_4139

Me emme käyttäneet julkista liikennettä Madridissa lainkaan vaan kävelimme paikasta toiseen. Majoituksemme keskeisestä sijannista johtuen meillä oli siedettävä matka joka paikkaan ja kävellessämme saimme paljon enemmän irti kaupungista kuin mitä olisimme esimerkiksi saaneet, jos olisimme aina matkustaneet esimerkiksi metrolla maan alla paikasta toiseen. Kävellessämme törmäsimme nimittäin muutamaan kuuluisaan nähtävyyteen, joita emme olleet jostain syystä löytäneet googlettamalla, ihan vahingossa. Madridin pienet mutkittelevat kujat sekä kaunis arkkitehtuuri saavat pelkän ympäriinsä kävelynkin tuntumaan jo melkoiselta elämykseltä. Mukaan kannattaakin siis pakata mukavat lenkkarit, joilla jaksaa kierrellä ympäri kaupunkia aamuaikaisesta iltamyöhään; Madridissa riittää nähtävää ja tehtävää kelloon katsomatta!

We didn't use any public transport in Madrid. We walked from one place to another and I believe that this was the main reason that we were able to see and experience so much. The narrow streets and beautiful architecture in Madrid are an experience in itself. So I recommend to pack comfortable sneakers when traveling to Madrid.

IMG_4161

IMG_4166
               
On varmaan sanomattakin selvää, että Madrid on hyvän ruoan ystävien luvattu maa. Me emme kuitenkaan tällä kertaa olleet kovin kulinaristisella matkalla, joten ruokavinkkini rajoittuvat tällä kertaa tuohon aiemmin mainittuun Mercado de San Miguel -kauppahalliin sekä meksikolaiseen Takos Al Pastor -ravintolaan. Takos Al Pastor löytyi googlettamalla (kuten myöskin Taberna el Sur -tapaspaikka ja japanilainen Yakitoro-ravintola, joita emme valitettavatsi ehtineet kokeilemaan, mutta jotka vaikuttivat lupaavilta!) ja oli saanut ihan huikeat arvostelut, joten tortillojen ystävinä päätimme kokeilla tämän paikan. Arvostelujen ja oman kokemuksemme perusteella kyseiseen ravintolaan joutuu lähes poikkeuksetta jonottamaan sisään n. 15-30 minuuttia. Siinä jonossa puolisen tuntia seisoskeltuamme pohdimme, että mikä mahtaa tehdä tästä pienehköstä meksikolaisravintolasta niin kauhean suositun? No, vastaus kysymykseemme selvisi heti saatuamme ruokalistat käsiimme: yksi taco maksoi yhden euron. Täten tilasin kuusi erilaista tacoa kutakuinkin summan mutikassa, koska "yo no hablo español", ja listat ja asiakaspalvelu sattuivat olemaan espanjaksi. Tilaukseni loppusumma oli 6 €, ruoka oli hyvää (tosin ehkä hieman turhan rasvaista ja juustoista minun makuuni) ja tulin annoksestani aivan täyteen. Halpaa ja hyvää!

Madrid's restaurant selection is wide, but we didn't have very culinaristic trip this time. When I googled some restaurants I found the following restaurants: Taberna el Sur tapas restaurant, Japanese Yakitoro restaurant, and Mexican Takos Al Pastor restaurant. Of these three we only tried the last one: Takos Al Pastor, where one taco costs one euro. I ordered 6 different tacos and I was quite satisfied. In this restaurant you have to prepare to queue around 15-30 minutes, because it's very popular.

IMG_4418

IMG_4426

IMG_4428

Hyvän reissun kruunasi tietenkin huikea matkaseuralaiseni, Eliisa, jonka kanssa olemme tutustuneet urheillessamme yhdessä HAC Elite -kilpacheerleadingjoukkueessa. Knoppitieto: Eliisa oli melkein koko Elite-vuosieni ajan mun stunttiryhmän nousija. Paljon ollaan siis koettu ja monet kisamatkat ollaan reissattu yhdessä, joten matkustaminen tämän mimmin kanssa tuntuu tutulta, muttei aina niin kovin turvalliselta... No ei, vitsi vitsi! Olen onnellinen, että olen löytänyt tuollaisen ystävän elämääni ja supertyytyväinen, että saatiin aikaiseksi lähteä yhdessä reissuun! 

A good trip was crowned by the great traveling companion, Eliisa, with whom I have been in HAC Elite cheerleading team. I'm happy that I have such a friend in my life and super grateful that we have organized this trip together!

IMG_3937

Untitled

  Untitled

Viimeisenä iltana päätimme lähteä ulos, vaikka meillä kummallakin oli paluulennot ennen aamuseitsemää. Ajattelimme, että olisi hyvä jättää juhliminen viimeiseen iltaan, koska tällöin ei mene reissussa päiviä hukkaan, jos seuraavana aamuna, syystä tai toisesta, vähän väsyttäisi tai olisi huono olo. Tämä tuntui erinomaiselta idealta vielä puolenyön aikaan kumottuamme kannullisen vaaleaa sangriaa kahteen pekkaan todella viihtyisän Arzabal Museo Reina Sofía -ravintolan katetulla terassilla. Samalla tiedustelin Instagram Stories -palvelussa vinkkejä, mihin yökerhoon kannattaisi suunnata kyseisenä lauantai-iltana, ja kappas; sosiaalinen media näytti jälleen kyntensä! Valtavan Teatro Kapital -yökerhon eräs esimiehistä vastasi tarinaani meidän olevan erittäin lämpimästi tervetulleita viettämään iltaamme Teatro Kapitaliin ilmaisen sisäänpääsyn ja juomatarjoilujen siivittämänä. Viestin luettuani jouduin lukaisemaan sen vielä kertaalleen uudelleen, sillä ajattelin sangrian tehneen minulle tepposet, mutta niin siinä luki. Ei huono tarjous, hyväksytään! :-D Teatro Kapital on mieletön 4 kerroksinen yökerho, jossa jokaisessa kerroksessa soitetaan eri musiikkilajeja. Ensimmäisessä kerroksessa on myös lava, jossa esiintyy kuuluisia DJeitä sekä upeita tanssijoita. Madridissa monet yökerhot ovat auki aamukuuteen, mutta meidän piti lähteä jo kolmen maissa, jotta ehdimme aamulennoillemme. Ilmaiset drinkit tekivät kuitenkin tehtävänsä ja myönnettäkööt, että ainakin allekirjoittanut oli aika heikossa hapessa lentokentällä yksin seikkaillessaan...

