2. maaliskuuta 2018

March, please be good

Heippa ihanat!

Mun oli alunperin tarkoitus raapustaa teille tältä viikolta ruokapäiväkirja, mutta mulla on ollut hieman henkisesti raskas viikko, mikä on näkynyt oikeastaan kaikessa tekemisessäni. Olen nukkunut liian vähän, treenannut liian paljon (koska se on ollut ainoa tapa saada ajatukset narikkaan), syönyt milloin sattuu ja mitä sattuu sekä saanut ajan määrään nähden aivan liian vähän aikaiseksi. En halua toimia kenellekään varoittavana esimerkkinä syömisen ja treenaamisen suhteen, joten siirrän suosiolla ruokapäiväkirjan toiselle viikolle. Nyt pitää vain hyväksyä, että tämän viikon alku oli kerrassaan surkea, muttei se onneksi tarkoita sitä, etteikö loppuviikosta voisi tulla sen sijaan mahtava! Tänään päästiin vieläpä starttaamaan maaliskuu, mikä tarkoittaa että olemme jälleen askeleen lähempänä kevättä ja kesää. Ja sehän on itsessään jo aika mahtava juttu se!

Pari hyvää juttua tosin tähänkin viikkoon on mahtunut. Maanantaina aloitin työskentelemään yhden mielenkiintoisen projektin parissa, joka näillä näkymin tulee työllistämään minut myös tulevana kesänä. Yksi huoli vähemmän! Toinen hyvä juttu oli, kun tajusin, että voin valmistaa inkiväärishotteja helposti myös kotona. Tällä viikolla jokainen aamu tähän mennessä onkin polkaistu käyntiin tulisen inkiväärishotin (resepti löytyy postauksen lopusta) ja kahvin voimalla. Aurinko on myös paistanut kirkkaalta taivaalta jokaisena päivänä, mikä on ollut very nice, vaikkakin lämpöasteet ovat olleet sen verran miinuksella, etten ole ollut välillä ulos lähtiessä varma olenko Saksassa vaiko sittenkin Suomessa. Okei, myönnän olevani tietoinen Suomen tämän viikon kirpsakoista parinkymmenen asteen pakkasista, joten minulla ei varmaankaan ole varaa valittaa, haha.

Hi peeps!

I was planned to write a food and workout diary from this week, but I've had a slightly tough week, which has been reflected in everything I have done. I have slept too little, workout too much, eaten irregularly, and got too little done. I don't want to be a bad example, so I'm going to do the food diary another week. Now I just have to accept the fact that the start of this week was somewhat miserable, but fortunately it doesn't mean that the end of the week couldn't instead be awesome! Today is the 1st of March, which means that we are one step closer to spring and summer. And that's already a pretty awesome thing!

There has been a couple of good things in this week  too. On Monday I started working on with one interesting project, which may turn out to be my summer job as well. One worry less! Another good thing was when I realized that I can easily make ginger shots at home too. I have start every morning with ginger shot (you can find the recipe at the end of this post) and coffee this week. The sun has also made me very happy this week even though it's almost as cold as normally in Finland in Germany at the moment. Okay, I admit that I'm aware of the freezing almost twenty minus degrees this week in Finland, so I guess I'm not allowed to complain, haha!

IMG_8147

Mitäs tämä maaliskuu sitten meinaa minun osaltani? Mulla loppui vaihtolukukausi helmikuun puolessa välissä, joten tällä hetkellä olen täysipäiväinen lomalainen sekä osa-aikainen bloggaaja/somettaja ja työntekijä tämän uuden projektin parissa. Maaliskuulle on suunniteltuna muutama reissu, mutta mieleni tekisi täyttää jokainen parin päivän vapaa jollain matkalla nyt, kun siihen on kerrankin mahdollisuus! Milano, Venetsia, Frankfurt ja Lappi on jo lyöty lukkoon, mutta esimerkiksi Ryanairin edulliset lennot Lontooseen tai Lissaboniin houkuttelisivat kovasti... Anyone? Ongelmana on, että kaikki ystäväni ovat sidottuina töihin tai kouluun, joten minulla ei ole matkaseuraa. Yksin matkustaminen ei vain tunnu kovin houkuttelevalta vaihtoehdolta varsinkaan näin ei-sesonki aikaan, kun kaikilla on kiire ja ulkona kylmä. Viikko jossain lämpimässä tekisi kyllä terää, vaikka sitten ihan yksinkin, mutta se vain valitettavasti on huomattavasti kalliimpaa ja minun säästöni rajalliset (tähän se käsiään levittelevä tyttö -emoji).

In March I have the whole month off. I have already planned to do some trips for example to Milan, Venice, Frankfurt and Finland's Lapland. But I would like to book some more trips, because now for once I have the opportunity to travel as much as I want. The only problem is that all of my friends are studying or working so I don't have anyone to travel with. Maybe I should try to travel alone.

