5. joulukuuta 2017

The Only Real Luxury

In collaboration with Daniel Wellington.

...is time.

Olisiko teillä hetki aikaa puhua ajasta? Aika on mielestäni varsin mielenkiintoinen käsite, jonka Wikipedia määrittelee seuraavasti: "Aika on olemassaolon ja tapahtumien jatkuvaa näennäisesti peruuttamatonta etenemistä menneisyydestä tulevaisuuteen nykyhetken kautta." 

Would you have some time to speak about time? I think time is a very interesting concept. Wikipedia defines time in the following way: "Time is the indefinite continued progress of existence and events that occur in apparently irreversible succession from the past through the present to the future."

IMG_4806

IMG_4815

Aika on jatkuvaa; sitä ei voi pysäyttää tai säilöä. Vaikka joinakin hetkinä saattaakin tuntua, että aika pysähtyy ja sydän jättää lyönnin välistä, niin todellisuudessa aika jatkaa etenemistään viis veisaamatta positiivisista tai negatiivisista tapahtumista. Täten aikaa ei voi myöskään omistaa tai säästää, sitä voi vain kuluttaa; tuhlata tai käyttää viisaasti. Aika on peruuttamatonta; se, mikä on tapahtunut, on jo tapahtunut. Tehtyä ei saa tekemättömäksi, eikä koettuja hetkiä voi kokea uudestaan.

Sanotaan, että on vain yksi asia, joka on merkittävämpi kuin aika, ja se asia on keneen käytämme aikamme. Ihmissuhteet ja aika muodostavat ainutlaatuisen kombon. Yhdessä vietetty aika kahden ihmisen välillä on liimoista vahvin, kun taas erillään vietetty aika on välimatkoista pisin. Vaikka aika onkin jatkuvaa, on se myös rajallista. Ajan rajallisuus ei kuitenkaan ole mielestäni tekosyy kiireelle. Sanotaan, ettei ole olemassa kiirettä, on vain prioriteetteja. Jos joku on liian kiireinen pitämään yhteyttä tai viettämään aikaa kanssasi, et todennäköisesti ole hänen prioriteettilistalla kovin korkealla. Ihmiset tekevät aikaa ihmisille ja asioille, jotka ovat heille merkityksellisiä. En henkilökohtaisesti usko "huonoon ajoitukseen" tai "väärään aikaan". Uskon sen sijaan motivaatioon ja oikeisiin ihmisiin. Jos jotain haluaa tarpeeksi paljon, sen laittaa toimimaan. Täten ei ole myöskään olemassa "oikeaa hetkeä", on vain hetkiä, joista on halutessaan mahdollisuus tehdä oikeita.

Time is continuous; it can't be stopped or stored. Although, at some moments it may seem that the time stops or the heart leaves the stroke, the time actually just goes on despite any positive or negative events. Thus, time can not be owned or saved, it can only be consumed; wasted or used wisely. Time is irreversible; what has happened has happened. What is done, can't be undone and experienced moments never come back.

It is said that "only one thing more precious than our time and that's who we spend it on". Human relationships and time form a unique combo. The time spent together is the strongest bond between two people, whereas the time spent separately is the longest distance. Although time is continuous, it is also limited. However, the limitation of time isn't an excuse for urgency. It is said that there's no such a thing as urgency there are only priorities. And if someone is too busy to keep in touch or spend time with you, you probably aren't very high on his/her priority list. People make time for the people and things that are important to them. I personally don't believe in "bad timing" or "wrong time". I believe in motivation and the right people. If you want something enough, you'll make it work. There's also no "right moment". There are only moments that can be made the right ones.

IMG_4834 (1)

IMG_4839 (1)

Kallisarvoisin lahja, jonka ihminen voi toiselle antaa on hänen aikansa ja läsnäolonsa. Käytetyn rahan voi aina tienata takaisin, mutta käytetty aika on korvaamatonta. Siksi minusta on tärkeää investoida aikansa niihin ihmisiin, jotka priorisoivat oman rajallisen aikansa sinuun. Esimerkiksi ystävyydessä ei mielestäni mitata sitä, kenet on tuntenut pisimpään vaan sitä, kuka on elämääsi tultuaan osoittanut olevansa läsnä ja keneen tiedät voivasi aina tukeutua pahan paikan tullen.