Kaiken kaikkiaan ihan huippureissu ja Madrid löi minut aivan ällikällä! Suosittelen Madridia kaikille, jotka rakastavat hyvää ruokaa, kauniita rakennuksia, shoppailua, piknikkejä ja hauskanpitoa! Tänään lähden hakemaan yhtä parhaista ystävistäni, Nooraa, lentokentältä, sillä hän tulee hieman alle viikoksi luokseni Saksaan. Olen ihan superinnoissani, sillä olen suunnitellut paljon kivaa tekemistä tuleville päiville. Pysykäähän linjoilla, sillä tulen varmasti jakamaan somessa sisältöä liikkeistämme. Ihanaa viikonloppua!

The last night in Madrid we decided to go out, even though we both had a return flight before seven in the next morning. We thought that it would be a good idea to go to party in the last night, because then then there'll be no wasted days, even if the next day, for reason or another, we would be a little bit tired or feel unwell. First, we enjoyed a pitcher of sangria in Arzabal Museo Reina Sofía restaurant's heated terrace. The evening continued at the huge Teatro Kapital nightclub with four floors, dance performances and popular DJs. Most nightclubs in Madrid are open until 6 am, but we had to leave around 3 am to our hostel and then to the airport. I must admit that my adventure at the airport was at least interesting...

All in all, the trip was great and Madrid was a really positive surprise! I recommend Madrid to everyone who loves good food, beautiful buildings, shopping, picnics and having fun! Today I'm gonna pick up one of my best friends from the airport, because she's coming to spend almost a week with me here in Germany. I've planned a lot of fun for us so stay tuned, because I'm going to share some content about our actions in my social media channels. Have a great weekend everyone!

14 kommenttia:

 1. Tulipa hyvään saumaan tämä postaus! Eilen juuri katselin matkoja Madridiin, sillä sinne täytyisi päästä vaikka ensi vuonna. Kiitos paljon hyvistä vinkeistä :) Kyllä nyt viimeistään haluan matkan toteuttaa, niin kivalta paikalta vaikuttaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Madrid oli ihana, suosittelen todella. :)

   Poista
 2. Kuulostaa hauskalta reissulta! :)

  Jos saan sanoa pienen kehitysidean, niin varsinkin viime aikoina postauksesi ovat tämän postauksen tapaan olleet ihan huiman pitkiä ja "pahimmillaan" niissä käsitellään useampaa eri asiaa. Ymmärrän, jos et ehdi usein kirjoittaa, mutta vaikka kirjoittaisitkin kerralla enemmän, niin voisikohan ne jakaa vaikkapa pariin eri postaukseen. Tämänkin postauksen sisällön olisi (ainakin minun mielestäni) voinut hyvin jakaa kahteen, jopa kolmeen vähän lyhyempään postaukseen. Täytyy tunnustaa, että nyt en itse ainakaan "jaksanut" kuin selailla/silmäillä postauksen lopun.

  Mukavaa joulun odotusta sinulle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Kiitos rakentavasta palautteesta ja ymmärrän pointtisi täysin. :) Viime aikoina on vaan postaustahti laahannut pahasti perässä niin sitten on aina kerralla ollut ihan hirveästi sanottavaa... :-D

   Poista
 3. Madrid on ihana! Ystävä on siellä vaihdossa ja vierailin hänen luona lokakuussa. Madrid yllätti minutkin, positiivisella tavalla. Tykkäsin todella paljon. - Amy

  VastaaPoista
 4. Koskas tulee teidän seuraava video youtube kanavalle :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pistettiin homma jäihin jo kesän lopussa, sillä aika ei riittänyt, kun siskoni nappasi uuden duunin ja minä lähdin Saksaan. :)

   Poista
 5. Moikka Anni,

  kiva saada näin kattavaa matkapostausta. Mun mielestä tällaiset käytännön vinkit kauniilla kuvilla ovat oikeasti hyödyllisiä. Olen itse suunnittelemassa muuttoa Saksaan, joten sun arkielämästä Saksassa ois todella mielenkiintoista lukea. Mukavaa joulunaikaa sinulle! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Kiva kuulla, että nämä ovat olleet mieluisia. :) Pitää kirjoitella lisää myös Saksa arjestani siis! Kiitos <3

   Poista
 6. Onko mulla mennyt ohi vai millon olet käynyt Yhdysvalloissa tänä vuonna? Olitko missä päin jenkkejä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin viime vuonna heti alkuvuodesta New Yorkin osavaltiossa. :)

   Poista
 7. Kyllä näkee ettei sua nykyään kiinnosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kuule, kun kyllä kiinnostaisi mutta tässä on ollut nyt vähän kaikenlaista meneillään ja prioriteettini ovat kuitenkin ensisijaisesti opinnoissani sekä ihmissuhteissani. :)

   Poista

Huolehdithan omalta osaltasi, että blogin kommenttiboksi säilyy paikkana, jossa jokaisen on mukava vierailla. Kiitos positiivisesta kommentistasi!