IMG_8157

Maaliskuussa tapahtuu muutakin kuin reissaamista tai reissaamisesta haaveilua. Edessä on nimittäin jännittävät päivät, kun odotan vastausta kysymykseen: missä suoritan maisterivaiheen opintoni? Vaihtoehdot ovat tällä hetkellä todennäköisesti pitkälti etäopintoina Vaasan Yliopistossa tai sitten Hanken School of Economics Helsingin toimipisteessä, jonne pistin hakemuksen menemään välittömästi napattuani vihdoin ja viimein kansainvälisestä englannin kielitestistä tarvittavat pisteet tammikuun alussa. Kolmas kerta toden sanoi! Nyt vain toivotaan parasta ja jännitetään, miten käy. Kävi miten kävi niin maisterin papereita kohti kuitenkin pusketaan. Ja tietty vielä on mahdollisuus hakea myös ulkomaille opiskelemaan, jos niikseen.

In March, I will also get the answer to my question: where I'm going to carry out my Master's degree? So, we live in exciting times...

IMG_8162 (1)

Tähän väliin aiheesta hieman poikkeava muistutus: muistakaa ihmiset juoda tarpeeksi vettä! En nyt ala perustelemaan, miksi sitä vettä tulisi juoda, koska luulen jokaisen meistä sen kyllä tietävän. Joutuisin myös todennäköisesti kohta taas perustelemaan väitteeni tieteellisillä artikkeleilla sekä merkitsemään postauksen loppuun lähdeluettelon, kuten eräs lukijoistani tuossa taannoin toivoi... Ja tämä oli sitten huumoria. Toivottavasti kukaan ei loukkaannu! :-D Mulla on viime aikoina ollut tapana maustaa iso kannullinen vettä sitruunalla ja inkiväärillä ja pakottaa itseni juomaan siitä säännöllisin väliajoin läppärin ääressä istuessani. Olen laiska juomaan vettä, mutta kahvia menisi senkin edestä.

Random reminder: drink enough water peeps! If you are lazy water drinker like me, try to add lemon and ginger to your water to get some flavor. Works for me!

IMG_8167

Ja tässä se lupaamani tulisen inkiväärishotin resepti. Kokeilkaa joku pliis tätä, koska tosta tuli oikeesti superhyvää! Maistui ihan samalta kuin kaupasta ostettu. Tai ainakin melkein. Kaikki ainekset vaan sekaisin blenderissä ja tarjoillaan tietenkin shottilasista, jotta päästään oikeaan tunnelmaan.

Tulinen inkiväärishotti

isohko pala inkivääriä
1/2 sitruuna
appelsiini
1/2 banaani
cayennepippuria
kurkumaa

Homemade hot shot

a piece of ginger
1/2 lemon
orange
1/2 banana
cayenne pepper
curcumin


Ihanaa melkein-viikonloppua (huomenna on perjantai, joka voidaan jo laskea viikonlopuksi vai mitä?) ja vielä parempaa maaliskuuta! Toivotaan, että maaliskuu olisi täynnä pelkästään positiivisia yllätyksiä.

Have a great rest of the week and amazing March everyone! Only positive vibes during this month, right?

11 kommenttia:

 1. Ikävää että sulla on ollut kurjia juttuja elämässä lähiaikoina :( oon ihan samanlainen jos on vaikeampi vaihe meneillä treenaan hullun lailla ja en oikein saa syötyäkään kunnolla, ei hyvä yhdistelmä! Mutta toivotaan että sulla on edessä ihana maaliskuu ja kevät :) kiva kun oot alkanut postailemaan useammin, sun juttuja lukee aina mielellään ja etenkin ne ruokapäiväkirjat on ihan huippuja! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanainen! <3 Pitää koittaa väsätä teille ruokapäiväkirja mahd. pian :)

   Poista
 2. Ihana uusi banneri, pirtsakka :) Mukavaa kevättä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo oli kylläkin vähän tuollainen hätäratkaisu, kun alkoi vanha banneri kyllästyttää, mutta hyvä jos miellyttää silmää! Kiitos samoin <3

   Poista
  2. Mun mielestä toi banneri on tosi ruma, musta ja punainen on tosi kova ja raskas yhdistelmä.

   Poista
 3. Voisitko tehdä lähitulevaisuudessa kysymyspostauksen? :)

  VastaaPoista
 4. Toivottavasti teet kuitenkin pian ruokapäiväkirjan :-)

  VastaaPoista
 5. Moikka! Mitkä on ollut sun top3 ihanimmat matkustelukohteet? :) Etenkin siis kauniin luonnon ja ympäristön kauneuden kannalta? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauniin luonnon kannalta ehdottomasti Bali ja Thaimaa, mutta muuten olen kyllä tykännyt todella paljon myös Hong Kongista, Floridasta ja Dubaista. :) Toki Euroopastakin löytyy ihania kohteita, mutta kaikki nuo kaukokohteet tuntuvat kuitenkin niin eksoottisilta. :)

   Poista

Huolehdithan omalta osaltasi, että blogin kommenttiboksi säilyy paikkana, jossa jokaisen on mukava vierailla. Kiitos positiivisesta kommentistasi!