Omaa ajankäyttöään ja priorisointiaan tulisi tietyin väliajoin tarkastella ja kyseenalaistaa, mutta erityisesti koen sen olevan tärkeää näin joulun alla. Joulu on nykypäivänä melkoista kulutusjuhlaa, mutta lahjoja ostaessa on syytä muistaa, ettei materia koskaan korvaa läsnäoloa. Vuoden viimeisenä kuukautena paketoidaan joululahjojen lisäksi myös kulunut vuosi pakettiin, milloin on mielestäni hyvä hetki pysähtyä tarkastelemaan, mihin tai keihin on oman aikansa käyttänyt. Uusi vuosi on aina loistava tilaisuus muutokselle, jos sille katsoo olevan syytä.

The most precious gift one can give to another is his/her time and presence. Money spent can always be earned back, but the time spent is invaluable. Therefore, I think it's important to invest your time in those people who prioritize their limited time to you. For example, friendship isn't about who you have known the longest. It's about who has come into your life, been present, and been there always when you need him/her.

I think it would be good for everyone to question their own time-use and prioritization at certain intervals, but I find it particularly important on Christmas time. Nowadays Christmas is such a consumption celebration which is why it's crucial to remember that material never replace the presence. December is also the last month of the year so it's the perfect time to consider whether it would be appropriate to make some changes in the future. The New Year is always a great opportunity for change.

IMG_4821

Kellot ovat yleisesti tunnettu ajan symboleina, ja koska aikaa pidetään "ainoana oikeana luksuksena", symboloivat kellot mielestäni myös luksusta. Halusin tänä jouluna muistaa tällä kauniilla Daniel Wellington -kellolla isoveljeäni (uskon, ettei hän lue aktiivisesti blogiani), jonka arki nuoresta iästään huolimatta kahden pienen tytön isänä, juuri valmistuneena tradenomina ja täyspäiväisenä työntekijänä esimiesasemassa ei välttämättä aina tunnu kovin luksukselta. Hän jos joku ansaitsee hieman hemmottelua ja luksusta elämäänsä! Sain myös viime viikolla ilokseni kuulla, että pääsen tänä jouluna viettämään joulua yhdessä isoveljeni ja veljentyttärieni kanssa Suomessa, joten pääsen itse näkemään hänen reaktionsa, mikä on lahjan antamisessa ihan parasta!

Clocks and watches are commonly known as symbols of time, and because the time is considered as "The Only Real Luxury", watches can be seen symbolizing luxury as well. This Christmas I wanted to remember my big brother (I guess he doesn't read my blog very actively) with this beautiful watch from Daniel Wellington. My big brother is, despite his young age, the father of two little girls, a recently graduated business bachelor, and he is working full-time in managerial position. Thus, his everyday life isn't always pure luxury and that's why I think he deserves a little pampering. I'm beyond happy when I'll get to spend Christmas this year together with my big brother and my sweet little nieces.

IMG_4808 (1)

Jos teillä on vielä jollekin läheisellenne lahja hankkimatta, niin koodilla ANNIBA15 saatte 15% alennuksen www.danielwellington.com-verkkokaupassa.

Mutta mitäpä, jos antaisimme tänä jouluna kauniin lahjan lisäksi myös oman aikamme ja 100% läsnäolomme niille henkilöille, joista todella välitämme? Olisi myös mukava kuulla teidän ajatuksianne sekä kokemuksianne (ehkä myös viisauksianne) aikaan ja ihmissuhteisiin liittyen!

Ihanaa joulun aikaa kaikille!

If you still have one of your loved ones without a gift, I can warmly recommend Daniel Wellington watches. With the code ANNIBA15 you'll get a 15% discount on the www.danielwellington.com online shop.

This year, let's spoil our loved ones with our time and 100% presence in addition to a beautiful gift. Have a wonderful Christmas time everyone!

14 kommenttia:

 1. Ihanasti kirjoitettu:)

  VastaaPoista
 2. Onko siellä Saksassa jonkun tapaista joulupuukeräystä niin kuin täällä Suomessa on? Ja jos kyllä, niin oletko osallistunut tai meinaatko osallistua?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luultavasti Saksassakin järjestetään jonkinlainen joulukeräys, mutta tänä vuonna en valitettavasti lähtenyt selvittämään asiaa tai osallistumaan joulukeräyksiin.

   Poista
 3. Tämä oli minusta hyvin toteutettu yhteistyöpostaus, vaikka en yhteistyöteksteistä yleensä kovin välitäkään�� Olen viimeaikoina pohtinut myös paljon ajankäyttöäni ja mielestäni todella tärkeä aihe. Moni valittaa ettei ole aikaa läheisille ihmissuhteille tai itsestä huolta pitämiselle, mutta minunkin mielestäni kyse on paljon priorisoinnista mihin haluaa arvokkaan aikansa käyttää. Itse olen luonteeltani suorittaja ja aika ajoin myös itse painin oman riittämättömyydentunteeni kanssa, kun haluaisi priorisoida opiskelua, työskentelyä, urheilua, ystävyyssuhteita jne. Luin tai oikeastaan kuuntelin hetki sitten Anna Perhon antisäätäjä kirjan, jossa käsiteltiin paljon tätä asiaa. Suosittelen lukemaan tai kuuntelemaan. Mukavaa joulun odotusta! ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Kiitos ihanasta kommentista ja kirjasuosituksesta! Pitääkin ehkä käydä pyörähtämässä kirjakaupassa vielä ennen Saksaan paluuta. ;-) Ja olen aivan samoilla linjoilla kanssasi!

   Poista
 4. Hei Anni! Olisi kiva, jos tekisit taas tänä vuonna postauksen ensi vuoden tavoitteistasi!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Voisin suoraan siirtää osan viime vuoden tavoitteista tälle vuodelle... ;-D Mutta voin toki tehdä!

   Poista
 5. Katsotko ikinä peiliin ennenkuin postaat, että ei keskitytä niin paljon ulkonäköön? Jotenkin todella paksua sulta kun katsoo mistä sun some 99% koostuu...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen hieman eri mieltä. Instagram-feedini keskittyy pitkälti omiin kuviini, sillä olen huomannut, että seuraajani pitävät niistä eniten ainakin tykkäyksien, kommenttien ja katselukertojen perusteella. Instagram Stories -tarinani sekä blogini kuitenkin ovat mielestäni huomattavasti monipuolisempia ja painottuvat muuhunkin kuin omaan nassuun. :)

   Poista
 6. Mulla ois postaustoive vuodenvaihteelle ja joitain kysymyksiä joihin siinä postauksessa voisit vastata:)? Oot niin älyttömän inspiroiva ihminen, että ois mielenkiintoista lukea sun vastauksia näihin:
  Asioita joihin olit tyytyväinen vuodessa 2017?
  Vuoden 2017 tärkeimmät tapahtumat?
  Mihin saavutukseen oot ylpein vuodelta 2017?
  Mitä haluat tehdä enemmän tulevana vuonna?
  Mihin kulutit aikaa kuluneena vuonna mitä et tahdo tehdä tulevana vuonna?
  Mitä jätit tekemättä kuluneena vuonna koska pelkäsit?
  Käytätkö aikasi asioihin jotka on sulle oikeasti tärkeitä? Minkälaisia tavoitteita sulla on uudelle vuodelle?
  Minkälainen tavoite tammikuulle?
  Huono tapa josta haluat eroon tai hyvä tapa jonka haluat osaksi elämääsi? Miksi juuri se?

  Tai jos viitsit vaikka tässä kommenttikentässä vastata:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei huikeita kysymyksiä! Koitan tässä kuun alun aikana tehdä lyhyen katsauksen vuoteen 2017 ja pyrin vastaamaan siinä myös näihin kysymyksiin. :)

   Poista
 7. Minkälainen ois sun täydellinen päivä? Ja mikä on parasta talvessa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täydelinen päivä alkaisi niin, että takana olisi reilun 9 tunnin yöunet ja voisi herätä ilman herätyskelloa siinä 9-10 välissä auringonpaisteeseen jonkun ihanan tyypin kainalosta. Halailua, pussailua ja rauhassa heräilyä, minkä jälkeen terveellinen ja monipuolinen brunssi (ja paljon kahvia!) :-D Aamupalan jälkeen pieni reippailu ulkona ja vaikkapa salitreeni kunhan ruoka on vähän päässyt laskemaan. Päivällä tapaisin ystäviäni sushilounaan merkeissä jollain ihanalla terassilla meren läheisyydessä ja nauraisimme poskemme kipeiksi levottomille jutuilemme. Illalla kävisin vielä moikkaamassa perhettäni yhteisellä dinnerillä, minkä jälkeen lähtisin kotiin ja kietoisin pehmoisen kylpytakin ympärilleni ja käpertyisin mielelläni sen saman ihanan tyypin, jonka kanssa heräsinkin, kanssa sohvannurkkaan valkkarilasien kera ja kuunneltaisiin musiikkia ja höpöteltäisiin kaikesta maan ja taivaan välillä. :-D <3

   Talvessa parasta on mm. pitkät saappaat, ilman raikkaus, kynttilät ja joulu. :)

   Poista

Huolehdithan omalta osaltasi, että blogin kommenttiboksi säilyy paikkana, jossa jokaisen on mukava vierailla. Kiitos positiivisesta kommentistasi!